İnternet devi Google, Android işletim sistemi için geliştirdiği İki yeni uygulama kamera uygulaması ve Chrome Remote Desktop'u yayınladı.

Kullandığı cihazdaki kamera uygulamasını beğenmeyen kullanıcılar için iyi bir alternatif sayılabilecek Google Kamera, beraberinde ilginç özellikleri de getiriyor. 360 derece arayüz, alan derinliği ayarı, panorama gibi özellikleriyle profesyonel bir makine kullanıyormuş hissi yaratan uygulama, oldukça başarılı gözüküyor. Ancak Google Kamera uygulamasının en dikkat çekici özelliklerinden biri ise sensörün üzerinde bulunan alanın tamamını kullanabiliyor olması.Böylece daha büyük ve detaylı fotoğraflar çekilebiliyor.Google Kamera, normal Android cihazlarla gelen kameradan daha fazla özellik taşıyor ve daha kaliteli fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. Android KitKat 4.4 yüklü akıllı telefon ve tabletlerde kullanılabilen uygulamanın sonrasında diğer cihazlar için de uyumlu hale getirilmesi bekleniyor.


Google’ın diğer yeni bir uygulaması ise Chrome Remote Desktop App for Android. Bu uygulamayla Android akıllı telefonunuz ya da tabletinizden PC ya da Mac bilgisayarınıza erişebiliyor, uzaktan kontrolünü sağlayabiliyorsunuz. Nitekim Chrome Remote Desktop Google’ın sunduğu yeni bir teknoloji değil. Uzun süredir Chrome mağazasından indirilebilen bir eklenti olan Chrome Remote Desktop bu yeni uygulamayla mobile taşınmış oluyor ve bilgisayarınızın kontolünü Android cihazınızın emrine veriyor.

Kaynak: Google'dan Android’e İki Yeni Uygulama