Bloğunuzun ziyaretçi trafiğini arttırmak için strese girmenize, yoğun zaman ve çaba harcamanıza gerek kalmadan aşağıda belirtilen yöntemleri uygulayarak başarılı olabilirsiniz.

1. İyi araştırılmış, yazıya dökülmüş ve benzersiz içeriğe sahip yayınlar okuyucuyu etkileyecek ve bağlayacaktır. Nasıl yapılacağını içeren, harici eğitici bir linki bulunan içerikler her zaman ziyaretçileri etkilemişlerdir.

2. Bloğunuzu/Yayınlarınızı/Konuları popüler blog kataloglarında yayınlayınız. En popüler olanları; MyBlogLog, BlogCatalog, Top of Blogs, Blog Engage, GoArticles, Ezine articles, Article dashboard, etc. Bu sitelerdeki diğer blogları ziyaret edin veya forumlarına yazılar yazın.

3. Çok tutulan veya yükselen bloglarda/Websitelerinde anlamlı yazılar yazın ve sonuna bloğunuzun linkini bırakın. Fakat linkinizi yayınladıklarından emin olun.

4. Forum sitelerinde sorulan sorulara ilişkin bloğunuzda tam bir açıklama varsa, linkinizi bırakarak okuyucuları yönlendirin.

5. Kendi bloğunuzda da her yayının sonunda linkinizi verin. Bazen google da araştırıp bir yazınıza bakanlar bloğun tamamını görmek isteyebilirler.

6. Ziyaretçilerin RSS haber kaynağından veya mail grubuna abone olarak sizden düzenli haber almasını sağlayın. Google feedburner vasıtası ile optimizasyon yapınız.

7. Bloğunuza yorum bırakanlara zaman kaybetmeksizin cevap veriniz.

8. Myspace, facebook, twitter, mylot, Bebo gibi sosyal paylaşım siteleri vasıtasıyla bloğunuzu duyurun. Fakat bunlara ayıracak zamanınız olduğundan emin olun. Belki Tiwtter sizi daha az yorabilir.

9. Fikirlerinizi paylaşmak için blogculuk üzerine tasarlanmış topluluklara üye olun ve fikirlerinizi beyan edin.

10. Yayınınızın konusuna göre google da en çok kullanılan kelimeri konu başlığı olarak yazınız. Mesala Bilgisayar/teknoloji ile ilgili bir yazıda “… nasıl yapılır” diye bir başlık atmanız size daha kolay ulaşılmasını sağlayacaktır.

11. Güzel bir dilbilgisi, orta boy font, paragraflar ve beyaz bir arka zemin kullanınız. Ziyaretçiler okuması kolay metinleri tercih etmektedir.

12. Bir resim ekleyiniz ( http://www.sxc.hu adresinde bolca resim bulabilirsiniz ) ve yayınınıza atıf yapacak kelimeleri tag olarak atayınız.

13. Google gadget kullanarak bloğunuza bir sözlük ekleyiniz.

14. Maillerinize blog linkinizide ekleyiniz.

15. Ziyaretçilerin kolayca hatırlayabileceği bir blog adresi seçiniz.

16. Forum sitelerinde kulladığınız isimler blog adresiyle aynı veya benzer olsun. Böylece arama motorları üzerinden size kolayca ulaşabilirler.

17. Size link atan websayfaları veya basit bloglar oluşturun. Çok popüler olmalarına gerek yok. Arama motorlarında sizin bloğunuza link attıkları için puanınızı yükseltirler.

18. Diğer blog veya sayfalarınıza link veren basit siteler oluşturun. Ücretsiz hosting yapan Weebly, Yola (Synthasite), Google Sites, Jimdo, Snap Pages, Edicy Pages gibi siteler sizin için önemli bir kaynaktır.

www.makalemarketi.com