wmaraci reklam

Jarvis Gerçekten Var mı Oluyor? Yapay Zekanın Yeni Devrimi: ChatGPT-4o

Yapay zeka özellikle ChatGPT'nin ortaya çıkmasıyla ciddi anlamda bir ivme kazandı. ChatGPT'nin başarısından sonra teknoloji şirketlerinin büyük yatırımlar yaptığı yapay zeka, günümüzde her alana girmeye başladı. Peki neden Jarvis gerçekten var mı oluyor dedim? Çünkü ChatGPT geliştirici firması OpenAI, ChatGPT-4o adını verdiği yeni bir yapay zeka sanal asistanını duyurdu. Bu duyuru dünyada öyle ses getirdi ki çeviri uygulamalarının ve sanal asistan sistemlerinin hisseleri düştü ve bu duyuru yapay zeka konusunda devrim olarak kabul edildi.

ChatGPT-4o Özellikleri

İlkbahar Etkinliği'nde OpenAI tarafından duyurulan ChatGPT-4o'ın en büyük özelliği sesli komut algılıyor olması. Tanıtım sırasında OpenAI çalışanları ChatGPT-4o ile sesli sohbet ettiler. Öyle ki konuştuğu insanın ses tonundan ruh halini anlayan bu yeni yapay zeka, kendi ses tonunu da ona göre değiştirebiliyor. Yani ses tonumuz hüzünlü ise ChatGPT-4o da sesini hüzünlü bir ton olarak değiştiriyor. Ayrıca görüntülü de konuşabilen bu yapay zekaya lansman sırasında akıllı cep telefonu kamerasından bir matematik denklemi gösterildi ve bu yapay zeka sesli cevap vererek denklemi kolayca çözdü. Kendisine doğrultulan bir soruya veya komuta 320 milisaniye gibi kısa sürede cevap verme yeteneği bulunan ChatGPT-4o, tıpkı Apple'ın "Hey Siri" komutu gibi direkt sesi algılayıp aktif olacağı belirtildi.

İçeriklerinde ChatGPT Kullanacaklara 5 Teknik Tavsiye
İlginizi Çekebilir!

İçeriklerinde ChatGPT Kullanacaklara 5 Teknik Tavsiye

Yapay zeka modellerinin hayatımıza girmesi en çok da yazılı içerik alanında kendisini hissettirdi. Ancak dil modelleri hâlâ pek çok içerikte varlıklarını gösteriyor ve ortaya çıkan metinler o kadar da insan elinden çıkmış gibi du...

ChatGPT-4o Ücretsiz mi?

OpenAI yaptığı açıklama ile ChatGPT-4o'ın ücretsiz olarak sunulacağını söyledi fakat tabii ki belli başlı sınırlamalar olacak. Mesaj gönderimi, kelime sayısı ve bazı cevap verme konusunda sınırlamaların olacağı ücretsiz versiyonun yanı sıra sınırsız Plus versiyonu da olacak. Plus versiyonun henüz ücreti hakkında bir bilgi bulunmuyor.

Ekstra: GPT Store Geliyor!

OpenAI, herkesin kendine ait bir tür sohbet botu yapabilmesi için GPT Store adı verdiği bir mağazasını aktif edecek. Ücretsiz olarak hizmete sunulacak bu mağazada ChatGPT botlarına ait birçok eklenti yer alacak.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3.6 / 5 (5 değerlendirme)

5 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al