Beğendiğiniz ve takip ettiğiniz ünlülere onları ne kadar sevdiğinizi ya da müziklerinin sizi nasıl coşturduğunu özel mesaj olarak (Direct Message- DM) atmak istediniz mi? Ünlü birisi olsun olmasın sizin takip ettiğiniz kişiye DM atabilmeniz için o kişilerin de sizi takip etmeleri gerekiyor. Twitgram oyunun kurallarını değiştiriyor çünkü artık bu zorunluluk ortadan kalkıyor!
Twitgram adlı site sayesinde Twitter’da yer alan herhangi bir kullanıcıya özel mesaj gönderebiliyorsunuz. Hatta 140 karakter sınırı ve kimin kimi takip ettiği ile ilgili sınırlama olmadan! Bunun için yapmanız gereken Twitter’da özel mesaj yollamak istediğiniz kişilerin kullanıcı adını yazmanız ve iletinizi yazıp göndermeniz. Daha sonra ilgili kullanıcı özel mesaj aldığına dair uyarı tweet’i alıyor.
Twitgram burada aracı işlevi görüyor. Sizin yollamak istediğiniz özel mesajları kendi server’larında depoluyor. Ardından mesajı yazdığınız zaman mesaj için tweet linki oluşturuyor. Tıpkı birisine blog yazısının linkini göndermek gibi ancak sadece ilgili kişi için yazdığınız özel mesaj linki bulunuyor. Ancak mesajı gizli tutmak için alıcı kişinin Twitter’a Twitgram.com sitesi üzerinden girmesi gerekiyor.
Twitgram’ı güzel kılan şey ise kullanıcıları rahatsız etmemesi. Yani mesajı alan kişiye özel mesaj aldığına dair uyarı tweet’i gidiyor ve alıcı isterse mesajı görmemezlikten gelebilir ya da okumak isterse linki tıklaması yeterli. Tabii ki bazı kullanıcılar bu özelliği kötüye kullanıp ünlülere uzun aşk mektupları vs. yazabilir ancak bu kişilerin sayısı çok da değildir. Ne de olsa onlar zaten çekinmeden olağan bir şekilde tweet atıyorlar.


Kaynak: MediaBistro
SosyalMedya.co: http://sosyalmedya.co/twitgram/