wmaraci reklam
lidertakipci

Gezginlere Özel Rehber: Türkiye'de Gezilecek Yerler!

Türkiye'de gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarihiyle, kültürüyle, doğal güzellikleri ve farklı lezzetleriyle Türkiye gezginler için adeta bir cennettir. Tüm zenginlikleriyle seyrine doyum olmayan ülkemizde seyahat etmek için bir rehbere ihtiyaç duyuyorsanız içeriğin devamını okuyabilirsiniz.

Keşfetmeyi Sevenlere: Türkiye’nin En Çok Merak Edilen Tarihi Bölgeleri!

Türkiye toprakları, yüzyıllar boyu farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Dolayısıyla bu ülkenin her yanında ayrı bir kültür mirası bulmak mümkündür. Siz de mutlaka görmeniz gereken tarihi gezilecek yerleri öğrenmek isterseniz aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.

  • Tarihi Yarımada: Topkapı Sarayından Yerebatan Sarnıcına, Ayasofya’dan Sultanahmet Camii’ne kadar İstanbul’da mutlaka görülmesi gereken eserlerin büyük kısmı burada yer alır.
  • Kapadokya: Geçmişte İpek Yolu üzerinde bulunan güzel atlar ülkesi Kapadokya, doğanın armağanı peri bacaları ile bilinir.
  • Bergama ve Efes Antik Kentleri: İzmir’in tarihini gözler önüne seren antik kentlerde yüksek standartlı yaşamlar sürdürüldüğünü görmek mümkündür.
  • Sümela Manastırı: Trabzon’un Maçka ilçesinde yer alan manastır, uçurum kenarında dik bir yamacın üzerinde bulunmasıyla dikkat çeker.
  • Çatalhöyük / Göbeklitepe / Karahantepe: Sadece Anadolu’nun değil, insanlığın izlerini sürmeyi seven tarih meraklıları için eşsiz bir rotadır.
  • Nemrut Dağı: Kommagene Krallığı zamanında kayalardan oyulmuş heykelleriyle göz kamaştıran Nemrut Dağı, Adıyaman’da gün batımını seyretmek için harika bir konumdur.
  • Ksantos ve Letoon Antik Kentleri: Muğla-Antalya il sınırında bulunan antik kentlerdeki birçok eser yurt dışına kaçırılmış olsa da bu şehirler, hala gezilecek yerler arasındadır.

Türkiye’nin 81 ilinin tamamında görülmesi gereken tarihi yerler mevcuttur. Dolayısıyla bu listenin mutlaka uzatılması gerekir. Gezebileceğiniz bölgelerde daha birçok tarihi alan bulmanız mümkündür.

Senaryo Nedir, Nasıl Yazılır? Nerelere Gönderebiliriz?
İlginizi Çekebilir!

Senaryo Nedir, Nasıl Yazılır? Nerelere Gönderebiliriz?

Senaryo, film, dizi, belgesel, tiyatro, bilgisayar oyunları gibi yapımların sahnelerini, diyaloglarını ve akışlarını anlatan yazılı metinlerdir. Sessiz sinema zamanlarında pek değer görmese de senaryo günümüzde hak ettiği değeri g...

Her Mevsim Farklı Tatil Seçenekleri ile Farklı Deneyimler Sunan Konumlar!

Türkiye dört mevsimi yaşayan bir ülkedir. Üstelik her mevsim görülecek farklı güzellikler barındırır. Mevsime göre konum tercihleri yapmak isterseniz aşağıdaki listede yardım alabilirsiniz.

  • İlkbahar: Datça, Cunda, Eskişehir, Mardin, Polonezköy ve Çeşme
  • Yaz: Bodrum, Kaş, Marmaris, Fethiye, Alaçatı ve Alanya
  • Sonbahar: Abant Gölü, Akyaka, Bozcaada, Çamlıhemşin, Gaziantep, İğneada ve Kızılcahamam
  • Kış: Uludağ, Erciyes, Palandöken, Kartalkaya, Sarıkamış ve Kartepe

Yukarıda sıralanan noktaları elbette yılın her mevsimi ziyaret edebilirsiniz. Ancak bahar rotalarındaki noktaların sakinliğini ve doğasını başka zaman bulamazsınız. Yaz rotalarının cıvıltısı ise diğer mevsimlerde azalır. Sonbahar noktaları, mevsim koşulları sebebiyle en rahat eylül ve ekim aylarında gezilir. Kış tatil bölgeleri ise karın tadını çıkarmak için idealdir.

Tatilinizi Tercih Ettiğiniz Mevsim ve Bölgeye Göre Planlayın!

Tatil planlamak, ciddi bir iştir. Bölgesel ve mevsimsel koşullar başta olmak üzere her detayı düşünmek isteyenler olabilir. Mevsime ve konuma göre planlama yaparken kabaca Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesini dikkate alabilirsiniz.

  • Marmara Bölgesi: Dört mevsim gezilebilir. Kışın karlı bölgeler, yazın deniz kenarları, baharda doğal alanlar ve güz aylarında şehir içi tercih edilebilir.
  • Ege Bölgesi: Dört mevsim tercih edilebilir ancak bahar ve yaz tatilleri için daha uygundur. Kıyıları deniz tatili için idealdir.
  • İç Anadolu Bölgesi: Kültür turları için uygundur. Dolayısıyla gezi konforunun yüksek olduğu ilkbahar ve güz aylarında tercih edilebilir.
  • Karadeniz Bölgesi: Neredeyse dört mevsim yağışlıdır. Yaylalarıyla meşhur olduğundan şehrin sıcağından kaçmak için yaz aylarında ziyaret edilebilir.
  • Akdeniz Bölgesi: Yaz aylarının gözdesi olsa da her mevsim gezilebilir. Yalnızca deniz tatili değil, kültür turları için de vazgeçilmezdir.
  • Doğu Anadolu Bölgesi: Kültür turu ve kar tatili için idealdir. Kültür turu yapılacaksa baharda gidilmesi tavsiye edilir.
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Yazları oldukça sıcaktır. Bahar ve kış aylarında tercih edilebilir. Kültür turunu sevenler için gerçek bir cennettir.

Siz de bu bilgilerden yola çıkarak bir planlama yapabilirsiniz. Tatil anlayışınıza, izin günlerinize ve yakın bölgelere göre tercihte bulunabilirsiniz.

Planladığınız Tatil Fırsatlarına Her An Ulaşmak için Telefon Uygulamalarından Faydalanın!

Setur, birbirinden güzel tatil fırsatlarını ayağınıza getirir. Dönemlik kampanyalarla bütçenize uygun seyahat imkanları sunar. Siz de bu fırsatlardan anında haberdar olmak için Setur’un mobil uygulamasını kullanabilirsiniz. Anlık bildirimlerle fırsaları yakalar ve birkaç dakikalık işlemlerle sehayatinizi planlarsınız. Fırsatlar güzelse Setur daima cebinizde.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al