Arama motoru pazarında sahip olduğu pasta payının büyük bölümünü Google’a kaptıran Yahoo, her geçen gün düşüşünü sürdürüyor. Arama motorlarının yanı sıra ivme kazanan sosyal ağ sitelerinden Facebook için Yahoo önem derecesi yüksek IP hakları yani patentleri bulundurduğunu söylüyor.

Yahoo, yayınladığı bildiride “Yahoo’nun hissedarlarına, çalışanlarına ve diğer paydaşlarına karşı sorumlulukları var ve fikri haklarını / patentlerini korumak bunların başında geliyor. Facebook’a bizimle anlaşma yoluna gitmeye ikna etmek zorundayız, yoksa haklarımızı korumak için yasal yollara başvurmak zorunda kalacağız” dedi.

Google’ın halka arz olmadan önce aynı girişimi gerçekleştiren Yahoo o zaman geri dönüş almıştı. Google şirketinin hisslerinden pay alan firma bu sefer gözünü Facebook’ dikmiş gibi gözüküyor. Facebook’un halka arz omasına haftalar kala yayınlanan bu bildirinin, Yahoo’ya Facebook hisselerinden pay kapma şansı vereceğini düşündüğümüzde, bu zamanlama pek de tesadüf gibi gözükmüyor.

Bazı yayın organları, Yahoo’nun yeni icra kurulu başkanı Scott Thompson’un görevine başlamsıyla bu hamleyi gerçekleştirdiği yazılıyor. Thompson, Yahoo firmasının değerlerini düşüşten kurtarmak adına göreve getirilmişti. Lakin Yahoo bu tarz girişimlerle nereye kadar ayalta durabilir, arkasında hep soru işaretleri bırakıyor. Her ne kadar pazarını Google’a kaptırmış olsa da, Yahoo internette bir medya gücüne sahip. Microsoft’un teklif ettiği 47 milyar dolarlık işbirliği projesini reddetmeleri bu girişimlerine nazaran büyük bir hataydı diyebiliriz.


Kaynak