Toshiba‘nın Intel ve Micron firmalarına dahil olmasıyla üretileceklerini açıkladıkları 10 TB‘lık SSD haberi internette en merak edilen konu oldu. Bilgisayarlarımıza yeni almaya başlayabildiğimiz 120-240 GB‘lık SSD‘ler varken, 10 TB‘lık bir SSD‘nin düşünmek bile zor diyebiliriz.

Intel ile Toshiba bir araya gelerek önümüzdeki 2016’nın ilk aylarında 10 TB‘lık SSD‘yi üreteceklerini açıkladılar.
10 TB depolama alanına sahip olacak SSD‘yi 3D NAND teknolojisiyle üreteceklerini açıkladılar. Böylesine yüksek depolama alanına sahip olacak bir SSD hakkında konuşabilmek bile düşündürürken, biraz uzak bir tarihte piyasaya çıkacağını söylemek gerekir. 2016 yılının ilk aylarında üretileceği açıklanan SSD‘nin kullanıcılar tarafından kolayca alınabilir fiyatlara gelmesi çok fazla zaman alabilir.
Hard Disklere göre biraz ufak, hafif ve performansı olan Solid State Disk‘lerin (SSD) böyle hızla gelişmesi bilgisayar kullanıcıları açısından gayet iyi bir durum. Ancak özellikle ülkemizde birçok bilgisayar kullanıcısının en düşük depolama kapasiteli SSD‘lere sahip olmadığı da acı bir gerçek. Zamanla hard disklerin yerini almaya başlayan SSD’ler özellikle sağlamış oldukları hız ve performans ile bilgisayar kullanıcılarını mutlu ediyor.