wmaraci reklam

Vazgeçmeyin, Hırslı Olun, Planlayın ve Başarın

5 Mesajlar 1.570 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

Berk Berk Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 562
  • Beğeniler 64 / 104
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar.. Bu zamana kadar başlıktaki konularla ilgili yazılar yazdık.. Kimi okuyan çok sevdi kimi okuyan yanlış dedi. Bu yazdıklarım bana göre doğruydu.. Bir daha herkese daha ayrıntılı anlatmak ve hatırlatmak için bu yazıyı yazmaya koyuldum. 2 gündür bu yazıyı nasıl yazacağım diye düşünüyordum. Dün gece toparlamaya çalıştım ettim ama yine taslakta kaldı öyle.. Sonunda sildim böyle bir başlangıç yapmaya başladım ve inşallah gerisi en iyi şekilde gelecek.. Yazıda şöyle bahsedeceğim yaşınız küçük ama neler yapabilirsiniz? Hangi yolda ilerlemeliyiz? Bu tür soruların cevabını vermeye çalışacağım. Bazı kişiler yaşımın küçük olmasından dolayı bu yazıyı yazmamı yanlış görebilir ama ben birilerine yardım etmek için elimden geleni yaptığım bu yazıları yazma gereği duyuyorum. Yazıya başlangıcımızı yaptık gerisini getirmeye çalışalım ve konumuza girelim.

Benim gözlemlediğime göre bazı küçük arkadaşlarımız bir şeyi yaptıktan sonra olumsuz sonuç olunca direk o yaptıkları işi bırakıp "Ben bunu artık yapmam nasıl olsa yapamıyorum bunları." gibi düşüncelere kapılıyorlar. Hep üstüne basa basa söylüyorum; Bilmiyorlar ki onlar bir şeyler öğreniyorlar. Vazgeçme ve Yap adlı yazımda bundan çok bahsettim. Ki çoğu meslek üzerine yazdığım yazıların hepsindede bu konuya değinirim. Yaptığınız işi seviyorsanız bu işten vazgeçmeniz mümkün olmayacaktır. Ben bu işe girdiğimden beri çok olumsuz şeylerle karşılaştım olumsuz yorumlar aldım ama işimi sevdiğimden vazgeçmedim. Siz de yapmayın. O olumsuz işler ve olumsuz yorumlar sizi bir yere getirir. Bunu unutmak yok! Böyle yola devam edeceğiz. Birileriyle hep rekabette olduğunuzu veya işinizdeki başarılı kişinin yerinde düşünün. Düşünceleriniz belki size bir hırs verir ve istediğinizi yapabilirsiniz. Emin olun farkını görürsünüz. Buna ayrıyetten hırslı olmayı sakın unutmayın. Aslında bunu söylemem biraz saçma ama yinede belirteyim. Zaten işini seven en iyi yerde olmak için hırs olur. O iş hırsının üstüne daha da ço

Olumlu düşünün. Bunu benim söylemem biraz garip ama olumsuz düşünmeyi seçmeyin. Mesela bir yarışmaya katıldınız bu yarışmada siz 1. olacaksınız gibi düşünün. Evet, imkânsız olabilir. Ama düşünün siz. Bilinçaltınızda böyle bir şey yapmaya başladıkça işinizde başarılı olursunuz. "Ben yapamam ben 1. falan olamam off yeter!" gibi düşüncelerle kendinizi en üst bir yerde görmeyin. Ben kendimden örnek vereyim size. Kendimde çoğu zaman olumlu düşünen birisi değilimdir emin olun. Bir çok yarışmaya katıldım, bir çok çalışma yaptım ve bir çok iş yaptım. Çoğundada olumsuz yorumlar aldım o zaman bilmiyordum tabi neyin ne olduğunu. 2-3 site açmışımdır şuana kadar. Hepsi olumsuz sonuçlandı. Ama hepsinde bir şey öğrendim. Bazen diyorum ki iyi ki o siteleri açıp olumsuz sonlandırmışım. Eğer olumlu devam etseydim belki şuan bildiklerimi bilmiyor olacaktım. Eğer sizinde başınıza böyle olaylar gelirse emin olun hak verirsiniz bana. Benim bu olumsuz bitişlerden kastım şöyle; bir tanesi kapandı neyin nasıl yapıldığını ve yapılamayacağını öğrendim. bir tanesinde programlama dillerine merakım arttı bir şeyler öğrenmek istedim. Böyle böyle bir şeyler öğrendim ve böyle de devam ediyor… Kişisel blogla son buldu tabi daha site açarmıyım bilmiyorum..

Planlı çalışma başarı getirir bunu biliyorsunuz. Bazı insanlar işlerini sona bırakmayı severler. Tıpkı benim gibi.. Şöyle bir düşünce vardır bende; "Son gün yapayımda şimdi kendimi kasmıyayım ne gerek var." ama tabi bu yanlış bir düşüncedir. Eğer bir de şöyle bir düşünceye kapılırsanız; "Ben işimi hemen ilk gün bitireyim diğer günler kendimi kasmadan diğer işlerime zaman ayırayım." diye. Bu doğru bir düşüncedir bana göre. Çünkü eğer işinizi sona bırakıp kendinizi planlamazsanız zorlanabilirsiniz. Ben çok yaşadım bu olayı. Özellikler bir dönem ödevimde. Uzun bir ödevdi ve bende o gün bugün yaparım şu gün yaparım diye diye geçiştirdim, ki öğretmenden bir haber dönem ödevlerini alacağım diye bir haber geldi. O günü hiç unutmam. Şiir yazmalı bir ödevdi. Şiirler yaz, resimler bul, olmadı bir daha yap, kâğıda mürekkep bulaştı at yeniden yaz çıkar… diye gidiyor. Gece saat 4′te falan yatmıştım o gün. İşte benden size bir örnek. Eğer işimi sona bırakmayıp planlı bir şekilde ilk günden halletseydim çok rahat bir şekilde ödevimi teslim edecektim. O yüzden sizde planlı çalışmaya ve işinizi sona bırakmamaya çalışın. Planlı çalışma konusunda daha detaylı olarak "Plan + Hırs = Başar" adlı yazımda bahsetmiştim. Bu yazıyla birlikte okuyun harmanlayın uygulayın farkını görün. Ben fark olur diye garanti vermiyorum, nede olsa sizin iradenize kalmış.

Motivasyon.. Motivasyon.. Motivasyon.. Bizlerin, küçüklerin en büyük eksiği. Belkide en uzun paragraf bu olacak.. Çünkü çok yazmak istediğim şeyler var. İçimi dökme vakti geldi. Bizler neden motivasyonu düşük kişileriz? Bana göre bu üşengeçlikten kaynaklanıyor. Bakın, herkese söylemiyorum. Bazı kişiler eminim hak verecektir bana. Bende bu var çünkü. Bunu atlatma yolları basit aslında ama biz dikkat etmiyoruz. Motivasyonumuzun olması için her zaman işimizdeki başarılı kişileri örnek almalıyız. Zaten şuan teknoloji dünyasında başarılı kişileri nerdeyse herkes biliyor. Bunlardan benim aklıma ilk gelen Steve Jobs ve Bill Gates. İkilinin başarılarını hepimiz biliyoruz. Steve Jobs Apple markası ile Bill Gates ise Microsoft markasıyla tanıyoruz. Bu kişilerin kitaplarını okuyun, biyografilerini araştırın, filmlerini izleyin. Onların zamanında hiç bir şey yok ama en iyilerini başarıyorlar. Yani biz çok şanslı gençleriz. Elimizin altında herşey var. Bilgisayar mı? En iyisinden. Bilgiler mi? Google var. Nasıl öğreneceğiz? Google ve eğitim siteleri. Daha sayabileceğimiz çok şey. Elimizin altında herşey olunca boşluyoruz haliyle. Aslında zamanımızın değerini çok iyi bilmeliyiz. Unutmadan ben kimseye laf söylemiyorum bizimde çünkü büyük başarılarımız var. Şuan aklıma gelenlerden iki tanesi 41? 29!, yemeksepeti, quizy.me. Üç markada Türk'ler tarafından kuruldu. Bu kişiler ise; 41? 29! - Alemşah Öztürk, Yemeksepeti - Nevzat Aydın ve Quizy.me - Ömer Ekinci. Bu kişiler bu kuruluşları kuran kişiler diye biliyorum Ve bildiğime görede dünyada tanınan kuruluşlardan. Şöyle düşünmeliyiz; Bizden büyüklerimiz nasıl yaptı? Ben yapamazmıyım? Gibi düşüncelere sokarsak kendimizi elbet bize bir hırs gelir ve bir iş yapmaya başlarız. Girişimcilerin konferanslarını dinleyin. Neyden ne elde etmişler? Ne ile ne yapmışlar? Ortak aramışlar mı? Neylere ihtiyaç duymuşlar? Videoyu izlerken dikkatleriniz videoda olsun. Başka bir hiçbirşeyle ilgilenmeyin herşeyi kapın ve öğrenin dinledikleriniz akılda kalsın. Ben bu kişileri nasıl bulacağım? E-Tohum. Girin e-tohum'un sitesine orda çoğu kişinin konferanslardaki konuşmaları mevcut. İzleyin, izleyin, izleyin.. Bir kerede anlamazsınız bir kere daha izleyin zamanınızı boşa harcamıyorsunuz bir şeyler öğrenmek istiyorsunuz nede olsa. Ayrıca içlerinde Türk'lerin bulunduğu girişimlerede e-tohum'un Girişimler bölümünden ulaşabilirsiniz. Videolara ise E-tohum.tv bölümünden ulaşabilirsiniz.

Yazım bu kadar.. Belirtmek isterim ki bunlarıın hepsi benim görüşüm. Kimseye kötü bir laf söyleme niyetim yok. Sadece bir öneri ve tavsiye açısından yazdım bu yazıyı. Zaten bazı yerlerde kendi görüşüm olduğunu belirttim. Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim. Bir nebzede olsa yardımda bulunabildiysem ne mutlu bana…

Kaynak: http://www.berkoztoprak.com/vazgecmeyin-hirsli-olun-planlayin-ve-basarin
Venom

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Pasa Pasa Gelecek Bizim Yönetici
  • Üyelik 30.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum 🖤 Hatay
  • Ad Soyad S** P**
  • Mesajlar 14340
  • Beğeniler 3040 / 3043
  • Ticaret 356, (%100)
Eline sağlık Berk, zevkle okuduğum güzel bir yazıydı.

"Yapılamayacak bişey yok" kısmına kesinlikle katılıyorum. Fakat Türkiye'de bişeyleri başarmak için yabancı ülkelerde(bunların içinde batılı ülkeler olduğu gibi belkide hiç akla gelmeyecek nijerya'da var.) olanlardan kat be kat fazla çalışmak gerektiğini gördüm / görüyorum.

Diğer yandan acaba projelerimizi biz mi duyuramıyoruz da destek alamıyoruz?

Yazıyı iznin olursa nonloser.com'da da paylaşacağım.
 

 

Deneyim demeyin, deneyin!

Berk Berk Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 562
  • Beğeniler 64 / 104
  • Ticaret 0, (%0)
Öncelikle teşekkür ederim Süleyman abi değerli yorumun için. Türkiye'deki projeleri biz kendimiz duyuramıyoruz. Projemiz belli bir kitleye hitap ettikten sonra diğer ülkelere açılmıyoruz. Oysa ki böyle bir şey yapsak Türkiye daha çabuk duyulur. Ama cumartesi günü ben e-tohumu izledim çok güzel projeler vardı. Dünya'da olmayan projeler. Yakın zamanda inşallah heryerde duyacağız onları. Eğer yazabilirsem makalede yazacağım bu siteler hakkında.

İzinin lafımı olur Süleyman abi paylaşabilirsin. :)
 

 

Genc Genc Computer Engineer Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** G**
  • Mesajlar 1606
  • Beğeniler 760 / 441
  • Ticaret 49, (%98)
çok güzel makale teşekkür ederim Berk :)

Yaşım 16 olmasına rağmen bir çok hedefim var aslında...Ama ailem diyorki birgün seni göterecekler böbreğini alıcaklar dolandıracaklar felan filan.Soğutmaya çalıştılar ama yılmayacağım :) Tabiki piyasada ************** çok onlarda iyiliğimi istiyorlar ama bir şans tanısalar ben iyiyi kötüyü en azından ayırt edebileceğime inanıyorum..Motivasyon tavan şuan :) şu 18 yaşımı doldurayım varya yapmadığım proje kalmayacak bile diyebiliyorum hala en azından :D
 

 

wmaraci
Mersin evden eve nakliyat

Berk Berk Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 562
  • Beğeniler 64 / 104
  • Ticaret 0, (%0)
Rica ederim beğendiyseniz ne mutlu bana. :) "şu 18 yaşımı doldurayım varya yapmadığım proje kalmayacak" bunu söylüyorsun daha hiç bir şeye gerek yok. :) Ama sen 18 yaşını bekleme şimdiden kendini bir konuda geliştir 18 yaşında o konuyla ilgili bir çok proje yaparsın.
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al