İnternette tanınır bir birey olmak çeşitli yöntem ve yollar ile başarılabilecek konulardır. Bu yazımda tüm bunları anlatmaya çalışacağım.

Tanınan bir birey olmak için öncelikle kendimize bir konu belirlemiş olmamız gerekecektir. Her konuda başarılı olduğunu iddia eden veya her konuda uzman olduğunu savunan bir kişiyi kimse takip etmez, çünkü böyle bir şey mümkün değildir. Kendimize konu veya bir bölüm belirlememizin temel amaçlarından birisi budur. Belirlediğimiz konuda ciddi araştırmalar ve çalışmalar yapmak, o konuda uzmanlaşmak günlük hayatımızda olduğu kadar, internette tanınmada da son derece önemlidir.

Eğer ki kişisel olarak internet dünyasında tanınan, bilinen bir birey olmak istiyorsak şu adımların izlenmesi faydalı olacaktır.

Öncelikle işe bir siteye sahip olarak başlamak gerekmektedir. Malum e-dünya’da görüş ve düşüncelerimizi insanlara aktarabilmek için tümüyle kendimizin yönettiği ve her şeyine hakim olabildiğimiz bir platform olmazsa olmazdır. Web sitemizi yaptık günlük içerikler giriyor, paylaşımlar yapıyoruz. Herşey bitti mi? Tabiki; hayır. Ziyaretçisi olmayan hiçbir web sitesinin önemi yoktur. Siz sitenizde çok önemli bilgiler dahi paylaşıyor olsanız, ziyaretçiniz yoksa o site bir hiç niteliğinde olacaktır. Bu birinci maddeydi ve bunu tamamladığımızı varsayalım.

SEO bizim sitemiz ile tanınmamızda oldukça önemli bir yöntemdir. SEO ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeli ve uygulamaları düzgün bir şekilde sitemize yerleştirmeliyiz. Sitemizi hedef olarak belirlediğimiz kitleye ulaşmak için o kitlenin aradığı kelimelerde üst sıralara çıkartmalıyız. Bu kolay bir iş değildir. Ama başarılması mümkün olmayan bir durum da değildir. Sabırlı bir şekilde, ciddi kaynaklardan araştırmalar yapıldığında başarı kaçınılmazdır. Bu sayede sitemizi de etkin bir duruma getirmiş olacağız. Malum artık sitemizin ziyaretçi kitlesinde bir artış söz konusu olacak ve dolayısıyla yazdığımız yazılar boşa yazılmış olmayacak.

Mutlaka sosyal network ağlarının yakın takipçisi olmalısınız. Facebook, twitter, friendfeed, google+, Flickr ve linkedin hesaplarınızın olması olmazsa olmazdır. Sosyal medyanın etkin olarak kullanılacağı bu sitelerde düzenli olarak yazılar yayınlamadı. Kullanıcılar ile iletişim halinde olmanız gerekmektedir. Sosyal medya ağlarındaki aktifliğiniz ne kadar fazla olursa tanınma ve bilinme derecenizde bir o kadar fazla olacaktır.

Tanınmak için bütçe ayırmak olmazsa olmazdır. Eğer ki sağlam bir bütçeniz var ise tanınmak daha kolay ve hızlı bir şekilde olabilecekken, az bir bütçe de bu yolda bizi amacımıza ulaştırma da yeterli olabilir fakat hız ve kolaylık derecesi biraz daha düşük olacaktır. Belirlenen bütçeyi etkin bir biçimde kullanmak, başta google reklam sistemi olmak üzere çeşitli reklam organizasyonlarında değerlendirmek gerekecektir. Reklam bizim olmazsa olmazımızdır.

Bilimsel ve gerçekçi yazılar yazmalıyız. Yazdığımız yazılar okuyucuların kafasını karıştırmamalı, okuyucu almak istediği mesajı direkt olarak almalı. Bu yazılar sadece kendi sitemizde değil, birçok kişi tarafından ziyaret edilen sitelerde de yazmalıyız. Bir süre sonra insanlar sizi yazdığınız yazılar nedeniyle merak edecek, araştıracaktır. Sizin yazdığınız farklı yazıları da okumak isteyecektir. Burada imza oldukça önem taşımaktadır. Yazdığınız yazıların en altına web sitenizin linki başta olmak üzere, sosyal medya platformlarındaki kullanıcı linklerinizi de eklenmeniz yararınıza olacaktır.

İnternette ün yapmış kişilerin dikkatini çekmelisiniz. Birçok kişi tarafından bilinmeyen bir yöntem olan “internette ün yapmış kişilerin dikkatini çekme” aslında çok faydası olan bir yöntemdir. Malum internette belli bir üne kavuşmuş kişilerin takipçi sayısı da fazla olacaktır. Gerek sosyal medya sitelerinde, gerekse kendi blog ve siteleri üzerinden sizden söz etmeleri direkt olarak onu takip eden kişilerin sizi tanıma arzularının oluşmasına neden olacaktır. Bu sayede daha çok kişi tarafından takip edileceksinizdir. Böyle insanların takipçilerinin de sitelerinde sizden bahsetme olasılığı mümkündür. Düşünüldüğünde bu yöntemin faydasının kat kat artacağı aşikar ortadadır.

KAYNAK: www.omer.tk