İnternet dünyasının her gün gelişmesi ile her gün yeni web siteleri açılıyor. Bu web siteleri farklı içeriklerden ve farklı kitlelere hitap ediyorlar. Peki ya etkileyici bir web sitesi nasıl hazırlanmalıdır? Neler yapılmalıdır? buyrun inceleyelim.
Bugün baktığımızda internet dünyasında milyonlarca web sitesi var. Etkileyici bir web sitesinde tasarımınız sitenizi ziyaret eden ziyaretçinin aklında kalmalıdır.

Etkileyici bir tasarımın ip uçları ;

Yüklenme Süresi: Yüklenme süresi web sitenizdeki bir sayfa için 15 saniyeyi geçmemelidir. Bu süre 15 saniyeyi geçiyorsa web siteniz aşırı yavaş demektir. İnternet kullanıcıları genelde girdikleri bir web sitesinde beklemek istemezler ve sitenizin yavaş çalışması gelen ziyaretçinin başka bir siteye gitmesine neden olabilir.

Tablolar: Web sitenizin içeriği ile uyuşan bir taslak hazırlamalısınız. Bu durumda tablo kullanabilirsiniz. Tablolar HTML kodları ile oluştuğundan dolayı daha hızlı yüklenirler.

Resimler: Resimler web sitenizi hoş ve zengin gösterebilir ama kullandığınız resimler içeriğiniz ile örtüşmelidir. Ama unutmamanız gereken bir nokta kullandığınız resimler ne kadar çok olursa sayfa yüklenme hızınız o kadar yükselecektir. Bu durumda sitenizi yavaşlatmamak için çok resim kullanmamanız gerekiyor , çoklu resimlerde ise önce küçük boyutlu olanı vererek büyük resime link vermeniz daha akıllıca olacaktır.

Bilgi ve İçerik: Ziyaretçilerinize sunduğunuz bilgi ve içeriklerin kolay anlaşılır olmasına özen gösterin. Yazdığınız yazılarda akıcılığa önem gösterin paragraflara ayırın , sayfayı çok boğmayın eğer girdiğiniz içerik gerçekten çok uzunca sayfalara bölmeniz daha iyi olacaktır. İnternet kullanıcıları bilgisayar monitöründe uzun yazıları dikkatli okumazlar sadece göz atıp geçerler bunu göz önünde bulundurun.

Link: Linklerinizi dikkatli hazırlayın , web sitenizdeki her sayfada başka bir sayfaya gidebilecekleri bir menü olması gerekiyor. Ayrıca en alt kısıma ”Sayfa Başına Geri Dön” gibi bir buton koymanız yararınıza olacaktır.

Logo: Logo bir web sitesinin kimliği demektir. Bu kimliği doğru bir biçimde hazırlamanız sitenize gelen bir ziyaretçinin aklında kalmasını sağlıyacaktır. Logonuz dikkatli hazırlanmalı ve sitenize gelen bir ziyaretçinin gözüne çarpmalıdır.

Arka Plan ve Yazılar İçin Renk Seçimi: İyi bir arka plan sadece beyaz bir sayfa değildir, tasarımınıza uygun olan renklerde kullanılmalıdır. Sitenizdeki yazıların ve arka planın renki çok önemlidir, gözü yormamalı ve okumayı zorlaştırmamalıdır.

Toplu Katılım: Eğer sitenize gelen ziyaretçiler web sitenize birşeyler ekleyebiliyorsa bundan hoşlanıcaklardır, yazılarınıza bir yorum eklemek veya not eklemek..

İşi Basit Tutun: Web sitenizde gelişmiş uygulamalar kullanmanız pek sağlıklı olmaz , çoğu internet kullanıcısı bu tarz şeylere duyarsızdır. Sitenizi kolay anlaşılır ve dinamik içerik kullanmanız yararınıza olacaktır.

Site Haritası ve Bize Ulaşın: Bu iki unsur kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken unsurlardır. Site haritası ziyaretçiler kaybolduklarında veya arama motorlarından birşeyler elde edemediklerinde yardımcı olur. Bize ulaşın sayfası ise ziyaretçileriniz ile aranızdaki iletişim bağıdır , ziyaretçileriniz herhangi bir öneride veya şikayette bulunmak bir konuyu size aktarmak için size ulaşmak isterler.

CSS’leri Kullanın: Web sitenizi CSS kullanarak tasarlamanız web sitenizin olduğundan daha hızlı çalışmasını sağlıyacaktır.

Flash: Web sitenizi göz alıcı ve alımlı yapmak istiyorsanız çok dikkatli olmanız gerekiyor. Arama motorları Flash içerikleri pek sevmezler ve Flash ların yüklenmesi biraz zaman alabiliyor. Eğer Flash kullanmak istiyorsanız HTML tasarım içerisinde kullanın ve hızlı yüklendiğinden emin olun. Tamamen Flash bir site yapmışsanız bile dinamik olmasını tercih etmeniz gerekiyor.

Ücretsiz Hizmetler: Paralı veya ücretsiz üyelik karşılığı ziyaretçilerinize hizmet sunuyorsanız eğer ziyaretçilerinize ücretsiz imkanlar vermeniz yararınıza olur. En azından siteniz hakkında bir fikir edinebilmesini sağlayın aksi taktirde kim bilmediği bir siteye üye olmak isterki..

Yetinmeyin: Sadece bunlar ile yetinmeyin sürekli yeni girişimler ve arayış içerisinde olun.

Kaynak: http://www.webeyin.com/etkileyici-bir-web-sitesi-nasil-hazirlanir/