Merhabalar..

Eğer mail adresiniz sitenize ait uzantıya sahip ise ve info@siteadı.com şeklinde ise o domaine ait site index aldığı gün spam mailler listesine düşer diyebilirim;çünkü adamlar info'nun boşta olmadığını ve mail olarak kullanıldığını biliyorlar. Bu duruma herhangi bir yerden bulup indireceğiniz mail listesinin önemli bir kısmının info@siteadı.com şeklinde olması yeterli bir örnektir.

( iletisim@siteadı.com önerimdir... )

Ondan sonra Cpanelde mevcut kendiliğinden oluşan mail var birde onu kullanmayın adamlar ...@siteadı.com şeklinde sallasalarda domaine ait cpanelde kendiliğinden oluşan o mail adresine otomatik yönleniyor mailler.

Ulu orta açık bir yerde kesinlikle vermeyiniz mail adresleriniz en zorunlu durumlarda resim formatında(img) yayınlayınız;aksi halde botlar kıpır kıpır geziyor topluyorlar mübarekler ordan burdan.

Sitenizin iletişim kısmında veya ulu orta açık bir şekilde devamlı bir yerde duruyor ise kesinlikle kaldırınız onun yerine Google Re Captcha korumalı olarak yayınlayabilir veya daha güvenli olması için Form şeklinde iletişim sayfası oluşturabilirsiniz..

ReCaptcha koruması:

Link: http://www.google.com/recaptcha/mailhide/

Mail adresinizi yazıp koruyuna tıklıyorsunuz ve çıkan kodu uygun bir yere yapıştırıyorsunuz mail adresiniz Cacptcha kodu korumalı olarak yayınlanıyor.

>>> Örnek İçin Buraya Tıklayınız.

Ondan sonra yazacak çok şey var hocam sunucu maili için diyebileceklerim bunlar genel mailler için ise almanız gereken diğer önlemleri içeren bir kapsamlı yazıma yönlendiriyorum sizleri:

Link: http://hayalcin.com/gereksiz-maillerdenspamdan-nasil-kurtulabilirsiniz.html