Merhaba;

Ufak bir hesap yaparsak;

Orta düzeyde e-ticaret scripti: 700-1000 TL

SSL Sertifikası: Eğer kredi kartı durumu olmayacaksa RapidSSL bile işinizi görür.Yıllık fiyatları çok uygun(IHS'den bakabilirsiniz.).Ancak yok ben kredi kartı,TC kimlik no gibi durumlar yaparım diyorsanız yıllık 500-1000 TL arası sertifika almanız gerekir.

Kargo Şirketi ile anlaşma: Normalde 5 TL ye gidiyorsa anlaşma gereği 4 TL ye kadar düşürebilirsiniz toplu alım olduğu için.

Muhasebeci: Kişiden kişiye değişir ancak ortalama 300 lira civarı gider(aylık)

Sanal POS: Şirket olmanız bu posu almanız açısından daha yararlı.Arkadaşların dediği gibi tekil olarak almakta sıkıntı çıkabiliyor.

Sanal POS entegresi: Bazı e ticaret scriptlerinde bu entegreyi ücret karşılığında yapıyorlar ya da bir üst pakette bulunuyor.

Vergi Levhası,

Ürün kontrolü(yollanacak ürün tek tek kontrolden geçmeli.)

Sistem yönetimi(sistem ve sitenizi sorunsuz bir şekilde yönetmelisiniz,sunucu yönetimini vb... bilmiyorsanız bile en aşağı managed hizmeti alıp aylık 100-150 tl ye bir firmanın sağlamasını sağlayabilirsiniz...

Fatura Kesimleri(yollayacağınız ürün için fatura kesimleri olmalı bunun içinde şirket şart :))

Site ihtiyacına göre sunucu(site büyüdükçe giriş artacaktır.Bu trafiği karşılayacak sunuculara aylık ücret ödemeniz gerekiyor.)

Site Tanıtım Reklamları,linkler...

...

Uzun lafın kısası hocam;

Tek başınıza bu işlere hiç girmeyin derim.Bu sefer yukarıdaki engelleri aşarsanız sonunda hüsran olma olasılığı(tek kişi girerse) %70 civarında.Ortalama bir hesapla harcamalarınız;

Aylık Ortalama: 1200-1500 TL

Yıllık Ortalama: 15.000 TL

Geliriniz buna paralel olarak değişir...

Bu arada aklınızdakileri PM olarak bende alabilir miyim?