lostyazilim

Olmazsa olmaz android uygulamaları..

34 Mesajlar 23.598 Okunma
lstbozum
smsonayhizmeti

Melek Melek Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 /
  • Meslek
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 224 / 218
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba arkadaşlar..

Android telefon aldığınız zaman ilk hangi uygulamaları yüklediniz? Olmazsa olmazım dediğiniz uygulamalar varsa eğer konu altında yazarsanız sevinirim :) (Tabi ki ne işe yaradıklarını da anlatırsanız iyi olur:D) Ben kullanmış olduğum programları listeleyeceğim.. Hani işinize yarayan olursa eğer yükleyiverin telefona hemen :))



Sosyal medya uygulamalarını saymama gerek var mı acaba? Bende facebook, twitter, gtalk, gmail gibi programlar sürüm güncellenmesi ile birlikte geldi büyük ihtimal sizde de öyledir o yüzden bu uygulamaları es geçiyorum.. :)

Whatsapp.. Bu program her ne kadar çok duyulmuş olsa da ben daha yeni kurdum diyebilirim :D Programın amacı ise rehberinizde whatsapp'a kayıtlı olan kişiler ile wireless üzerinden görüşmenizi sağlıyor. Dosya, resim falan gönderebiliyorsunuz. Çevremde pek kullanan olmadığı için çok fazla kullanmıyorum ben.

Bir telefonun olmazsa olmazı nedir??? Dur siz düşünmeden ben hemen cevap vereyim.. Tabi ki bir dosya yöneticisine her telefonun ihtiyacı vardır.. :) Bu konuda da benim kullanmış olduğum uygulama Es File Explorer uygulaması. Gayet sade ve kullanışlı bir program alternatif olarakta ASTRO File Manager mevcut daha gelişmiş bir program sanırım ben kullanmadım ama o programı kullananda çok :)

Telefonun kendi tarayıcısını beğenmeyenler olabilir onlara alternatif olarak Boat Browser'ı öneriyorum bunu kurduktan sonra operayı daha açmadım bile.. Gayet kullanışlı ve kaliteli bir uygulama görünüm olarak chromeyi andırıyor. Ayrıca program Türkçe. Tavsiyemdir.. :) Birde bu programın mini versiyonu varmış onu da indirebilirsiniz.

Hani olmaz ama gördüğünüz her programı indiriyorsanız eğer marketten virüslü uygulama bulma şansınız da bir o kadar yüksek. Bu durumlar için ise ben Zoner Antivirüs programını kullanıyorum gerçekten çok sağlam bir program. Programın en güzel yanı ise sizin ayarlamış olduğunuz zaman zarfı içerisinde otomatik olarak telefonu arka planda taraması. Ayrıca indirdiğiniz programlar öyle hemen inmiyor önce zoner tarafından kontrolden geçiyor :) Diğer bir özelliği ise sms ve çağrı engelleme özelliği.. İstediğiniz numarayı kara listeye alabiliyorsunuz :D E programı indirdim ama pek bir işe yaramıyor çalışıyor mu diye şüphe ediyorsanız eğer markette bulunan zoner antivirüs test uygulamasını telefona indirin kuruluma izin vermeden direk virüsü algılayacak ve silmeniz için sizi uyaracaktır.

Kocaman ekranlı android telefonum var ama mevcut medya playerı pek iş görmüyor diye düşünüyorsanız eğer hemen atın bu düşünceyi kafanızdan :D Çünkü MX Video Player sayesinde telefonumuz çok gelişmiş bir video playera sahip oluyor. Alt yazılı videoları bile oynatabiliyorsunuz. Buarada program Türkçe.. Bu da şimdi ekran görüntüsünü aldığım bir diziden kare..



Telefonunuzda çok önemli dosyalar mı saklıyorsunuz? Dosyaların kaybolması en son isteyeceğiniz şeydir sanırım.. Bu dosyaları bir siteye tutmaya ne dersiniz? BOX uygulaması sayesinde interneti olan her yerden dosyalarınızı açmış olduğunuz hesabınıza yükleyebilirsiniz. Ayrıca SE (Sony Ericsson) kullanıyorsanız box hesabınızı ücretsiz olarak 50 GB'ye çıkarabiliyorsunuz.. Şahsen ben programların apk dosyalarını bu hesabımda tutuyorum..

İnternetten bir dosya indirdik diyelim fakat dosya zip yada rar olduğu için açamıyoruz.. İlk aklıma gelen winrar'ı aramak olmuştu bu durumda belki android programını çıkarmışlardır diye :D Lakin onun yerine Androzip isimli program ile karşılaştım ve oldukça basit bir yapıya sahip. Her telefonda olması gereken bir yazılım. Bu uygulamamızda Türkçedir.

Akşam üzeri eve giderken 2. katta (yada hangi kattaysanız artık :D) gelmişken ışıklar gitti ve karanlıkta kaldıysanız eğer panik yapmayın. El feneri programı sayesinde telefonunuzun flashı imdadınıza yetişiyor. Oldukça sade ve kullanışlı bir program.

Neredeyse tüm telefonlarda bildirim ışığı mevcut sanırım. Cevapsız çağrılarda, okunmayan mesajlarda, facebooktan gelen bildirimlerde yanıp sönen küçük bir ışık.. Yeşil yanıyor benim telefonda sizde hangi renk bilmem. Light flow programı sayesinde ışığın rengine müdale edebiliyoruz. Örneğin ben mesaj gelince ışık mor olsun dedim. Şarjım bitiyorken bildirim ışığı kırmızı olsun, facebooktan mesaj gelince mavi olarak ayarladım.. Gayette şık oldu eğer sizde sıkıldıysanız aynı renkten değiştirmek için ne duruyorsunuz? :)

Telefonumuzun duvar kağından sıkıldık ama uygun bir resimde bulamıyor muyuz? Şahsen ben bulamadım güzel bir resim :D Zedge programı ile bu sorunu ortadan kaldırmak mümkün. Ayrıca duvar kağıdı dışında geniş bildirim ve zil sesi arşivide mümkün. Dilediğinizi istediğiniz gibi indirin. Çok güzel duvar kağıtları var.. Şunu da eklesem yararlı olacak sanırım. Bu program sayesinde çok güzel resimler buldum ama ekrana tam oturtamadım. Bunun içinde Wizardii uygulaması yardımıyla resimleri tam ekran boyutuna göre ayarlayabiliyorum.. Sizde aynı sorunu yaşarsanız bu programı deneyin.. :)

Yeni bir hafıza kartı aldık diyelim.. Piyasada malesef ki çok fazla sahte kart dolaşıyor. Class 6 diye alıyoruz Class 2 çıkıyor kart. İşte bu tür sorunlarla karşılaşmamak için hafıza kartımıın okuma ve yazma hızını test etmekte yarar var. E tamam da nasıl test edeceğim? diye sormadan önce hemencecik programın adını versem iyi olacak sanırım :D Sd Card Tester'ın şöyle güzel bir yanı da var.. Kartınızı test ederken dosya boyutunu da ayarlayabiliyorsunuz.. Örneğin 2 gblik dosyayı ne kadar sürede okuyor ve yazıyor diye merak ederseniz diye onu da bu uygulama sayesinde görebiliyorsunuz.

Kullandığımız telefon android olduğu için genelde programlar ve internet üzerine kullanımı oluyor. E haliyle bu durumda da ön bellek ve hafıza geçmişi de artıyor. 1Tap Cleaner sayesinde uygulamaların çerezlerini, internet tarayıcınızın, mesajlarınızın ve çağrılarınızın geçmişini tek bir hamle ile silebilirsiniz. Tavsiyedir.. :)

Konu çok fazla uzadı şimdi farkettim o yüzden son uygulamamı tanıtıyorum sizlere.. Bu telefonlara niye not defteri yüklenmiş şekilde gelmiyor anlamadım doğrusu. Belki başka markalar da olabilir ama SE'de mevcut değildi. Ama dert değil market sağolsun her isteğe uygun uygulama bulabiliyoruz :) Colornote ile bu açığı da kapatabiliriz. Ayrıca widget olarak ana ekrana eklenme seçeneği de mevcut..

Merhaba arkadaşlar yeni bir program kurdum ve gerçekten çok hoşuma gitti. İnternet paketi kullanan arkadaşlar, malum telefondaki paketler kotalı ve android telefonumuz olduğu için bu kotayı aşmamız da imkansız değil :) 3g watchdog programı sayesinse bunu kontrol altına alabiliyoruz. Tek yapmamız gereken programı açıp kota miktarını girmek ve ne kadar süre olduğunu ayarlamak. Aylık, haftalık gibi :) Ayrıca programın en güzel yanıda Türkçe olması.. Programı kurup widget özelliği sayesinde anasayfamıza attığımız zaman anlık olarak kota bilgilerimizi de takip edebiliriz. En ama en kral özelliği ise kotanın bitimine yakın kendisi otomatik olarak data servisini kapatabiliyor ve liralarımızın bitmesini önlüyor :)


[COLOR=#000000]Telefonunuzun sürümünü güncelleyeceksiniz diyelim yada telefonunuza format atacaksınız. Ama sizin için mesajlarınız çok önemli yada uygulamaları yüklemek ile vakit kaybedemem diyorsanız eğer MyBackup Pro uygulaması tam size göre. İste mesajlarınızı, ister çağrı kayıtlarınızı, telefon ayarlarınızı ve uygulamalarınızı tek tık ile yedekleyip tekrar geri yükleyebilirsiniz.

Ben telefonuma bir dünya program yükleyeceğim canım sıkıldığında bunları sileceğim diyenlerdenseniz eğer size bir virüs programı lazım. Maalesef artık markette arada virüslü uygulamalar ile de karşılaşmak mümkün. İşte tam bu noktada imdadımıza Zoner Antivirüs yetişiyor. Fakat uygulamamız sadece virüs programı değil yanında bir çok güzel araçta bulunduruyor. Örneğin sizi rahatsız eden bir numara mı var mesajlarını ve çağrılarını engelleyebiliyorsunuz. Telefonunuz çalındı diyelim korkmayın başka bir numaradan komutlar ile müdahale edebiliyorsunuz. Kısacası bu program olmazsa olmazlarımdan :)

ExDialer telefon rehber ve numara çevirici.. Ne gerek var buna ya telefonun orjinali yetiyor diyorsanız denemeden önce yorum yapmamanızı öneririm. Çünkü bende öyle diyenlerdendim ama programı yükleyene kadar :D Programın en güzel yanı Türkçe dil desteğini barındırması. Ayarlarını rahatça yapabiliyorsunuz. Tavsiyemdir ek tema desteğide oldukça iyi :)[/COLOR]

[COLOR=#000000]Bilmeyeniz yoktur Yandex'in dosya yükleme sistemini. Format attıktan sonra ilk kurduğum programlar arasında yer alıyor yandex disk. teldeki uygulamarın, oyunların apk dosyalarını yüklüyorum. Arada kaybolmasınlar :) Eğer ki Sony kullanıyorsanız box programını tavsiye ederim 50 gblik bir alan veriyor size. Buda hayli hayli yeter sanırım? :)


Telefon hafızasına kaydedilen uygulamaları link2sd programı ile hafıza kartına taşıyabiliyorsunuz. Rootsuz telefonlarda var mı bu özellikler bilmiyorum ama, rootlu telefonda işinize yaramayan sistem dosyalarını dondurup, kaldırabiliyorsunuz. Buda formattan sonra yüklediğim ilk uygulamalardan :)


Akıllı telefonların en büyük sorunu sanırım bu ön bellek temizleme işi. Aslında az bilgisi olan arkadaşlar ayarlardan, uygulamalara girdiği zaman tek tek verileri temizleyebilir ama sanırım bu çok uzun olacak. Onun yerine Clean Master programını tavsiye ederim. Bir çok program kurdum fakat en iyisi bu. Uygulamaların ön belleklerini silmesinin yanı sıra birde açık uygulamaları kapatabiliyor.


Son uygulama ise, geçen gün telefona bir müzik yükledim zil sesi yapacaktım ama kesmem gerekiyordu parçayı. Bunun içinde bilgisayara bir daha programı indir kes, biç sonra tekrar telefona atmakla uğraşmayayım diye biraz araştırdım ve Ringtone Maker programını buldum. Basit ve kullanışlı bir program. Müziği kestim biçtim sonra sildim uygulamayı :p[/COLOR]
[COLOR=#000000][/COLOR]
[COLOR=#000000][/COLOR]


[CENTER][CENTER][CENTER][CENTER]

[SIZE=3][COLOR=#ff0000]Sizde kullanmış olduğunuz uygulamaları konu altından belirtebilirsiniz.. :)[/COLOR][/SIZE]



[/CENTER]
[/CENTER]

[SIZE=3][COLOR=#ff0000]
[/COLOR][/SIZE]


[/CENTER]
[/CENTER]


[LEFT]Yazar: Melek
Kategori: Anroid
Web Adresim: www.sineblog.net


[/LEFT]
Alphabet Nurcin Pasa

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Seomple Seomple Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-ticaret & Seo Danışmanlığı
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 793
  • Beğeniler 33 / 240
  • Ticaret 26, (%100)
Biz telefon alamadık piyasa android kaynıyor :) Konu hakkında bilgim yok ama önceki makaleye göre gelişme var abla :)

(Maksat mesaj atıp destek olmak :p )
Melek

kişi bu mesajı beğendi.

Alphabet Alphabet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** Ö**
  • Mesajlar 1432
  • Beğeniler 146 / 287
  • Ticaret 33, (%100)
Müsait bir zamanda 1Tap Cleaner deneyeceğim.Yazı için teşekkürler.
Melek

kişi bu mesajı beğendi.

BattleNova BattleNova WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 22
  • Beğeniler 0 / 3
  • Ticaret 0, (%0)

Ömer Burak adlı üyeden alıntı

Müsait bir zamanda 1Tap Cleaner deneyeceğim.Yazı için teşekkürler.


Bu programı tavsiye ederim onun yerine : https://market.android.com/details?id=mobi.infolife.eraser


Ayrıca Opera miniyi tarayıcı olarak tavsiye ederim.
Melek

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Melek Melek Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 /
  • Meslek
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 224 / 218
  • Ticaret 1, (%100)

BattleNova adlı üyeden alıntı

Bu programı tavsiye ederim onun yerine : https://market.android.com/details?id=mobi.infolife.eraser


Ayrıca Opera miniyi tarayıcı olarak tavsiye ederim.


Her programın bir çok alternatifi mevcut. Bu da android'in en güzel özelliklerinden biri bence :) Önbellek Temizleyici olarak bu programı da kullanabilirsiniz gayet basit ve kullanışlı bir programdır. Ayrıca tarayıcı tavsiyesi olarak birde boat browser'ı yada dolphin browser'ı kullanmanızı öneririm.. Ondan sonra operayı açmayacaksınız bile.. Şahsen bende öyle oldu da :D Opera ile en önemli farkları ise operada programı kapatıp çıkamıyorduk ve arka planda çalışıyor halde duruyordu. Lakin bu programlarda çıkış yapma özelliği mevcut. En büyük artısı ise opera ve mozillaya göre daha hızlılar.. :)



Seomple adlı üyeden alıntı

Biz telefon alamadık piyasa android kaynıyor :) Konu hakkında bilgim yok ama önceki makaleye göre gelişme var abla :)

(Maksat mesaj atıp destek olmak :p )



Destek için sağol.. Diğer makalelerin daha iyi olması dileğiyle o halde :p
 

 

m2oyna m2oyna turkiyesifa.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Bilgi İşlem
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 232
  • Beğeniler 28 / 59
  • Ticaret 0, (%0)
İlk aklıma Google Inc. nin kendi uygulamalarına bakmak geldi ve
Telefon listenizdeki kişilere uygun Android karakterler oluşturabileceğiniz bir uygulama olan Androidify yi buldum , hoşumada gitti

Melek ByHawK

kişi bu mesajı beğendi.

Poyraz Poyraz Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1047
  • Beğeniler 4 / 168
  • Ticaret 1, (%100)
öncelikle AngryBirds Season ve WhatsApp. Teeter, Zedge, TouchPal Keyboard, Fruit Ninja, Defender :)
Melek

kişi bu mesajı beğendi.

m2oyna m2oyna turkiyesifa.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Bilgi İşlem
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 232
  • Beğeniler 28 / 59
  • Ticaret 0, (%0)
Browser olarak şuan Dolphin Browser® HD kullanmaktayım .
Beni cezbeden özelliği " elyazısı kısayolları " olması . Elyazısı ile beliryeceğiniz bir şekil ile istediğinizi komutu verebiliyorsunuz.

Melek

kişi bu mesajı beğendi.

Nurcin Nurcin Sms Onayı Gerekli Kullanıcı
  • Üyelik 04.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 25 / K
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1635
  • Beğeniler 237 / 284
  • Ticaret 3, (%100)
Telefonu aldığımda indirdiğim ilk şey; Angry Birds. Bu oyun gerçekten bağımlılık yapıyor, hayatım boyunca oyun oynamayı pek sevmeyen ben bu oyundan kurtulamadım :)
Melek HasanA

kişi bu mesajı beğendi.

SoWaLYe SoWaLYe MCPD Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek MCPD
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 445
  • Beğeniler 111 / 54
  • Ticaret 2, (%100)
viber free call and message bende kesin olmalı
Melek

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al