wmaraci reklam
lidertakipci

Black Friday Nedir? Ne Zaman ve Nasıl Ortaya Çıktı?

Black Friday yani "Kara Cuma" olan ve ülkemizde "Efsane Cuma', "Süper Cuma" ve "Beklenen Cuma" gibi isimlerle anılan Black Friday (BF) ABD'nin şükran gününden sonra gelen ilk cuma gününe deniliyor. 1952 tarihinden beri noel alışveriş dönemi olarak kabul edilen Kasım ayının son haftası, sınırları aşarak zamanla tüm dünyaya yayıldı. Büyük markaların ve firmaların ciddi anlamda indirim yaptığı BF'de, tüm satış yerleri günün erken saatlerinde açılır ve gece yarısına kadar kapanmazlar.

Black Friday Ne Zaman?

Bu sene şükran günü 23 Kasım perşembe gününe denk geldiği için Black Friday bu sene 24 Kasım Cuma günü kutlanacak. BF'nin net tarihleri her sene değişse de Kasım'ın son haftasındaki Cuma günü kutlanıyor.

Akustik Gitar Nedir? Akustik Gitar Türleri ve Fiyatları
İlginizi Çekebilir!

Akustik Gitar Nedir? Akustik Gitar Türleri ve Fiyatları

Akustik gitar, çelik tellere ve güçlü ses yapısına sahip müzik aletidir. Çıkardığı ses, hem gitarın akustik yapısından hem de tellerinin kalitesinden kaynaklanır. Klasik gitara göre daha tatmin edici bir sesi vardır. Akustik gitar m...

Black Friday Nasıl Ortaya Çıktı?

Öncelikle belirteyim, Black Friday'ın adı her zaman Kara Cuma değildi. 1952'de başlayan indirim ve alışveriş çılgınlığı, her sene üstüne koya rak devam etmiş. Fakat 1961 tarihindeki Kasım'ın son cuma kampanyaları öyle çok yoğunluğa sebep olmuş ki, ABD'nin bazı eyaletlerinde insanlar trafikte saatlerce beklemiş, işlerine gidememiş ve günlük yaşantılarına devam edememişler. Kontrolden çıkan o güne lanet okuyan insanlar bu günün adını Black Friday yani Kara Cuma koymuşlar.

Black Friday Neden Ülkemizde Farklı İsimle Anılıyor?

Black Friday'ın ülkemizde kültürel olarak henüz oturmuş bir altyapısı yok. Yakın geçmişte ülkemizde de kutlanmaya başlanan BF, müslüman toplumundan isminden ötürü kabul edilmediği için firmalar da bu ismi değiştirme yoluna gidiyorlar. Her ne kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin resmiyette dini olmasa da vatandaşlarının büyük bölümü İslam dinine mensup kişilerden oluşuyor. Cuma günü İslam aleminde kutsal gün olarak kabul edildiği için İslam ülkeleri Black Friday ismini farklı isimlerle kutluyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al