Zarif yapısı, bir sürü yeteneği, şık görünümü ve uygun fiyatıyla Sony Xperia Ray.

LED arka aydınlatmalı kapasitif dokunmatk ekranı, 3.3 inç boyutunda ve 854×480 çözünürlükte. Kılıç gibi jesşkin görülüyor değil mi? Çizilmeye karşı dayanaklılığıyla da anahtarla beraber cepte taşımanızı sağlıyor. Bravia Mobile motoru sayesinde renkler sanki ekrandan çıkacakmış kadar canlı. Lakin boyutu küçük olduğundan dokunmatik klavyeyi kullanmak biraz zor olabiliyor.


9.2 mm inceliğiyle de çok şık duruyor. Üstünde 3.3 kulaklık jakı ve ses şiddetini ayarlayan küçük tuşlar var. micro USB yuvasından hem şarj oluyor hem de veri transferi yapılabiliyor. Ekran görüntüsü alabiliyorsunuz. Bunun için güç tuşuna basılı tutabilirsiniz. Kablosuz bağlantı sayesinde uyumlu cihazlarla medya alışverişi de yapılabiliyor.


Android işletim sistemi bulunuyor ve Sony’nin Timescape ile birlikte geliyor. Kullanması pürüzsüz, simgeler yağ gibi kayıp gidiyor. Timescape oldukça hızlı ve kendisine özel animasyonları var. Android 2.3.4 CingerBread iyi bir işletim sistemi. Gelecek Icecream Sandwich sürümüyle tam bir dondurma canavarına dönüşeceğini tahmin ediyoruz. Üzerinde yüklü gelen uygulamalar ise Office Suit Pro, Track ID (arayan numaralar için) ve McAfee Security.


Sony’nin her yaptığı iş gibi kamerası da harika. 8.1 megapiksel çözünürlüklü kamera çabucak ve otomatik odaklanabiliyor. Tuşa basılması ve fotoğrafın çekilmesi arasında gecikme yok. Doğal ışık olsun olmasın, detaylar ve renkler büyüleyici. 720p’de güzel görünen videolar kayıt edebiliyor. Öndeki 1.3 megapiksel kamerası ise günümüz telefolarındaki standartları bozmuyor.


1500Mah’lık bataryası az kullanımla hergün şarj etmenize gerek bırakmıyor. 3.3 inç ekranın buna katkısı büyük. Ayrıca Bravia ayarları değiştirilerek daha fazla batarya ömrüne sahip olunabiliyor. Tüm gün internette gezinme ve oyun oynama gibi yoğun kullanımda ise tüm gün dayanıyor. 1 GHz’lik işlemcisinin tek çekirdekli olmasına aldırmayın. Çoğu çift çekirdekli işlemciden daha hızlı. Sony Xperia Ray’de olmayan özelliklerden birisi Full HD video çekmemesi. Olsun, biz onu böyle de seviyoruz.


Sony Ericsson Xperia Ray teknik özellikleri
İşletim sistemi Android 2.3.4 Gingerbread
Ekran 3.3 inç 854×480 kapasitif LED
İşlemci 1.0 GHz tek çekirdek Qualcomm Snapdragon
Bağlantı Wi-Fi, HSDPA
Bellek 512 MB
Depolama 1 GB dahili 32 GB’a kadar SD Kart
Kamera 8.1 MP algılayıcı, 720p video kaydı
kaynak:http://www.techweezy.com/yetenekli-sony-ericsson-xperia-ray.html