Mobil üretici devleri arasında yer alan Samsung'un piyasaya sürdüğü Samsung Ch@t 335, çeşitli özellikleri ile kullanıcılarına sunuluyor. Samsung S3350 olarak da adlandırılan Samsung Ch@t 335, QWERTY klavyesi ile hızlı mesajlaşma sağlarken, Wi-Fi bağlantısı ile hızlı internet erişimi sağlıyor.

SNS entegrasyonu sayesinde Facebook, Twitter ve daha birçok sosyal siteye kolaylıkla erişim sağlayan telefon sevdiklerinizle keyifli zaman geçirmenize olanak tanıyor. 2 megapiksel çözünürlüğündeki kamerasıyla video ve görüntü çekimlerinizi gerçekleştirebiliyor, müzik çaları sayesinde makul ses seviyesinde müziklerinizi dinleyebiliyorsunuz.

Şık tasarıma sahip olan telefon genişletilebilir hafızaya sahiptir. Orta sınıf telefonlar arasında yerini alan Samsung Ch@t 335(S3350), batarya kapasitesi ile sınıfındaki cihazlarla yarışacak düzeydedir.

Tasarım ve Boyut

Samsung Ch@t 335, 111.2x62.2x12 mm boyutlarına sahip olup, plastik malzemeden üretilerek metal hatlarla çevrelenmiştir. Geniş boyutları ile dikkat çeken cihazın genişlemesine uzayan ekranının altında QWERTY klavyesi bulunuyor. Boyutları ile biraz büyük görünen cihaz aslında elinize oldukça rahat uyum sağlayarak, işlemlerinizi rahatlıkla gerçekleştirmenize olanak tanıyor.

93 gram ağırlığında olan Samsung Ch@t 335(S3350), oldukça hafif olup, elinizde, çantanızda ve cebinizde taşımanıza olanak sağlamaktadır. Cihaz ekranının üst kısmında ‘Samsung' yazısı ve telefon hoparlörü bulunurken, sade tasarıma sahip olan arka panel plastik malzemeden üretilmiştir.

Arka yüzeyin üst orta kısmında küçük dairesel yapı içerisine konumlandırılmış kamera lensi bulunmayan 2 megapiksel kamerası ve kameranın çaprazında hoparlör yer almaktadır. Siyah, beyaz ve gümüş renkleri ile birlikte kullanıcılarının hizmetine sunulan Samsung Ch@t 335(S3350), klavyesi ile tam bir mesajlaşma telefonu olarak karşımıza çıkıyor.

Kamera

1600x1200 piksel çözünürlükte 2 megapiksel kameraya sahip olan Samsung Ch@t 335(S3350), hayal kırıklığı yaşatıyor. Temel seviyelerde olan kamerası bazı çekim modlarını barındırırken, otofokus ve Led flash desteği sunmuyor. Düşük çözünürlük değerinde kameraya sahip olan telefon, maalesef bulanık ve kalitesiz görüntü çekimi gerçekleştirmenize sebep oluyor.

Beyaz denge ayarı, sahne modu, renk efekti gibi kamerası bulunan ve her telefonda olabilecek özelliklere sahip olan cihaz iç ve dış mekan çekimlerinde ancak iyi ışıklandırma olursa iyi sayılabilecek kareler elde etmenizi sağlıyor. Gece modu ve led flash desteği bulunmayan telefon, ışığın yetersiz olduğu ortamlarda renk karmaşası ile sonuçlanan görüntüler üretiyor.

Video kaydı yapabilen Samsung Ch@t 335(S3350), bu konuda da maalesef kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratıyor. Ön kamerası yer alamayan cihaz maalesef görüntülü arama yapmanıza olanak tanımıyor.

Temel Özellikler

Telefon Defteri: Tanıdık telefon rehberi ile bizi şaşırtmayan Samsung Ch@t 335(S3350)'in rehberine 1000 kişiye kadar numara kaydı yapabiliyorsunuz. Numaralarınızı sim ya da telefon hafızasına kaydedebilirken, kayıtlarınız için ayrılmış olan boş bölmelere ayrıntılı bilgi girişi ekleyebiliyorsunuz. Kayıtlarınıza özel resim ekleyebilirken, zil sesi ataması da yapabiliyorsunuz. Telefonunuza gelen aramaları hafızanızda saklayarak daha sonra ulaşabiliyorsunuz.

Ekran - Display

320x240 piksel çözünürlükte 2.4 inç boyutunda ekrana sahip olan Samsung Ch@t 335(S3350), en olarak uzayan ekranı ile karşımıza çıkıyor. Günümüz teknolojisine göre düşük çözünürlüğe sahip olan telefon ekranı 256 bine kadar renk desteği sunuyor.

Makul ekran boyutu ve özelliklerine sahip olan telefonun etkin ekranında favori kişileri resimleri ile birlikte görüntüleyebilirken, bu kişileri D-pad tuşu yardımıyla seçerek kısayoldan iletişime geçebilmenize olanak tanıyor. Ayrıca ekranın üst kısmında yer alan Facebook, Twitter, Yahoo, mesaj, arama günlüğü gibi kısayollara tıklayarak hızlı bir şekilde işlemlerinizi yapabiliyorsunuz.

Tuş Takımı ve Kontrol

2.4 inç boyutundaki ekranının altında navigasyon tuşu ve arama/bitirme, iki adet etiket tuşu ile QWERTY klavyesi yer alıyor. Plastik malzemeden üretilen tuşların kullanımı oldukça kolay olup, özellikle mesajlaşma işlemlerinizde bir sıkıntı yaşatmamaktadır. Dört satırdan oluşan klavyesi ile şık bir görünüm sergileyen Samsung Ch@t 335(S3350)'in boyutları makul büyüklükte olup, yumuşak dolguya sahiptir. 3.5mm kulaklık girişine sahip olan telefon, ses ayar tuşu ile kamera deklanşör tuşunu barındırmaktadır.

Mesaj Özellikleri

SMS, MMS, Email ve IM desteği içeren QWERTY klavyeye sahip olan Samsung Ch@t 335(S3350), mesajlaşma işlemlerinizi rahatlıkla gerçekleştirirken arkadaşlarınız ile sürekli iletişi halinde olmanıza imkan tanıyor, QWERTY klavyesi yanında Prediktif metin giriş desteği sunan cihaz, mesaj tutkunlarına göre. Sıralı SMS desteği ile büyük boyutlardaki mesajlarınızı rahatlıkla iletmenize olanak sağlayan telefon, gelen mesajları aynı anda silmenize izin verirken, aynı mesajı birden fazla alıcıya gönderebilmenize de olanak tanıyor.

Kolaylıkla e-posta adreslerinizi oluştururken, şifrenizi girerek hesabınıza kolay erişim sağlayabiliyor, hızlı bir şekilde anlık mesajlaşma servislerinden faydalanabiliyorsunuz. MSN, Yahoo gibi anlık mesajlaşma hizmetlerinden faydalanabilirken, e-postalarınız ile birlikte gelen xls, doc, pdf içerikli belgeleri Office belge görüntüleme desteği olmadığı için maalesef telefonunuza alamıyorsunuz.

Multimedia Özellikleri

Çok gelişmiş multimedya içeriklerine sahip olmayan Samsung Ch@t 335 (S3350),orta sınıf cihazlarda rastladığımız müzik hizmetini kullanıcılarına sunarken, bu bağlamda her türlü multimedya hizmetini sağlayabiliyor. Cihazın fotoğraf galerisinde yer alan resimlerinizi tablo modunda görüntülerken, D-pad tuşu aracılığı ile fotoğraflar arasında ilerleyebiliyorsunuz.

Görüntüleri manzara ve portre modunda oluşturabiliyor, yakınlaştırma yapabiliyorsunuz. Müzik çalarını dinlerken ses ayar tuşu sayesinde ses ayarı yapabilirken, D-pad tuşu ile parçalar arasında ilerleyebiliyorsunuz. Telefonun genişletilebilir hafızasında yer alan parçaları gruplara ayırarak daha sonra tercihinize göre dinleyebiliyorsunuz.

3GP ve MPEG4 formatında video kaydı yapabilen Samsung Ch@t 335(S3350), DivX ve XviD video görüntüleme formatlarını desteklememektedir. Videolarını tam ekran boyutunda izleyebiliyor, tuşlar aracılığı ile durdur, ileri/geri sarma işlemlerini gerçekleştirebiliyorsunuz.

Stereo FM radyo desteği sunan Samsung Ch@t 335(S3350) ile çevrenizdeki radyo istasyonlarını kaydederek dinleyebiliyor, RDS desteği sayesinde ekranda o anda hangi frekansta olduğunuzu görebiliyorsunuz. Bunun yanında radyodan ses kaydı yapabilen telefon ile en sevdiğiniz şarkıları kaydedip, dinleyebiliyorsunuz.

Hafıza ve Depolama

Samsung Ch@t 335(S3350), 60 MB dahili dinamik hafızaya sahiptir. Cihazın multimedya içeriğinden daha fazla faydalanmak istiyorsanız hafızanızı microSD kart desteği ile 8 GB'a kadar arttırabiliyorsunuz.

İnternet ve Data Özellikleri

GPRS, EDGE, WLAN desteği içeren Samsung Ch@t 335(S3350), hızlı bağlantı desteği ile internet erişimi sağlıyor. 3G desteği içermeyen telefonun bağlantı seviyesi iyi olup, SNS desteği sunmaktadır. Web tarayıcısı ile sayfaları sorunsuz bir şekilde oluşturan telefon bazı durumlarda sayfalar arasında atlarken uzun süre beklemenize sebep olabiliyor.

Sosyal ağ içerikli olan Samsung Ch@t 335(S3350), zengin sosyal bağlantı imkanı ile Facebook, Twitter gibi sitelere kolaylıkla ulaşarak durum güncellemesi yapmanıza olanak sunmaktadır. Arkadaşlarınız ile sürekli bağlantı halinde kalmanıza olanak sağlayan cihaz, aktiviteleri yakından takip ederek eğlenceli vakit geçirmenize imkan tanımaktadır. GPS desteği sunmayan telefon, A2DP destekli Bluetooth v2.1 ve microUSB destekli USB bağlantısı ile uyumlu cihazlar arasında hızlı veri alışverişi yapabilmenize imkan tanımaktadır.

Kullanılabilirlik ve Performans

Bizi şaşırtarak iyi çağrı kalitesine sahip olan Samsung Ch@t 335(S3350), aramalarınızda karşınızdaki kişinin sesini rahatça duymanıza imkan sunmaktadır. Li-Ion standart bataryaya sahip olan telefon ile 12 saate kadar konuşma yapabilirken, 520 saate kadar bekleme yapabiliyorsunuz. Dayanıklı bataryası ile sınıfındaki cihazlara göre artı sağlayan telefonun şarjı 4-5 gün dayanabilmektedir.


Samsung Ch@t 335(S3350) Teknik Özellikleri

Ağırlık: 93 g
Genişlik: 61.2 mm
Yükseklik: 111.2 mm
Derinlik: 12 mm
Ekran Büyüklüğü: 2.4"
Piyasaya Çıkış Tarihi: 2010, Aralık
Renkler: Siyah, Beyaz, Gümüş
Network: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
Ekran Çözünürlüğü: 240 x 320 piksel, 256k renk, TFT ekran
Veri: GPRS Class 10, EDGE Class 10, Bluetooth, v2.0 with A2DP, USB v2.0 microUSB, Wi-Fi 802.11 b/g
Hafıza: MicroSD hafıza kartı, 8 GB a kadar arttırılabilir harici hafıza, 60 MB dahili hafıza
Bağlantı: USB v2.0, Bluetooth, v2.1
Web Tarayıcısı: WAP 2.0/xHTML, HTML
Media ve Müzik: MP4/H.264 video oynatıcı, MP3/ eAAC+ müzik oynatıcı
Kamera: 2 MP, 1600 x 1200 piksel
Mesajlaşma: SMS, MMS, E-mail, IM
Melodi: Titreşim, MP3
GPS: Evet, A-GPS destekli
Diğer Özellikler: Ses Hafıza, RDS destekli FM radyo, SNS entegrasyonu, organizatör, Prediktif metin girişi
Batarya: Li-lon
Konuşma Süresi: 720 dakika
Bekleme Süresi: 520 saat
Artı ve Eksileri

Artıları: SNS entegrasyonu, Wi-Fi desteği, Prediktif metin girişi, hafif tasarımı, genişletilebilir hafızası, RDS destekli radyosu, QWERTY klavyesi, dayanıklı bataryası.
Eksileri: Düşük çözünürlüklü kamerası, Led flash ve otofokus desteğinden yoksun olması, Office belge görüntüleme desteği sağlamaması, 3G ve görüntülü arama desteği içermemesi.

Dün aldım çok hoş!