[SIZE=6]Oda Termostatı Faydalı mıdır?
[/SIZE]
Oda termostatı almaya karar verdiğinizi düşünüyorum ama faydası konusunda tedirginliğiniz varki bu sayfada bu makalemizi okuyorsunuz. Oda termostatının faydası var ama bu faydayı zarara çevirecek durumlarda vardır. Bu durumlardan ilerleyen paragraflarda bahsedeceğiz.

Oda termostatı kullanılan ısıtma cihazına bilgi vererek istenilen oda sıcaklığını ayarlayan cihazlardır. Kablolu, kablosuz, programlanabilir, Uzaktan Yönetilebilir modelleri vardır. Oda termostatı bulunduğu ortamın sıcaklığını ölçerek istenilen sıcaklık değerlerine gelinceye kadar ısıtma cihazına çalışması bilgisini gönderir ve ortam istenilen sıcaklığa geldiğinde ısıtma cihazına ortamın istenilen sıcaklığa geldiğini ve ısıtmaya ara vermesi gerektiği bilgisini verir. Örnekleyecek olursak evimizde kullandığımız oda termostatlarını 23 dereceye ayarlıyoruz. oda termostatının bulunduğu oda 23 dereceye geldiğinde kombimiz ısıtmayı durduruyor.

Oda termostatı hem komfor hemde kullanılan yakıtta tasarruf sağlıyor. En iyi tasarruf için aşağıdaki yöntemleri denemelisiniz.

Devamı ve Kaynak: http://hasanali317.com/oda-termostatinin-faydalari/