Bu konu çokça konuşulan ve hemen hemen her platformda hakkında bir yazı yada makale bulabileceğiniz bir konu olmasına rağmen ortada elle tutulur bir somut açıklama olmaması nedeni ile kendi sitemin anahtar kelimeleri ile ilgili düzenlemelerim tam 3 yıl sürdü.
Kendi sitelerim ve yaptığım hatalar ile ilgili öz eleştiri yaparak anahtar kelime muhabbetine kesine yakın bir bakış açısı getirmeye çalışacağım.

Bir emlak sitem var. Ve özellikle suriçinde, fatihte çok etkiliyiz.
Ancak ilk zamanlar anahtar kelime olarak kullandığım "satılık daire" "kiralık mağaza" gibi anahtar kelimelerin çok fazla genel olmalarının sebebini açıklamaya çalışacağım.
*Aktif bölgem fatih ise, o halde istanbulun diğer semtlerinde gayrimenkul arayanlar ile istanbul dışında gayrimenkul arayanlar benim ulaşmak istediğim kitleler değil yada en azından potansiyel müşteri olma olasılıkları düşük bir kitle olduğundan "ana kitlem" değil... Bu mantıkla anahtar kelimelerim "fatihte satılık daire" , "fatihte kiralık mağaza" gibi olmalıydı.
Genel anahtar kelime barındırmanın belirgin bir kaç dez avantajı var.
1. si, aramalar sırasında: pagerank'i yüksek siteler, sizin sitenizden önce indeksleneceği için bulunabilme ihtimaliniz oldukça düşük olacaktır. yapılan araştırmalar özellikle google için: bir arama sonucunda , sonuçlardan birincinin incelenme oranı %55, 2.cinin incelenme oranı %35, 3.nün incelenme oranı ise %10 olarak ölçülmüş. Diğerleri ise %10 altı..


Bunun anlamı, 100 arama sonucunda:
1. site: 55 kez
2. site: 35 kez
3. site: 10 kez
incelenebilecekse neredeyse ilk 3 te çıkmamak demek aslında neredeyse HİÇ ÇIKMAMAK demekmiş.
2. si, arama sonuçlarında alakasız bir sonuca ulaşan kullanıcı sitenizi çok kısa süre içinde kapatabilecektir. (en azından ben kapatırım)

(bu konuya daha geniş bir şekilde devam edeceğim)


Özetle: anahtar kelimelerin yanlış yada hileli kullanımı sadece kısa bir süre için ve sadece herhangi ziyaretçi sayısını arttıracağı için yanlıştır. Uzun vadede hem google hemde kullanıcıların güveni kaybedilecektir.
örneğin: bir arama yaptığınızda karşınıza alakasız bir sonuç listesi çıkar ise bu bir zaman kaybı ve bilgi kirliliğinden başka bir şey olabilir mi ?

"Mehmet ali KURUOĞLU"