Eğer iş arıyorsanız ve defalarca iş görüşmesi yapmak zorundaysanız bu sürecin ne kadar stresli ve gergin olduğunu bilirsiniz. Genelde iş görüşmelerine görüşmeye gittiğimiz firmalar hakkında bir ön araştırma yaparak gideriz. Firmanın iş alanı, tarihçesi gibi konulara çalışarak hazırlıklarımızı tamamlarız ve firma iş görüşme heyetinin karşısına çıkarız. Fakat bu gibi görüşmelerde size alakasız bir konu ile ilgili olarak sorulan bir soru bütün hazırlığınızın boşa çıkmasına neden olabilir. İşte bu durumda stres ve gerginlik baş gösterir. Firmalar da bu gibi durumlara nasıl tepki verdiğinizi ölçmek için bu tip sorular sormayı severler.

Peki iş görüşmesine gittiğiniz firma Apple, Google, Twitter, Microsoft, Sony, Valve, Pepsi veya Amazon gibi bir dünya devi olsaydı durum nasıl olurdu? Ve bu görüşmelerde ne tip sorular sorulurdu? Dilersenizx eleman alımında oldukça seçici olan bu firmaların iş görüşmelerinde sordukları ilginç sorulara bir göz atalım:


Eğer size bir kutu kalem verilseydi bu kalemlerle standart kullanımları dışında yapabileceğiniz 10 farklı şeyi listeleyebilir misiniz?
- Google Yönetim Asistanlığı iş görüşmesi sorusu

Bir asansörü nasıl test edersiniz?
- Microsoft Yazılım Geliştirme Mühendisliği iş görüşmesi sorusu

Eğer Marslı olsaydınız sorunları nasıl çözerdiniz?
- Amazon İşe Alım Yöneticiliği iş görüşmesi sorusu

Hayatınızda yapmış olduğunuzdan özel olarak gurur duyduğunuz birşey anlatın
- Apple Yazılım Mühendisliği iş görüşmesi sorusu

Bir Rus mafyası tarafından kaçırıldığınızı düşünün. Boş bir 6 patlar bir tabancaya ardışık olacak şekilde 2 kurşun koyuyor. Mermi haznesini döndürüyor ve kafanıza doğrultarak tetiği çekiyor. Hala hayattasınız. Size tekrar soruyor: tekrar hazneyi döndürerek ateş etmemi ister misin ya da direkt tetiği çekmemi mi istersin? Her seçenek için vurulma ihtimaliniz nedir?
- Facebook Pazar Analistliği iş görüşmesi sorusu

Bütün Amerika çapındaki bir ürün geliştirmesi ne kadar tutar?
- Google Ürün Yöneticiliği iş görüşmesi sorusu

Sizi neden işe almamalıyım?
- Twitter iş görüşmesi sorusu

Ülkenizde kampanyalar düzenlemek için en uygun zamanlar hangi zamanlardır?
- Valve Teknik Destek Elemanlığı iş görüşmesi sorusu

Eğer bir Sony ürünü olsaydınız hangisi olurdunuz?
- Sony Perakende Satış Uzmanlığı iş görüşmesi sorusu

Amerika'da kaç tane radyo kanalı olduğunu nasıl tahmin ederdiniz?
- Google Ürün Yöneticiliği iş görüşmesi sorusu

Daha yüksek bir gücün varlığına inanıyor musunuz?
- Pepsi Perakendecilik iş görüşmesi sorusu

Görüldüğü üzere oldukça ilginç sorular mevcut. Sizin bu sorulara cevaplarınız ne olurdu? Bizimle yorum kısmımızda paylaşabilirsiniz.