Çok güzel bir web sitesi kodladığınız, neredeyse tüm tasarım bitti, gayet de güzel oldu. Sonra siteyi başka bir tarayıcıda açmayı denediniz; FACİA.

Web tasarımda en çok karşılaşılan sorunlardan biri de, CSS kodlarını tüm tarayıcıların aynı şekilde yorumlamaması ve varsayılan değerlerinin farklı olmaslıdır. Bu yazıda uyumluluk sorunlarını en aza indirmeye çalışacağız.

CSS Çözümleri
Sorunların çoğu genelde CSS kodlarından kaynaklanır, bu hataları gidermek için birkaç yöntemimiz var.

Reset.css ile varsaılan değerleri sıfırlama

En popüler yöntemlerden biri Eric Meyer’ın hazırladığı reset.css dosyası. Bu dosyayı projenize ekleyerek tarayıcıların varsayılan olarak verdiği değerleri sıfırlayabilirsiniz. Böylelikle herşey sizin kontrolünüz altında olur ve beklenmedik bir sorunla karşılaşmazsınız.

Kullan: reset.css

Normalize.css ile değerleri sabitleme

Tarayıcılar sadece elemente css değeri verilmemişse kendi varsayılan değerlerini verir. Normalize.css kullanarak bunun önüne geçebilirsiniz. Reset.css kullanıpta tüm elementleri baştan tanımlamak yerine bu daha ideal galiba. Elementleri bir standarda oturmanın en hızlı yoludur.

Kullan: Normalize.css

Bu arada, reset.css ve normalize.css bir arada kullanmayın, tasarım sorunları yaşayabilirsiniz.

Ayrıca belirtmem gerekiyor; bu sıfırlama dosyalarını kullandığınızda html özelliklerinin bazılarını kullanamıyorsunuz. Örneğin;








NOT: Hepsini kopyalamaya üşendim. :(

Kaynak: Kusursuz tarayıcı uyumluluğu nasıl sağlanır?