wmaraci reklam

Neden "Kazanamıyoruz?" & "Nerede Hata Yapıyoruz?"

46 Mesajlar 8.595 Okunma
wmaraci reklam

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)
Merhaba arkadaşlar. ***'da gezerken CND isimli arkadaşın paylaştığı konu çok ilgimi çekti. Sizlerle de paylaşmak istedim. Konu linki: http://www.***.net/google-adsense/1279930-neden-kazanamiyoruz-amp-nerede-hata-yapiyoruz.html

Türkiye'de AdSense ile çok ciddi gelirler sağlayan büyük bir kitle var. Bu kitlenin büyük bir çoğunluğu da ***'da yer alıyor. Kazancını açıklayanlar olduğu gibi, açıklamayan yüzlerce üye de mevcut. Kaldı ki açıklamama nedenleri de son derece makul. Bir kişi AdSense ile ayda 100$ bile kazandığını söylediği anda pm yağmuruna tutuluyor, dedektif gibi her konusu didik didik inceleniyor. Acaba bir yerde site adresini yazmış mıdır, sektörü nedir, sitesini/kelimesini kopyalarsak biz de kazanır mıyız? diye adamın peşine düşülüyor.

AdSense kazançlarıyla araba da alan var tarla da.
aylık 6-7bin TL kazanan arkadaşlar var ***'da...

Daha önce şöyle bir konu açtım çok basit, genelde bilinen ve uygulandığı taktirde iyi de dönüşler alabileceğiniz bir yöntemi paylaştım. Türlü türlü sorular geldi, özel mesaj ile ne kadar garip sorular soruldu anlatamam :) Olsun, elimden geldiği kadarıyla yanıtlamaya, yardım etmeye çalıştım ama hep gördüğüm; temelde çoğumuzun hata yaptığı noktaları gözler önüne sermek istedim.

Ü-ŞE-Nİ-YOR-UZ!

Bir işçi düşünün. Asgari gelirse sahip, 3 çocuk babası. Anne, baba ve 3 çocuk etti size 5 kişilik ortalama bir çekirdek aile. 846 tl net asgari ücret. Bu adamın bu parayı kazanması için günde nereden baksanız en az sabah 08:00 akşam 18:00 çalışması gerekiyor. (İnsaflı çalışma saatleri) Yani günde 10 saat. Cumartesi, pazar çalışmadığını düşünelim. Haftada 5, ayda 20 gün yani ayda 200 saat çalışacak.

846 tl kazanmak için, ayda 200 saat ve zor şartlar altında çalışıp; ay sonunda elinde 1 kuruş bile kalmadan diğer ayı karşılayacak bu kişi. Türkiye'de böyle yaşayan milyonlarca aile var, o yüzden en temel örneği göstermek istiyorum.

Yukarıda bağlantısını paylaştığım konuyu incelerseniz, ortalama bir de internet üzerinden gelir elde eden kişilere; yani bizlere bakalım.

3 sitemiz olsun. Aylık 100 tl vps ücreti, 3 alan adını yeni kaydetmiş olalım (yıllık 15x3=45 tl), sitelere 100'er tl masraf yapalım (reklam, tanıtım yazısı, ıvır zıvır) 300 tl de oradan. 445 tl.

3 site için günde 10 adet içerik girelim. İçerikler de re-write şeklinde olsun. Ortalama makale başına çok yavaş olun, 5 dakikada yazın. 30 içeriği normalde 150 dakikada yazarsınız, hadi oyalanarak yazalım 1 saat molalı şekilde 210 dakika olsun. Yani 3.5 saat.

Aylık sadece 100 tl lik vps ücreti (ki siteler büyüyene kadar reseller bile yeter) + 100 lira da o şekilde yukarıda bahsettiğim gibi kullanmak için bütçe oluşturalım. Etti 200 tl.

Doğru kelime, doğru alan adı, doğru çalışma planı ile 3 site ile en kötü birkaç ay içerisinde yatırdığınız parayı çıkarmış olursunuz. Kelimeler gerçekten iyiyse 3-4 ay içerisinde de site başına günde 10-15 tl kazanmaya başlarsınız.

10 lira kazandığımızı düşünelim her siteden. 3x10 tl=30 tl. 30x30 = aylık 900 tl.

Günde 3.5 saat çalışarak (evinizden, oturduğunuz yerden, patron buyruğu ya da zorluğu olmadan) 5 kişilik bir aileyi geçiren adamdan daha çok para kazanacaksınız.

Ama olmuyor, neden?

Anlattıklarım kulağa çok hoş geliyor, hemen işe girişip günde 3.5 saat çalışarak 900 lira kazanayım diye geçiyor aklınızdan değil mi? İşim ve eğitimim dolayısıyla 50+ ülkeden insanla tanışma, sohbet etme fırsatım oldu. Ve emin olun, onlardaki disiplin bizde yok. İstisnalar dışında tembel bir halkız ve planlamadan yoksunuz. Zamanını planlama, doğru şekilde kullanma dersleri verilir. Üzerine kitaplar yazılır, çizilir. Ama gerçekten kendinizi vermeden ansiklopediler de okusanız elinize kocaman bir sıfır dışında bir şey geçmez.

Ben de bir çoğu gibi tembeldim. Günde 5 dakikamı ayırıp makale yazmaktansa, gidip dizi izlemeyi daha faydalı bulurdum. Üşengeçlik, tembellik ya da disiplin eksiği diyelim bunun adına hiç fark etmez. Ama bugün özel sektörde kazandığım maaşın kat ve kat fazlasını internetten kazanıyorum.

Bana yol gösteren olmadı, bu tip kazanç yazıları vardı ama genelde yöntemden; usulden yoksundu. Bir insanın tecrübesi, elde edebileceğiniz en paha biçilmez bilgidir aslında. Eksik, yanlış ya da fazla... Böyle tecrübeler sizi alır, tahmin edemeyeceğiniz noktalara ulaştırır.

Ne yapmak gerekiyor?

İş durumunuza bağlı olarak, çalışıyor olabilirsiniz. Öğrenci olabilirsiniz, ofiste boş vaktiniz vardır ya da çalışmıyorsunuzdur.

Öncelikle kendinize yapmanız gereken bir çizelge. Alın elinize a4 kağıt ve kalemi. Oturun bütün gününüzü planlayın. Planlı olarak çalışacağınız 2 saat, plansız olarak çalışacağınız 8 saate eş değerdir.

Örnek verecek olursam (çalışmayan birisi için yazıyorum, siz kendinize göre planlarsınız)

3 sitesi olan birisi için:

08:30 = kahvaltı / uyanma
08:30-09:00 = haberler vs.
09:00-10:00 = 10 makale yazımı
10:00-10:15 = dinlenme
10:15-11:15 = 10 makale yazımı
11:15-11:30 = dinlenme
11:30-12:30 = 10 makale yazımı
12:30-13:00 = öğle yemeği

08:30-13:00 arasında 3 sitenin bütün işlerini yapmış oluyorsunuz. 13:00'den sonrasını da artık o gün işlerinize göre planlamanız mümkün.

Eğer bu şekilde planlı gitmezseniz ne olur?

10:00 = Uyanma, 11:00-11:30'a kadar kahvaltı + tv vs. 11:30 - 12'ye kadar çay-kahve. 13:00'de öğle yemeği. 14:00-14:30'a kadar 2-3 makale yazımı. 15:00'de atıştırma vs. 16:00'ya kadar 2-3 tane daha makale... Akşama kadar bu şekilde plansız giderseniz 10 makaleyi ancak yazabilirsiniz yani.

Bu işi ciddiye almanız lazım. Nasıl kamuda ya da özel sektörde çalışırken mesai saatleriniz varsa, internet siteleriniz için de mesai saatleriniz olmalı.

Benim 10'a yakın sitem var, sabah 9'da başlarım çalışmaya, akşam 6'ya kadar ilgilenirim. 6'dan sonra sunucuda vs sıkıntı olmadıkça siteleri açmam bile. Kafanızı dağıtmanız, zihninizi boşaltmanız lazım. Günü iyi değerlendirin, emin olun başarırsınız.

Hemen para kazanayım

Yaptığımız en büyük yanlışlardan birisi de bu. Siteyi açalı 3 gün olmuş, adsense reklamlarını koymuş arkadaş. E 3 günde 5 lira bile kazanamadım. Uğraşılmaz bu işle deyip kestirip atıyor. Sen işe girdiğinde, 3 gün sonra adam sana para mı veriyor? Bir dur bakalım 30 gün uğraş ciddi şekilde sitenle. 30 gün sonunda maaş almayacaksın ama sitende 300 tane makale olacak. 5 ay uğraş, 1500 makale demek bu. Doğru kelimede 30 makale bile sizi nerelere götürür. 1500 makale ile, temiz içerikle, doğru içerikle çok ciddi hitler sağlanabilir.

2 sitemde toplam 800 konu var. 20K tekil hiti var ikisinin.

Boşa kürek çekmemek için, spam içerikten uzak duracaksınız. Adsense kimseyi kolay kolay banlamıyor. Bizim onlardan kazandığımızın milyon katını, onlar bizden kazanıyor. Biz bir nevi onların kölesiyiz. O nedenle adam bizden olmak istemiyor. Siz bunu bir şekilde kabul edeceksiniz, kural ihlali yapmayacaksınız. Alternatif reklam ağları da kullanılabilir ama adsense kadar kötünün iyisi olanını bulamadım ben daha.

Gel gelelim, 5 ay sonunda 1500 makaleli, temiz, tabiri caizse cillop gibi bir site oluşturduktan sonra o sitenize reklam veren de çıkar, tanıtım yazısı alan da, siteyi satın almak isteyen de.

Özetle: 3 kuruşa 5 köfte. Emek vereceksiniz, ter dökeceksiniz, taşın altına elinizi sokacaksınız. Armut piş ağzıma düş mantığını bir kenara koymadıktan sonra ne yaparsanız yapın boş.

Kendinizi motive edecek şeyler bulun. Açın photoshopu, yazılar yazın. Bastırın asın odanızın duvarına. İlk adsense gelirinizle küçük bir şey alın. Ona bakıp hırslanın. Başaranların başarılarından güç alın.

Kimseyi kıskanmayın, kötülük düşünmeyin. Ciddi anlamda bu çok üzücü bir konu. Birisi adsense ile iyi gelirler elde ediyorsa, bu kişiyi kıskanmak yerine; tebrik edin. Yurt dışındaki forumlarda neden insanlar kazanç sağladıkları siteleri bırakın pm'leşmeyi, direkt konulara yazıyor? Kimse kimseyi kıskanmıyor, gidip sitesindeki reklamlara tıklayarak banlatmaya çalışmıyor. Çekememezlik yok. Adamlar e-book yapıp binlerce dolar kazanabileceği bilgileri çatır çatır public olarak yayınlıyor. Tilkilik yapmıyor.

Koyun bakalım ***'da sitenizi foruma, geçtim 1 saati; 10 dakika sonra adsense kazançlarınız sapıtıyor. Düşmana saldırır gibi sitelerinize saldırıyorlar :) Eski ***'da bu da yoktu mesela, kimin ne sitesi var, kim ne iş yapıyor, kim nereden nasıl kazanıyor herkes bilirdi. Hatırlayanlar vardır bu dediklerimi mutlaka. Neyse buraları biraz serzeniş gibi oldu, toplayalım konuyu.

Özetle, yapılan en büyük hata: üşengeçlik, işi ciddiye almamak, çok kısa zamanlarda büyük gelirler/dönüşler beklemek, kopya içerik, düşük gelir getirecek kelimelere yatırım...

Kuralları ihlal etmediğiniz ve disiplinli çalıştığınız sürece, başarısız olmak çok güç.

Umarım birilerini motive etmeye yeter bu yazı.
kerimptk KTB MrAuTHoR

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

kerimptk kerimptk Youtuber Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici / Youtuber
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** P**
  • Mesajlar 1440
  • Beğeniler 194 / 234
  • Ticaret 46, (%100)
Adam haklı. Akşama kadar pc başındayım ama 2 günde 1 makale yazıyorum :D
Cenkay

kişi bu mesajı beğendi.

Abone Ol : www.youtube.com/@kerimpotuk

milano93 milano93 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 243
  • Beğeniler 84 / 21
  • Ticaret 2, (%100)
çok güzel bir konuya değinilmiş teşekkürler..
 

 

http://www.caddeteam.net/
https://www.facebook.com/Caddeteamm/

daFirenze22 daFirenze22 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad R** V**
  • Mesajlar 1229
  • Beğeniler 15 / 178
  • Ticaret 1, (%100)

kerimptk adlı üyeden alıntı

Adam haklı. Akşama kadar pc başındayım ama 2 günde 1 makale yazıyorum :D

Hocam oyle diyorsunuzda herkes günde 1 makale yada 2 güne 1 makale yazın diyorlar
 

 

Kendi halinde.Meraklı gözlerle inceleyen.
wmaraci
wmaraci

OzgurG OzgurG Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Meslek
  • Konum Adana
  • Ad Soyad Ö** G**
  • Mesajlar 172
  • Beğeniler 10 / 36
  • Ticaret 3, (%100)
Zamanında bu işi çok ciddiye almıştım. Hala bunun nimetlerini yiyorum. Kendime bir oyun bilgisayarı aldım. Kullandıkça yukarıda da yazıldığı gibi hırslanıyorum :)
 

 

Jengawer Jengawer Tıp Öğrencisi E-Mail Onaysız
  • Üyelik 20.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Tıp Öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 256
  • Beğeniler 107 / 74
  • Ticaret 20, (%100)
Hilmi bunu beğendi :) Gerçekten çok doğru.
kerimptk

kişi bu mesajı beğendi.

kerimptk kerimptk Youtuber Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici / Youtuber
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** P**
  • Mesajlar 1440
  • Beğeniler 194 / 234
  • Ticaret 46, (%100)

SamimiBlog adlı üyeden alıntı

Hocam oyle diyorsunuzda herkes günde 1 makale yada 2 güne 1 makale yazın diyorlar

BLog tutuyorsan haklısın ama biraz çizgisinin biraz dışında kalıyorsan daha fazla yazmak gerek. Şu anda sadece blogum var ama blog dışı aktivitelerde bulunduğum zamanlarda bile 1 yazı yazıyordum :)
 

 

Abone Ol : www.youtube.com/@kerimpotuk

mvk mvk www.mistik.org Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Yazılım&Ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 587
  • Beğeniler 15 / 101
  • Ticaret 43, (%100)
***'da bu yazıyı bende okumuştum ve çok hoşuma gitmişti, şimdi siz paylaşınca bir kez daha okudum.

Her ne kadar zor bir şeymiş gibi gelse de aslında siteden para kazanmak çok kolay. Bende bir nevi geçimini internetten karşılayanlardanım.
 

 

fanofdidier fanofdidier Makale üreticisi Kullanıcı
  • Üyelik 14.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 352
  • Beğeniler 111 / 71
  • Ticaret 11, (%100)
okuyacağım
 

 

MarshallXY MarshallXY WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Yazılım ve Veritabanı Uzmanı S
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad T** P**
  • Mesajlar 298
  • Beğeniler 59 / 56
  • Ticaret 2, (%100)
Aynen bende öyleyim bir üşengeçlik uğraşmama var herşeyi biliyorum birşey yapmıyorum 2 yıldır Google adsense hesabımda 179 tl duruyor hiçbişey yapmadım neyi bekliyorsam bilmiyorum :)
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al