MMO Biti adlı üyeden alıntı

İnternet sitelerinin hiçbirine TC kimlik numaramı vermiyorum buraya da vermem büyük ihtimalle.
Bence internet üzerinden bu tür bilgiler istenmesi iyi bir şey değil, bunun yerine telefon onayı yaptırılsa aynı etkiyi yapacağına inanıyorum.


Ben buna katılmıyorum,
Genel olarak TC Kimlik numarasını kullanmıyorum deseniz anlarım ama internet sitesi sahibi ( ve özellikle bu işten gelir elde etmeyi bekleyenler olarak)
Özellikle Niçin ( İNTERNETTE ) vermiyorum diyorsunuz, akıl sır aldıramıyorum.

Zira, siz vermiyorsunuz belki ama, nufus idaresi tüm Türkiyenin TC Kimlik numaralarını 2002 yılında internete verdi bile internete :)

Şaka bir yana,
Eksik bilgilerle ve Bilinçsizce ömrümüzün çoğunu geçirdiğimiz internete güvenmediğimiz ortaya çıkıyor.
Oysa TC Kimlik numarası bizlerin gizli şifreleri değildir :)
TC Kimlik Numaraları, gelişen dünya şartlarında isimlerimiz yerine geçen sayısal numaralardır. Tıpkı Eskiden kullanılan Alinin Oğlu Veli yerine nasıl soyadlarımız geldiyse, gelişen teknolojide de isim ve soyismimizin yerine Kimlik Numaralarımız geldi.

UNUTMAYIN
Kimse sizin Adınızı - Soyadınızı yani TC Kimliğinizi bilerek, size zarar veremez.
Mesela, Adınıza kredi kartı çıkartamaz, bir bankadan kredi çekemez, iş başvurusu yapamaz yada bu tarz her hangi bir hukuki işlem yapamaz.
Çünkü, huküki işlemlerde, Devlet daireleri yada kurumlar mutlaka Nufus İsterler, İnternet üzerinde ise, TC Kimlik numaranızın yanında Aile Sıra No Kütük No ve Nufus Cüzdanı Seri No isterler :) yani tek başına TC Kimlik Numaranız tıpkı Adınız, Soyadınız ve Doğum Yılınız gibi size zarar vermeye yetmez. Bu konuda lütfen bilinçlenelim. Ve hiç olmazsa, bizler diyelim ki Doğru Kullanırsanız İNTERNET GÜVENLİDİR. Çünkü bunu diğerleri ( mesela Ayşe Ninemiz ) bilemez. Bizler öğretmeliyiz. :)

Saygı ve sevgilerimle.

NOT: Evet uygulama kesinlikle güzel. Güvenli. Hiç kayıp yaşanmaz, üstelik güvenli olduğu için zamanla, daha kaliteli bir ortama dönüşür. Benim aklıma takılan tek soru, bizim gibi şirketler, nasıl üye olucak?.

Saygılarımla.