wmaraci reklam
lidertakipci

Üzerine Konuşmalıyız: Rimuut

Türkiye’de de oldukça rağbet gören ve sistemiyle oldukça başarılı olduğunu çekinmeden söyleyebileceğimiz Rimuut’u ‘Üzerine Konuşmalıyız’ yazı serimizde ağırlamasak olmazdı. Diğer bir yandan henüz potansiyelinin doruğuna ulaşmamış olan ve başarı yolunda atacak pek çok adımı bulunan bu genç girişime büyük başarı hikâyelerini anlattığımız bu yazı serimizde yer vermemiz de biraz garip oldu kabul edelim.

NOT: Bu yazı herhangi bir sponsorluk anlaşması neticesinde yazılmadı. Cidden.

Yani Rimuut üzerine konuşulacak hem çok şey var, hem de “bunları konuşmak için doğru başlık bu mu gerçekten?” gibi bir soru. Ancak üzerine düşününce aslında daha başlangıç noktasında dahi başarılı olacaklarını belli eden bir girişim olmaları nedeniyle, biraz öngörülü de bir yaklaşım sergileyerek onlardan konuşmak istedim. Hem ne iş yaptıklarını anlatarak onları tanımanızı sağlayabilirim, hem de bu serinin de bir gereği olarak biraz övebilirim. Zira Rimuut’un gerçekten hem daha çok tanınmaya, hem de övülmeye ihtiyacı var. Hatta forumumuzun üye profilini düşünürsek bu yazının doğru bir medium (araç anlamıyla) olduğu da çok açık. Neyse efendim, dilerseniz başlayalım anlatmaya.

Ne İş Yapıyor Bu Rimuut

Rimuut, fatura kesmemizi kolaylaştıran bir aracı. Bizler gibi freelancer ya da ödeme usulüyle çalışan kişilerin, fatura kesebilmesine olanak sağlıyor ve işin legal kısmında, maliyeye duyduğumuz sorumluluklar yönünden elimizden tutuyor. Bu yönüyle beni bir iş verenimin tanıştırdığını da paylaşmak isterim. Yani aslında sadece çalışanların değil, hizmet satın alanların da işine yaradığını söylemek çok doğru olacaktır. Özellikle yurtdışına iş yapıyorsanız, ülkemizde hem PayPal’ın bulunmuyor olması, hem de işin maliye yönü nedeniyle bu noktada da bu siteyi kullanabileceğinizi söyleyebiliriz.

Şirket de zaten kendilerini bu şekilde tanıtıyor. “Sizleri kağıt işlerinden uzaklaştırıyoruz ve işinize konsantre olmanızı sağlıyoruz” diyorlar. Bunun ne kadar kıymetli olduğunu vergi mükellefi her yaratıcı ruh biliyor değil mi? Risaleler, maliye, vergiler, kayıtlar, imzalar… Hakikatten insanın ruhu daralıyor. Bunların en azından bir kısmından kurtulmak ve yurtdışı operasyonunuzu kolaylaştırmak istiyorsanız Rimuut bir yardımcı olarak yanımızda beliriyor.

Projenizi Doğru Zamanlamayla Bırakmanızın 5 Avantajı
İlginizi Çekebilir!

Projenizi Doğru Zamanlamayla Bırakmanızın 5 Avantajı

Zaman, zamanlama geleceğimizle ilgili oldukça önemli kavramlar. Elbette pek çok insan için projeleri oldukça kıymetli ve bırakmak da bir o kadar zor. Bunu yaparken de “Nasıl olsa maddi bir giderim yok” motivasyonuyla hareket ettiklerini ...

Bir Türk Yapmasa Şaşırırdım Doğrusu

Onlar da kağıt işlerinden biraz yakalarını sıyırabilmek için atılımı Estonya’da gerçekleştirmişler. Ancak ülkemizden birkaç isim gördüğümüzü de söyleyebiliriz. Buna şaşırdık mı? Asla. Ancak ülkemizin bürokrasisi altında ezilmiş birisi böyle yüksek verimli bir fikirle karşımıza çıkabilirdi. Kendilerini de tebrik ediyorum bu vesileyle tekrardan. Ne hikâyeler duyduklarını ya da nelerle karşı karşıya kaldıklarını biraz tahmin edebiliyorum doğrusu.

Diğer bir yandan işin legal kısmında yollar öylesine tıkalı ki bunun hakkında konuşmadan da yazıyı bitirmek istemiyorum. Lafa gelince girişimciliği çok destekleyen bir ülkeyiz ancak işin maliye kısmında her şey çorba olmuş durumda ve maalesef bir sistem eleştirisine ihtiyaç doğuyor. Bürokrasi oldukça karışık bir hâl almış. Bu nedenle girişimciliği, freelancer kariyerini, müzisyenliğini, influencer hayâllerini bir kenara bırakan pek çok insan bulunuyor. Bu insanlar sırf “aman bunlardan sıyrılayım da gerisi kolay” diyerek kendilerini kurumsal ve gri hayatın içine atıyorlar.

Siz Rimuut’u hiç denediniz mi? Bahsettiğimiz konular için bir çözümünüz var mı? Yoksa canınızı sıkmaya devam mı ediyor? Yorumlarda görüşelim efendim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al