-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
İ** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Tema yapımcıları genelde footer'lara link eklerler bu linklerin kaldırılmasını istemezler ee ben olsam bende istemem o kadar emek verdiğin temayı paralı veya parasız dağıtıyorsun adam geliyor senin linkini kaldırıyor? kimse istemez işte bu işe genelde Blogger teması yapanların işine yarayacak harika bir kod var jQuery ve JavaScript sayesinde çok profesyonel kişiler olmadığı sürece temanızın footer linkini gizliyoruz..
Tabiki bu işlem 100% güvenli değildir.
1-Temamıza jQuery Kütüphanesini ve Footer Linkimizi ekleyelim..
Temamızın alanı içerisine jQuery kütüphanemizi eklemekle başlayacağız bu kod sayesinde temamızda jQuery komutları çalışacaktır.Önceden eklemişseniz tekrar eklemenize gerek yok ve sonra temamızda link vermek istediğimiz alana div class veya id şeklinde bir alan açarak içerisine linkimizi giriyoruz.
rnek
şimdi sıra linkimizin href bölümündeki değeri çekmekte eğer buradaki değer değişirse veya kaybolursa kendi sitemize veya istediğimiz bir uyarı ekranına yönlendirebiliriz.
2- jQuery komut dosyamızı oluşturalım..
Komut dosyamızı oluşturup google sunucularına veya kendi sunucumuza yükleyelim ve temamızdaki görünmesi güç bir yere ekleyelim.Bu font js’miz veya herhangi bir temada bulunması gereken .js uzantılı dosyamız olabilir.Yani bu dosyanın silinmesini engellersek temamız güvende olur bu tamamen size kalmıştır..
$(function(){
// linkimizi içerisine yazdığımı class'ı alıyoruz ve bunun içerisindeki a tagının içindeki link kısmını çekiyoruz..
var link = $(".mascoder-link a").attr("href")
if (link =="http://mascoder.com"){
//footer linki silinmezse bu alan çalışacak burasını boş bırakın kullanıcıları etkilemesin..
}else{
//eğer link kaldırılırsa yönlendirilmesini istediğiniz adres..
window.location="http://www.ismailcakir.net/dosyalar/korsan.php";} }
});
Sorusu olan varsa bu konuya yorum atabilir veya özel mesaj yoluyla sorabilir :)
Alıntı:
Blogger & WordPress Footer Link Şifreleme
Develops everything always..
OzgurG
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Meslek
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bizim yazdığımız sistemde kaldırılırsa tema bozuluyor ayrıca hata verip siteme yönlendirme yapıyor. Bu biraz basit kalmış.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
İ** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
OzgurG adlı üyeden alıntı
Bizim yazdığımız sistemde kaldırılırsa tema bozuluyor ayrıca hata verip siteme yönlendirme yapıyor. Bu biraz basit kalmış.
Dediğim gibi cufonlarda veya temaya gerek duyulan bir .js ye eklenirse kaldırılması halinde bozukluk olur benim verdiğim kodlar aynı mantıkda iş bunu iyi entegre etmekte..
ilkayy
ucrmyslnmsmdstgmdeanldm
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
N/A
-
-
Ad Soyad
İ** G**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Peki ya js dosyası nı silerlese? Blogger altyapısında js dosyasını nereye gizleyeceksiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
İ** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Fou adlı üyeden alıntı
Peki ya js dosyası nı silerlese? Blogger altyapısında js dosyasını nereye gizleyeceksiniz.
Dediğim gibi silinmesini önlemek lazım atıyorum size bir ipucu vermek gerekirse goo.gl ile jsyi kısaltarak blogger'da görünmesi güç yerlere ekleyebilirsiniz veya cufon js'si içerisine tabiki çok uğraşan kaldırabilir en azından basit edit'çi tayfa dediğimiz kesim kaldıramaz :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
İ** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Özgür kardeşimizin yazdığı sistemle aynı şekilde çalışıyor ama ben bunu cufon.js ye gömmek yerine açık bir şekilde sizlere sundum tekrar söylüyorum bunu entegre etmek tamamiyle sizin işinizdir