wmaraci reklam

Başarılı Bir İnternet Sitesi İçin 5 Olmazsa Olmaz

İnternet sitelerimize senelerce emek veriyoruz ve bu konuda her atılımımızı büyük umutlar barındırarak gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla başarılı olmaları bizler için bir hayli önemli oluyor.

Bu içeriğimizde, ölçeği ne olursa olsun başarılı bir internet sitesi oluşturmak için gerekli olan beş unsuru derlemek istedik. Tabii başarı kişiden kişiye değişen bir kavram olduğu için ve katmanlarının beş maddede açıklanabilmesinin imkânsız olması nedeniyle hem eksiklerimiz kalmış olabilir, hem de sizin için pek genel geçer bir metin olmamış olabilir. Dolayısıyla görüşlerinizi bizimle yorumlarda paylaşmayı unutmayın olur mu?

NS Adresi Bağlamakla Başlangıç Olmaz

Bir sinema filminin genellikle en uzun evresi preprodüksiyon (Ön prodüksiyon) aşamasıdır. Yine genellikle bu aşamada planlaması güçlü yapılmış, hatları doğru çizilmiş filmlerin gişede ve festivallerde daha başarılı olduğunu görebiliyoruz. Tıpkı sinemada olduğu gibi, internet sitelerinde de pişme evresi oldukça önemlidir.

Aklınıza bir fikir geldiğinde, alan adını satın alıp, barındırma servisiyle bağlantısını kurup direkt başlamak başarılı olmanızla aranızdaki en büyük engellerden olabilir. Siteniz için uzun bir ön çalışma ve planlama evresi geçirmek, bu süreçte arama motorlarının keşfinden uzak kalmak, araştırmalarınızı derlemek hiç mantıksız olmaz. Hatta içerik planlamanızı da yine bu dönemde gerçekleştirebilirsiniz, tanıtım aşamasında nasıl hareket etmek istediğinize bu evrede karar verebilirsiniz. Gerçekten yayına hazır bir site olduğuna mı inanıyorsunuz? İşte zamanı şimdi geldi!

“Not Provided” Anahtar Kelimeleri Gün Işığına Çıkaran 4 Yöntem
İlginizi Çekebilir!

“Not Provided” Anahtar Kelimeleri Gün Işığına Çıkaran 4 Yöntem

İnsan bazen eski internet dünyasını ve eski düzeni özlüyor. Eskiden insanların internet sitemize veya servislerimize ne şekilde ulaştığını görmek için yapmamız gereken tek şey Google Analytics veya benzeri bir sayaç servisi üzerin...

Profesyonel İmajınızdan Ödün Vermeyin

Eğer Türkçe bir internet siteniz varsa, çeviri yapılmamış yerleri kalmasın mesela. İç dizaynı ve infografikleri de profesyonel duruşunu destekleyecek şekilde oturursa ne âlâ. Güzel ve konunuzu yansıtan bir logonuzun olması çok önemli. Günümüzde belirtmeye gerek bile görmüyoruz aslında ancak maddeye elbette responsive olmanız da dâhil.

Rakiplerinizin adresleri oturmuş ve kurumsal bir yapı haline gelmiş olabilir. Bu sizin için ancak daha güçlü bir vizyon oluşturmalıdır. Ondan daha sağlam bir imaj oluşturmak için renklerin duygusal anlamlarını araştırabilir, kendi adresinizin paleti üzerine çalışırken bunlardan faydalanabilirsiniz.

Odağınız Bu Adreste Olsun

Çoğu zaman başarının üzerindeki örtünün sebebi odaklanma sorunları olabiliyor. Bunu aşmazsak, örtünün kalkmasını beklememiz de çok doğru olmayacaktır. Dışarıda farklı mesleklerle uğraşıyor olmaktan bahsetmediğimi de belirteyim. Burada bahsettiğim durum pek çok siteyi aynı anda başarılı yapma çabasından farklı bir şey değil.

Başarıya gerçekten ulaşacağına inandığınız o adres üzerinde karar verin. İş yükünüzü, konsantrasyonunuzu bu adrese yönlendirin. Odağınızı bu noktada kanalize edin. Tüm bu çabalarınız sayesinde sitenizin limitlerini zorlama şansı da elinize geçecektir.

Sektör Takibi ve Profesyonel Gelişim

Önemli bir diğer başlık da profesyonel anlamda kendinizi geliştirmeniz ve bunun için sektörünüzü takip etmeniz olacaktır. Örneğin alanınıza uygun içerik ve ürün pazarlama stratejilerini öğrenebilir, tedarik zincirinizi daha güçlü hale getirerek hizmet kalitenizi yükseltebilirsiniz. Bunun için doğru kaynakları takibe alarak kendinizi ve işinizi daha üst seviyelere taşıyabilmek gerçekten de sizin elinizde. Unutmayın, işini en iyi bilenler, işinde en iyi yerlere zorlanmadan gelebilirler.

Vazgeçmeyin, İradeli Olun

Bu maddede baştan söylememiz gereken bir şey var. Başarısızlık gözünüzde kesin bir konumdaysa vazgeçin efenim. Kendinizi, başarıya ulaşamayacak bir proje için heba etmektense enerjinizi ve tecrübenizi daha başka adresler için kullanmanız tabii ki çok daha doğru olacaktır.

Ancak eğer inanıyorsanız, başarı uzağınızda değilse vazgeçmeden, tüm iradenizle sitenizin arkasında durmanız lazım. Çünkü kimi zaman yüksek trafikler, gelirler ve başarı yalnızca birkaç adım ilerimizdeyken tüm çabalarımızı çöpe atabiliyoruz. Bunun için kolay pes etmeyen bir yapıda olmanız ve ne yaptığınızı bilerek hareket etmeniz size çok büyük avantajlar sağlayacaktır.

Peki, sizce başka ne gibi başlıklar siteleri başarıya ulaştırma noktasında önemli rol oynamakta? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al