wmaraci reklam
lidertakipci

Başarının Anahtarı Öngörü Olabilir mi?

Gerek WM Aracı forumda, gerek kitaplarda, gerekse gündelik sohbetlerimizde başarının anahtarının ne olduğuyla ilgili şeyler duyup duruyoruz. Kabul edelim, başarının tek bir anahtarı olduğunu söylemek mantıklı olmaz. Peki, bu anahtarlardan en azından bir tanesi öngörü olabilir mi?

Öngörü çok ama çok önemli bir yetenek ve bu yetenek bireysel bir halden çıksın diye şirketler de ülkeler de büyük yatırımlar yapıyorlar. Planlama teşkilatları kuruluyor ve araştırma geliştirme faaliyetleri yürütülürken öngörü olunmaya çalışılıyor. İşin toplum kısmını bir tarafa bırakacak olursak da farklı bir durum görmüyoruz. Kendi geleceğimiz hakkında öngörü sahibi olamazsak eğitimimizi umursamaz, kumar gibi kötü bağımlılıklara tutuluruz ve yıllar sonra yaşayabileceğimiz olumsuzluklara doğru hızlıca yol alırız. Bir de konunun iş kısmı var ki işte burada geleceği görmeye çalışmak başarıyı doğrudan kucağınıza getirebilir. Tamam, ama nasıl?

Öngörünün Verdiğini Verecek Bir Araç Yok

Geleceği düşünmenize yardımcı olacak araçlardan elbette faydalanabilirsiniz ve grafikleri takip ederken analizleri okuyabilirsiniz. Ancak size doğrudan doğruya geleceğin nasıl gerçekleşeceğini belirtebilen bir kâhin elbette mevcut değil. Size epey tutarlı bir ‘öngörü’ yapayım, böyle bir kâhini muhtemelen ömrünüz boyunca da göremeyeceksiniz. Dolayısıyla yeteneği kazanmak çok ama çok önemli diyebiliriz.

Google Trendleri takip etmek, benzeri üçüncü parti araçlardan yararlanmak size gündeme ayak uydurma şansı verecektir ve günün gerisinde kalmama, hayata ritim tutturma gibi yönlerden avantaj sağlayacaktır. Ancak gündem içerisindeki çeşitli noktaları göze alarak yarın milyonlar tarafından aratılacağını ön görebildiğiniz kelimeler sizi bugünün sitelerinden ayıracaktır ve başarıya ulaştıracaktır. Bu noktada yeteneğin ne kadar önemli olduğu daha da belli oluyor. Örneğin televizyonda ‘deniz salyası’ haberlerini görüp bunlarla aynı kulvarda gelişmeleri takip edebilirsiniz. Ancak erken davranıp problemin yarınıyla ilgili içerikleri ürettiğinizde gerçek trafiği tek başınıza omuzlama şansını elde edersiniz. Şimdi SEO’yu bir tarafa bırakıp, daha fiziksel ve göze çarpan bir örneğe odaklanalım mı?

Yılbaşı Hediyeleri İçin Geniş Seçenekler
İlginizi Çekebilir!

Yılbaşı Hediyeleri İçin Geniş Seçenekler

Yılbaşı hediyeleri vermek ve almak yeni yıla en güzel şekilde girmeyi sağlamaktadır. Bir insana hediye alarak onu mutlu etmek çok güzel bir duygudur. Bunun yanında hediye seçimi yapmak da oldukça zorlayıcı olabilmektedir. Hediye alınm...

Sosyal Medya Öngörünün En Çok Ekmek Yediği Saha

Birkaç yıl önce ve hatta bugün bile TikTok hakkında yapılan olumsuz yorumlar sizin de aklınıza geldi mi? Bugün ülkemizin en yoğun kullanılan sosyal medya platformlarından birisini, içerik üreticileriyle, sistemiyle ve kitlesiyle birlikte yerin dibine gömüyorduk. Bugün o sistem içerisinde kendi ekosistemini yarattı ve kendi fenomenlerini meydana çıkarttı. İşte bu durumun neticesinde ilk günlerde değerini anlayan daha kaliteli içerik üreticileri de TikTok ile daha büyük kitlelere ulaşmayı başardılar. Bugün platforma katılmayan ve kalitesiz gören insanlar mı öngörülü? Yoksa platformu daha kaliteli hale getirmeye çalışarak içerikler üreten ve bu vesileyle milyonları arkasına alanlar mı?

Elbette bunun bir diğer örneği de Çağrı Taner ve Instagram’da içerik üreten sayfalar olarak düşünülebilir. 2014 yılında pek çok Facebook ve Twitter fenomeni Instagramın bağlantı desteğinin olmaması nedeniyle platformda daha geç konumlanmıştı ve Çağrı Taner bu esnada onlarca milyon takipçili sayfayla platformda krallığını ilan etmişti. Bu öngörü değil de nedir? Zira işlerin iyiye gideceğini bilmeden aylarını bir işe gömmek tahmin edersiniz ki pek mantıklı değil. Neyse bu konuya başka bir yazımızda daha detaylı da göz atarız ne dersiniz?

Sizin öngörülü gördüğünüz başka işler var mıdır? Yorumlarda bizimle paylaşırsanız çok ama çok seviniriz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al