Merhaba arkadaşlar.Bugün size online satış yaparken hızlı satış yapmanın ipuçlarını vereceğim.Daha doğrusu edindiğim bilgileri sizlerle paylaşacağım.

Açık Sözlü Olun.

Satışını yaptığınız ürünün iyi veya kötü yanlarını çekinmeden yazın.Özellikleri konusunda detaylı bilgi verin ve kullanım kolaylığı vb sizin satışınızı hızlandıracak şeyler ekleyin açıklamanıza.

Anlaşılabilir Fotoğraf Ekleyin.

Satacağınız ürünün fotoğraflarının küçük ve bulanık olmamasına dikkat edin.Büyük fotoğraflar çekip anlaşılır olmasını sağlayın ki müşteri sizin ilanınıza girdiği zaman ilan hakkında aklında bir şüphe kalmasın.

İletişim Bilgilerini Eksiksiz Verin


Telefon , Ad Soyad gibi bilgilerinizi eksiksiz ve doğru verin.Alıcı sizi aradığı zaman direk ulaşabilsin.Telefonunuzu ve e-mail adresinizi sürekli kontrol edin.Mesaj gönderdiklerinde veya aradıklarında size ulaşabilmeleri önemlidir.

İlan Detaylarını Eksiksiz Verin

Ürününüze ait özellikleri,detayları eksiksiz verin.Alıcının aklında şüphe oluşmasın.

Kusurları Örtmeyin.

Satacağınız ürünün kusurlarını asla örtmeyin.Örneği araba satarken sağ arka çamurluk boyalıysa “araçta boya yoktur” yazmayın.Her zaman dürüst davranan kazanacaktır bundan emin olun.

Fiyat Araştırması Yapın

Ürününüzün fiyatını araştırın.Çok yüksek veya çok düşük fiyat vermeniz alıcının aklında şüpheler oluşturabilir.Çok yüksek fiyat verirseniz doğal olarak ilandan çıkacaktır.Çok düşük fiyat verirsenizde “acaba üründe birşey mi var neden bu kadar ucuz” diyerek şüphelenecektir.En uygun fiyatı hesaplayın ve yazın.

Ürünü Alırken Satabilme İhtimalinizi Düşünün

Bir ürünü sıfır alırken satabilme ihtimalinizi ve fiyat değerini düşünün.Her zaman için buna göre alışveriş yapın.

Umarım bilgilerim size yardımcı olmuştur.Şahsen ben bir ilanda bunlara çok dikkat ediyorum :)

Kaynak