Bu makalem ile karşılışıyorsanız bir firmadan sizi aramış ve mantetik yelek hakkında bilgilendirildikten sonra araştırmaya koyuldunuz demektir.

Bende bugün bir firma tarafından arandım ve çalıştığım iş sebebiyle boyun ağrınız sırt ağrınız varmı gibi sorular sordular. Arayan beyle biraz uzun sohbet ettim. Daha öncede arabalarda , doğalgazda ve lpg tüplerinde kullanılan yakıt tasarruf cihazı hakkında araştırmalar yapmıştım.

Bu gibi ürünlerde mıknatıs kullanılmakta ve mıktatısın oluşturduğu manyetik alanın yakıt yada insan üzerindeki etkileri incelenmiş ve bazı girişimciler tarafından bu ürünler piyasaya sunulmuştur.

Yakıt tasarruf cihazları hakkındaki araştırmam devam etmektedir. Bitince bu manyetik mıktatıslarla ilgili sizlere bilgiyi paylaşacağım.

Manyetik yelek içinde mıknatıs yada benzeri manyetik alan oluşturabilecek maddelerden yapılmaktadır. İnsan bünyesi günümüzde manyetik etkilerden çok aşırı etkilenmektedir. Örneğin bir öğrenci için taşıdığı cep telefonu, akşam evde gelip saatlerde kucağında yada masa üstü kullandığı masaüstü bilgisayarında oluşan manyetik alanlar sadec bunlardan bir kaçı.

Peki bu manyetik alanlara birde manyetik yelek eklenirse ne olur?

Araştırmalarım insan vücudunun manyetik bir alan oluşturduğunu ve bu manyetik alan ortamın manyetik alanını değiştirdiği yönde olduğunu gösteriyor. İnsan vücudunun yüksek manyetik alanlarda bulunması sonucunda kalp krizleri, yorgunluk, vücudun bazı yerlerinde sık rastlanan ağrılar, alzhimer hastalığı gibi rahatsızlıklarla karşılaşıldığını gösteriyor. Bunun yanı sıra insan vücudunun doğal manyetik alanı vücud hormonlarını düzenliyor.

Şimdi bu manyetik yeleği kullananlar yorumlarında ağrılarım azaldı gibi yorumlar yazsada sonuç itibariyle bu sadece psikolojik bir değişimdir. Yani insanlar bu tür reklamlara aldanıp malefes paralarını harcayarak manyetik yeleğin kendilerini iyi ettiğini savunuyor. Ama araştırmalarım sonucu şu alıntı yazıyı sizinle paylaşmak isterim.

Kaynak ve Devamını Okumak İçin: http://hasanali317.com/manyetik-yelek-nedir-zararlari-nelerdir/