lostyazilim
tr.link

Blogger & Wordpress Footer Link Kilitleme Kodu

9 Mesajlar 4.210 Okunma
acebozum
tr.link

Hucukii Hucukii </ismailcaakir> Kullanıcı
  • Üyelik 14.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad İ** Ç**
  • Mesajlar 382
  • Beğeniler 57 / 78
  • Ticaret 8, (%100)
Tema yapımcıları genelde footer'lara link eklerler bu linklerin kaldırılmasını istemezler ee ben olsam bende istemem o kadar emek verdiğin temayı paralı veya parasız dağıtıyorsun adam geliyor senin linkini kaldırıyor? kimse istemez işte bu işe genelde Blogger teması yapanların işine yarayacak harika bir kod var jQuery ve JavaScript sayesinde çok profesyonel kişiler olmadığı sürece temanızın footer linkini gizliyoruz..Tabiki bu işlem 100% güvenli değildir.

1-Temamıza jQuery Kütüphanesini ve Footer Linkimizi ekleyelim..

Temamızın alanı içerisine jQuery kütüphanemizi eklemekle başlayacağız bu kod sayesinde temamızda jQuery komutları çalışacaktır.Önceden eklemişseniz tekrar eklemenize gerek yok ve sonra temamızda link vermek istediğimiz alana div class veya id şeklinde bir alan açarak içerisine linkimizi giriyoruz.

rnek

şimdi sıra linkimizin href bölümündeki değeri çekmekte eğer buradaki değer değişirse veya kaybolursa kendi sitemize veya istediğimiz bir uyarı ekranına yönlendirebiliriz.

2- jQuery komut dosyamızı oluşturalım..

Komut dosyamızı oluşturup google sunucularına veya kendi sunucumuza yükleyelim ve temamızdaki görünmesi güç bir yere ekleyelim.Bu font js’miz veya herhangi bir temada bulunması gereken .js uzantılı dosyamız olabilir.Yani bu dosyanın silinmesini engellersek temamız güvende olur bu tamamen size kalmıştır..

$(function(){

// linkimizi içerisine yazdığımı class'ı alıyoruz ve bunun içerisindeki a tagının içindeki link kısmını çekiyoruz..
var link = $(".mascoder-link a").attr("href")

if (link =="http://mascoder.com"){
//footer linki silinmezse bu alan çalışacak burasını boş bırakın kullanıcıları etkilemesin..
}else{
//eğer link kaldırılırsa yönlendirilmesini istediğiniz adres..
window.location="http://www.ismailcakir.net/dosyalar/korsan.php";} }
});

Sorusu olan varsa bu konuya yorum atabilir veya özel mesaj yoluyla sorabilir :)

Alıntı: Blogger & WordPress Footer Link Şifreleme

Develops everything always..
wmaraci
reklam

OzgurG OzgurG Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Meslek
  • Konum Adana
  • Ad Soyad Ö** G**
  • Mesajlar 172
  • Beğeniler 10 / 36
  • Ticaret 3, (%100)
Bizim yazdığımız sistemde kaldırılırsa tema bozuluyor ayrıca hata verip siteme yönlendirme yapıyor. Bu biraz basit kalmış.

• Üyelik 14.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad İ** Ç**
  • Mesajlar 382
  • Beğeniler 57 / 78
  • Ticaret 8, (%100)

OzgurG adlı üyeden alıntı

Bizim yazdığımız sistemde kaldırılırsa tema bozuluyor ayrıca hata verip siteme yönlendirme yapıyor. Bu biraz basit kalmış.

Dediğim gibi cufonlarda veya temaya gerek duyulan bir .js ye eklenirse kaldırılması halinde bozukluk olur benim verdiğim kodlar aynı mantıkda iş bunu iyi entegre etmekte..

ilkayy ilkayy ucrmyslnmsmdstgmdeanldm Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek N/A
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** G**
  • Mesajlar 1439
  • Beğeniler 372 / 373
  • Ticaret 20, (%100)
Peki ya js dosyası nı silerlese? Blogger altyapısında js dosyasını nereye gizleyeceksiniz.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 14.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad İ** Ç**
  • Mesajlar 382
  • Beğeniler 57 / 78
  • Ticaret 8, (%100)

Fou adlı üyeden alıntı

Peki ya js dosyası nı silerlese? Blogger altyapısında js dosyasını nereye gizleyeceksiniz.

Dediğim gibi silinmesini önlemek lazım atıyorum size bir ipucu vermek gerekirse goo.gl ile jsyi kısaltarak blogger'da görünmesi güç yerlere ekleyebilirsiniz veya cufon js'si içerisine tabiki çok uğraşan kaldırabilir en azından basit edit'çi tayfa dediğimiz kesim kaldıramaz :)

Onur Onur WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek N/A
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 0 / 297
  • Ticaret 65, (%98)

OzgurG adlı üyeden alıntı

Özgür bu mesajını bu tarz konulara sürekli yazıp duruyorsun amacın hava atmak mı nedir bilemiyorum madem satmak veya paylaşmak istemiyorsun bu şekilde "bizim yaptığımız yöntemde..." tarzı mesajları söyleyip insanların umudunu kırma.. Amacım seni kötülemek değil, bu mesajını birçok yerde gördüm.
ilkayy

kişi bu mesajı beğendi.

ogzhntr ogzhntr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Elektrik - Elektronik Tekniker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad O** E**
  • Mesajlar 1858
  • Beğeniler 89 / 532
  • Ticaret 2, (%100)

Onur Batur adlı üyeden alıntı

Özgür bu mesajını bu tarz konulara sürekli yazıp duruyorsun amacın hava atmak mı nedir bilemiyorum madem satmak veya paylaşmak istemiyorsun bu şekilde "bizim yaptığımız yöntemde..." tarzı mesajları söyleyip insanların umudunu kırma.. Amacım seni kötülemek değil, bu mesajını birçok yerde gördüm.

Aynen kardeşim elinde madem bir kozun var ya paylaş yada sat.
Bilgi Güçtür Paylaştıkça Büyür.

• Üyelik 14.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad İ** Ç**
  • Mesajlar 382
  • Beğeniler 57 / 78
  • Ticaret 8, (%100)
Özgür kardeşimizin yazdığı sistemle aynı şekilde çalışıyor ama ben bunu cufon.js ye gömmek yerine açık bir şekilde sizlere sundum tekrar söylüyorum bunu entegre etmek tamamiyle sizin işinizdir

OzgurG OzgurG Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Meslek
  • Konum Adana
  • Ad Soyad Ö** G**
  • Mesajlar 172
  • Beğeniler 10 / 36
  • Ticaret 3, (%100)

Onur Batur adlı üyeden alıntı

Kesinlikle hava atmak gibi bir düşüncem yok. Ama daha iyisini yapılmasını isterim. Bizim sistemimizin benzeri bazı yabancı temalarda var.

Ek Olarak:

Hucukii adlı üyeden alıntı

Dediğim gibi cufonlarda veya temaya gerek duyulan bir .js ye eklenirse kaldırılması halinde bozukluk olur benim verdiğim kodlar aynı mantıkda iş bunu iyi entegre etmekte..

Aynen. Acemi hırsızlara karşı iyi bir önlem olabilir.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al