Son zamanlarda birkaç uygunsuz ürün halka açıklandı ve üretici firmaları afişe edildi.Birkaç diyorum çünkü devamı gelmedi ve tek denetimle sınırlı kaldı.Ama yapılan denetimler sonucunda çıkanlar öyle böyle sonuçlar değildi.İşte onlardan birkaçı (firma ismi vermeden):

100% Dana Eti sucukta kanatlı eti
Sucukta tek mideli(at-eşek) eti
Et ürünlerinde domuz eti
Mehmetçiğe yedirilen et ürünlerinde domuz eti
Yoğurtta bitkisel yağ
Peynirde kimyasal
Bunlar sadece birkaçı tabiki ama iyide bitti mi şimdi? Herkes akıllandı uslandı mı? Merdiven altı imalatı bitti, şirketler kardan zarar etmek pahasına dürüst bir üretim yapmayı göze aldı mı? Birkaç ensesi kalın firmanın kuyruğuna basınca gelen tepkiler geri adım mı attırdı ve o söylenen sözler (taklit ve tağşiş ürünleri beyan edilmeye devam edilecektir) asılsız mıydı?

Devamı gelir mi gelmez mi ya da ne kadar şeffaf olur ben şüpheliyim ve bu şüphemde de halk olarak haklı olduğumu düşünüyorum. Neden mi?

Çünkü bu teftişler sırasında görevdeki Türklab (Türkiye Laboratuvarlar Birliği) ve Eurolab (Avrupa Laboratuvarlar Birliği) başkanı Veteriner Hekim Dr.Can Demir görevinden istifa etti. Aslında ettirildi ki bu bir iddia değil çünkü bunu televizyon programında kendisi açıklamış.Ayrıca şahsına ait Kontrollab adındaki laboratuvarınıda satmış.Bakalım bu tehdit konusunda neler demiş:

-“Deşifre’de açıkladığımız unda GDO skandalından sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Gıda-Yem Araştırmaları Dairesi Başkanlığı’ndan bir hanımefendi beni arayarak tehdit etti, bu işi bırakmamı söyledi”

Yaptıları GDO’lu un analizlerinde sonra ise :

-Yaptığımız GDO’lu un analizinden sonra Deşifre Programı’nda bunları yayınladık. Fatura bana kesildi.” Tehdit edildim. Yönetim kurulu üyelerim tek tek aranmış. 5 Ekim’den bu yana devam eden baskılar sonucu istifa ettim” dedi. Demir, “Şahsen hakkım önemli değil Tüketicinin hakkını aramaya devam edeceğim”

Aslında bilmiyorum işin içinde yine farklı işler mi var ama halk olarak üstümden prim yapılması hoşuma gitmiyor ya da birilerinin beni kandırmaya çalışması.

Yorum sizin…

Kaynak: http://www.supheli.net/2012/11/yersen/