wmaraci reklam

Blog Yazmak, Blog Açmak ve Blog Yazarlığı İçin 10 Değerli İpucu

2 Mesajlar 2.170 Okunma
wmaraci reklam

Fuuy Fuuy Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 799
  • Beğeniler 43 / 155
  • Ticaret 6, (%100)
Alanınızdaki uzmanlığı sergilemek, sektörel gelişmelerinizi an be an aktarabilmek için en ideal yollardan biridir blog açmak. Asıl zor olan ise açtığınız bloğu doğru içeriklerle destekleyecek blog yazıları yazmaktır. Bloğunuz için seçtiğiniz konu başlığında ne denli profesyonel olursanız olun, blog yazarlığı ve bloğunuzu destekleyecek içeriği kaleme almak için izlemeniz gereken yollar vardır.

Yazı yazmak ile blog yazmak arasında bazı spesifik farklar vardır. Sizin için hazırladığım bu 10 maddelik ipuçlarına dikkat ederek siz de bloğunuzu değerli içeriklerle doldurabilir ve alanınızda sözü geçenler kervanına katılabilirsiniz…

1- Yazılarınızı hazırlarken okuru her zaman için aklınızın bir köşesinde tutun: Bloğunuzda yayınladığınız yazınıza erişecek her okur o yazıda kendisi için özel bir şeyler bulmak ister. Okuru size getirecek olan aktardığınız bilginin özeti başlıkta gizlidir. Bu da beraberinde “Bu Yazıda Benim İçin Ne Anlattın” sorusunu getirir. Okurunuz yazınızda aktardıklarınızı bu soruyla okuyacağı için yazılarınızı okurunuzun diğer bir deyişle hedef kitlenizin anlayabileceği sadelikte ve bilgelikte hazırlamaya özen gösterin.

2- Yazılarınızı Değerli Kılın: Kendiniz de dahil hiç kimsenin zamanını harcamayın. Eğer seçtiğiniz konuyla ilgili söyleyecek bir şeyler bulamıyorsanız o zaman bu konuda söyleyecek şeyleri olan kişileri seçin. Onların makalelerine bloğunuzda yer verin ya da önemli kabul ettiğiniz kişilerle röportaj yapın. Sorularınızı onların yanıtlamasını sağlayın.

3- Yazılarınızı Yayınlamadan Evvel Okuyarak Kontrol Edin: Yazım hataları, gramer bozuklukları okuru rahatsız eden unsurlardır. Sizin için basit gibi görünse de bu bloğunuzu okur kaybına uğratacak en önemli problemdir. Nasıl ki yağlı bir saçla ya da bir çorabınız eksik evin dışına çıkmayacağınız gibi yazılarınızı da bloğunuzda eksik, hatalı ve bozuk şekilde yayınlamayın.

4- Yazılarınızı Anlaşılır ve İdeal Uzunlukta Tutun: Blog yazarlığı söz konusu olduğunda bilgi aktarımında dikkat etmeniz gereken konuların başında yazılarınızı tüm söylemek istediklerinizle doldurmamak geliyor. Yani söyleyecek çok şeyiniz olabilir ama okurlarınızın tüm internet süreçlerini size adamalarını bekleyemezsiniz. Bu nedenle kısa ve öz şekilde bilginizi sıklıkla aktarmak uzun ve bir dolu sözcükle sayfalar boyu uzanan yazılarla aktarmaktan iyidir.

5- Sık Link Kullanımı: Blog yazarlığında sık link kullanımı profesyonel bir tavırdır. Ayrıca bolca link kullanmak sizin hem okurlarınızın nezdinde hem de alanınızdaki kredinizi arttıracaktır. İnternet kullanıcılarının fazla zamanı yoktur. Bilgeye kısa yoldan ulaşmak isterler. Bu nedenle de diğerlerinin ne yaptığını takip edecek vakte sahip değillerdir. Okurlarınızı doğru alanlarla buluşturmak ve diğerlerinin ne yaptığı konusunda bilgi aktarmak sizin asli görevlerinizden biri olmalıdır. Okuduğunuz iyi bir makale, değerli bir bilgi, alanınıza ilişkin sık merak edilen konuların hepsini siz kaleme alamazsınız. Bu nedenle yönlendirin. Bir nevi okurunuzun koçu olun ve bilgiye sizin aracılığınızla ulaşmalarını sağlayın. Bu şekilde diğer blog ve sitelere link vererek iyi bir network sağlar aynı zamanda da size de link geri dönüşünün yaşanmasını sağlarsınız.

6- Anahtar Kelime Kullanımına Dikkat: Bloğunuzda kaleme aldığınız konuya ilişkin anahtar kelime kullanımı önemlidir. Yazılarınızı anahtar kelimelerle doldurmayın. Asıl amacınız trafik almak değil aldığınız trafiğin karşılığını vermektir. Ayrıca yazmadığınız konular hakkında bloğunuzu anahtar kelimelerle doldurmak da size kredi kaybettirecek bir adımdır. Dikkat.

7- Bloğunuzun Her Daim Güncel Olmasına Dikkat Edin: Blog yazarlığı günlük yazımından doğmuş bir kavramdır. Bu nedenle de güncel olması ve güncel kalması önemlidir. Aylarca yeni bir içerik ile tazelenmemiş bloglar etkinliğini kaybederler.

8- Bloğunuzun Trafik Alması İçin: Bloğunuzda paylaştığınız özgün içerikleri makale sitelerinde yayınlayarak hem bloğunuzun link almasını hem de bloğunuzun trafik almasını sağlarsınız. Burada önemli olan içeriğin yüzde yüz size ait olması ve üzerinde yapacağınız bir takım ufak değişikliklerle (başlık, ana yazının girişi gibi) yazının farklı platformlarda yayınlanmasını sağlamak. Hedef kitlenize her zaman bloğunuz aracılığı ile ulaşamayabilirsiniz. Ancak yazdığınız yazılarla ulaşabilirsiniz. Aktarımınızın doğru alt yapıda olması, kaliteli bilgi aktarması durumunda, makale siteleri aracılığı ile kendinize iyi bir takipçi kitle yaratabilirsiniz.

9- Yazılarınızın Dili Ve Okura Hitap Biçiminiz Önemlidir: Yazılarınızın anlaşılır, sade bir dilde yazılması önemlidir. Cümlelerinizi ne kadar kısa tutarsanız o denli başarılı bir anlatım diline sahip olursunuz. Kesin, kati ve dolaysız anlatımlar her zaman iyidir.

10- Başlık Seçimi: Yazılarınıza seçeceğiniz başlık blog yazarlığında da önem taşır. Başlığınızın yazının içeriğinde vaat ettiğiniz bilgi ile eş değer olması, yazınız için önem taşıyan anahtar kelimenin başlıkta kullanımı önemlidir. Ör: Blog Yazarları anahtar kelimeniz ise yazınızın başlığında Blog Yazarlığı kelime grubunun geçmesi önerilmektedir.

www.makalemarketi.com
 

 

wmaraci
reklam

Sinan Sinan Grana Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirme Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3509
  • Beğeniler 1321 / 1320
  • Ticaret 97, (%100)
Zaten bilindik bilgiler, daha farklı ve çarpıcı bilgiler beklerdim açıkcası.
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al