Sizlere Fatih Projesi hakkında bilgilerimizi Fatih Projesinin Tabletleri Android olacak konumuzda vermiştik. Bu gün ise tam olarak belli olmasa da, birçok haber kaynağının haberinde yer alan ihale sonuçlarını sizle paylaşacağız.




Fatih projesinde 3 ayrı model tablet kullanılması planlanmaktaydı. Bu gün duyulan haberlere göre General Mobile bu tablet modellerinden 3.’sünün ihalesini kazandı. Tabi ki şimdilik haberler tam doğruluğunu kazanmasa da bu haber bizleri sevindirdi. Sevindirmesinin en büyük etkeni ise General Mobile’nin Türkiye’de ürettiği tabletleri ihaleye sokması ve bunların kazandırması oldu.




Bu tabletlerin özelliklerinden kısaca bahsedecek olursak:

Fatih Projesi Tabletlerinin özellikleri:

İşlemci: 1GHz hızında Cortex A8 işlemci.

Ekran: 8.9 inç 1280 x 768 dokunmatik IPS LCD ekran.

İşletim sistemi: Android 2.3.4

Hafıza: 32GB ayrıca microSD kart ile +32GB daha desteklemekte.

Batarya: 6000mAh

İletişim birimleri olarak: Bluetooth, Wi-Fi



Şimdilik pilot bölgelere bu tabletlerin dağıtılması düşünülmekte. Eğer pilot bölgelerde iyi bir verim alınırsa yeni ihale işlemleri yapılacak ve diğer tablet modelleri seçilecek. Pilot bölgeler 13 il olarak seçilmişti. Diğer yazımızda bunlardan bahsetmiştik, isterseniz oradan bakabilirsiniz.

Pilot bölgelerin performans raporunun hazırlanmasından sonra 15 milyon adet Fatih Projesi Tableti dağıtıma başlanacak. Umuyoruz ki Türkiye’miz için oldukça verimli bir çalışma olur.

Alıntıdır: Fatih Projesi Tabletleri