Şuan bu yazıyı havaalanından yazıyorum. Çevremde yüzlerce insan bir yerden bir yere yetişmeye çalışıyor. Ben de bir kafedeyim, yazı yazıyorum. İnanılmaz bir heyecan var herkes bir yerlere gitme umudunda check-in alanları insanların hücumuna uğramış, sıranın kendilerine gelmesini bekliyorlar. Evet işte böyle bir yer havaalanları. Herkesin aynı yerde olduğu ama aslında hepsinin bir yere gitmek için uğrak noktası olan alanlar.



Şimdi birilerini gördüm, arkadaşlarını geçirdiler ve uçağa bindirdiler. Herkesin gözleri dolu. Hüzün, sevinç bir arada muhtemelen o da okula gidiyor. Bir çok insanı değerlendirebileceğiniz blog yazarları'nın ziyaret etmesi gereken ve orada yazması da gereken alanlardır. Bu sebebten ben de siz okurlarıma yazmak istedim.


"Umuda yolculuk" Nurhayat Varol demiş blogunda. Umuda yolculuk yapıyor insanlar bir yerden bir yere uçuyorlar.
Yine Nurhayat Varol'un yazısından paylaşıyorum eğik yazıyla olan kısmı


Havaalanlarında koşuşturan insanların fiziki yapıları mensubu olacakları milletler hakkında ipuçları veriyor. Bu seyahatlerde farklı toplumlardaki insanların özellikleri hakkında öz bilgiler edinmek mümkün. Örneğin bir Çinli ile bir Japon’u dahi biri birinden ayırt edebiliyorum. Meksikalılar ve Brezilyalılar fiziki yapı bakımından bize benziyorlar. Avrupa’dan gelenleri de ayır etmek kolay. Alman’ı, İngiliz’i ya da Fransız’ı. Hele Arap ülkelerinden gelenleri hemen seçebiliyorum.


Gerçekten de o kadar çok malzeme var ki yazar için buralarda. Oturup saatlerce yazabilirsiniz. Malzeme sıkıntısı çekmezsiniz :)


Yaşa be hocam aynı durum İngiltere'ye giderken hava alan'ında bir gümrük memuru bavulları açmak istedi. Sırf giderken ona baktık diye galiba veya gıcıklık olsun diye :)


Gümrüğe tabi eşyanızın olup olmadığı ile ilgili doldurduğunuz beyanınıza itibar ediyor. Size güvenilir ve genelde bagajlarınız açılmıyor. Ama eğer ürkek hareketler sergilerseniz ya da gümrük polisi ile göz göze gelirseniz, bavullarınız açılır ve yalan beyanda bulunduğunuz için de zorluklarla karşılaşabilirsiniz.


Ülkemiz en iyi ülkedir bence dünyadaki gerçekten de 4 mevsim'in yaşandığı mükemmel bir ülke.. Kıymetini bilelim.


Yazar : Sosyofikir
Kaynak : http://www.sosyofikir.com/2012/04/havaalanlar-umuda-yolculuk.html