]

Merhaba Arkadaşlar şimdi size Adobe programlarını tanıtacagım.



Adobe Photoshop, piksel tabanlı görüntü, resim ve fotoğraf düzenlemede bir tek biçim olan, Adobe Systems'in sayısal fotoğraf işleme yazılımıdır. Vektörel işlemlerde ve yazı işleme konusunda da bazı yetenekleri olmakla beraber, pazar lideri olmasını sağlayan özelliği bit resim işleme işlevini de taşıyan Photoshop; kuşkusuz bilgisayar dünyasının en kuvvetli yazılımlarındandır.


Adobe Flash Adobe Flash Player, Adobe şirketinin Macromedia şirketinden satın alıp çıkarmış olduğu ve gerek internette gezinenler gerekse de ağ sitesi yöneticilerinin ve grafikçilerin gözdesi olan Windows ve Mac OS işletim sistemleri üzerinde çalışabilen bir vektörel grafik yazılımıdır.


Adobe Dreamweaver[B]Macromedia şirketi tarafından geliştirilen Dreamweaver ve Adobe'nin Macromedia'yı satın almasından sonra Adobe Dreamweaver adını alan yazılım, bir ağ sayfası geliştirme aracıdır. Dreamweaver özellikle sağladığı özelliklerle çoğu tasarımcı tarafından yeğlenmektedir. Özellikle kodları renklendirmesi ile kullanıcıya, kendini geliştirmesi açısından hayli yardımcı olmaktadır.



Adobe FireworksAdobe Fireworks ya da eski ismiyle Macromedia Fireworks, bitmap ve vektörel grafik editörü programı. Başlangıçta Macromedia xRes'in parçaları kullanılarak geliştirilen yazılım, 2005'te Adobe tarafından satın alındı. Yazılımın amacı hızlı web prototipleri ve uygulama arayüzleri oluşturarak web tasarımcılara yardımcı olmaktır. Slice ve hotspot ekleme özellikleri vardır. Diğer Adobe ürünleri Adobe Dreamweaver ve Adobe Flash ile entegre tasarlanmıştır. Adobe Creative Suite ile birlikte ya da tek başına satın alınabilir.



Adobe InDesing

InDesign, Adobe firmasının ürettiği masaüstü yayıncılık yazılımı. Firma içi kod adı olan K2 (Quark Killer) olarak da bilinir. Türkiye'de Auto Info, Byte; yurtdışında New York Times gibi kimi yayınlar bu programda hazırlanmaktadır. Kullanımda olan son sürümü CS6'dır.
[/B]
Kaynak: www.webhocaniz.com