wmaraci reklam
lidertakipci

Eski Google CEO’su: “2028 Yılında İnternetin İki Farklı Sürümü Olacak!”

10.4 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 100 insanıdan biri ve Google’ın eski CEO’su olarak tanıdığımız Eric Schmidt, falcılara taş çıkaran bir yaklaşımla internetin geleceği hakkında cesur tahminlerde bulundu. Schmidt, 2028 yılından itibaren internetin iki farklı kola ayrılacağına; bunların birine Çin’in diğerine ise ABD’nin hakim olacağına inandığı yönündeki görüşlerini belirtti.

Bir yatırım şirketi olan Village Global VC’nin etkinliğinde konuşmacı olarak yer alan Google’ın eski CEO’su ve Alphabet’in Yönetim Kurulu Başkanı Schmidt, internetin geleceği hakkındaki görüşlerine yer verdi. İnternetin 2028 yılında iki farklı sürümüyle karşılaşacağımıza inandığını belirten Schmidt: “Bence şu anki en büyük senaryo bir ayrılık değil; Çin öncülüğündeki bir internet ve Çinli olmayıp ABD tarafından yönetilen bir internet.” açıklamasıyla gelecekte iki farklı internet sürümünün karşımızda olabileceğini dikkat çekti.

Schmidt’in bu çıkarımda bulunmasında, Google’ın tezgahını bir türlü zorlu Çin pazarına taşımayı başaramaması da olabilir. Son olarak gizli kapaklı bir arama motoru projesi olan Project Dragonfly ile Dijital Çin Seddi’ni zorlayan Google, ilk defa kendi politikalarından ödün vererek bir ülkenin pazarına dahil olmak için kanat çırpıyor.

Çeşitli girişimlerin kurucularıyla aynı sahneyi paylaşan Eric Schmidt, konuşmasının başka bir bölümünde Çin’in teknoloji ürünleri ve hizmetlerinden övgüyle bahsetmeyi de ihmal etmedi. Doğu Asya ülkesindeki Starbucks’ın örneğini yorumuna katan Schmidt, “Çin de Starbucks’a kayıt olmanıza gerek yoktur, müşteriler akıllı telefonları yardımıyla ödemelerini yapar ve kahvelerini alırlar.” dedi.

63 yaşındaki Eric Emerson Schmidt’in geleceğe ilişkin tahminleri günümüz için çarpıcı ve ilginçtir ki, bir o kadar gerçekçi duruyor. Peki, siz Eric Schmidt'in görüşüne katılıyor musunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al