|
|
|
||||
|
||||
|
Sorum şu şekilde,
yazıların okunma sayılarını alıp 1 haftalık 1 aylık 1 günlük periyotlar arasında hesaplayıp, atıyorum 30 günde en çok okunan yazıları listeletmek istiyorum. yazıların eklenme tarihlerine göre bunu yapabiliyorum ancak benim istediğim, toplamda yani şimdiki zaman ile ilgili işlem yapalım yazı eklenme tarihi ile değil. bunun için ne yapılabilir .? Mümkün müdür ? Not , yeni tabloya yazdırıp zaman aralıkları ile tablo güncellemek istemiyorum. Teşekkürler şimdiden. |
|
|
|||
|
|||
|
Gunluk, haftalik, aylik diye kolonlar oluşturursun. İlgili sayfa her görüntülediğinde bu 3 kolona +1 değer verirsin.
Daha sonra bunlarida cron jobs ile günlük haftalık aylık olarak sıfırlayabilirsin. Pek kullanışlı bişey değil, fikir vermek açısından söyledim (: |
|
|
||||
|
||||
|
Aslında mantıklı ama pek stabil değil, zaten hali hazırda bir post açıldığında ( çağrıldığında ) bir sütunun verisi ( okunma sayısı ) sürekli + 1 güncelleniyor aynı yzma işlemi bir kez daha yapılsın istemiyorum yavaşlık doğrucak nede olsa.
|
|
|
|||
|
|||
|
Bunu bana daha önceden birisi sormuştu.Uğraştım ama yapamadım.
Ancak eklentisi mevcut.Günlük,haftalık,aylık,tüm zamanlar olarak konuları okunmaya göre listeyebiliyor. http://wordpress.org/extend/plugins/...popular-posts/ Eklentinin kodlarını inceleyerek belki birşeyler elde edersin..Ya da direkt kullanabilirsin. ![]() Şahsın görünür rütbe- i aklı eserinde .. |
|
|
||||
|
||||
|
Bu eklenti tam bir sunucu canavarı. Ayrıca dediğim gibi sürekli sql e açtığı ekstra bir tabloya veri ekliyor ben bunu istemiyorum.
Aslında Wordpress 'te özel alanlara ekleme yapılabilir. Atıyorum her yazı içine girildiğinde, haftalık özel alan +1 artsın gibi, ama , bunu nasıl bir hafta sonra sıfırlayacağız. Bu mesele (: |
|
|
||||
|
||||
|
Bunu cron jobla yapabilirsin bir oyun sitesine yaptım geçenlerde dünün haftanın ayın ve toplam da en çok oynanan oyunları çektim cron jobla sıfırlıyorum zamanında mantık patlattım biraz ama en mantıklısı bu geldi bir bak kafana yatarsa anlatırım
|
|
|
||||
|
||||
|
Wordpress tabanlı çalışma için kullanacağım buyrun iyi olur anlatmanız.
|
|
|
||||
|
||||
|
Sorununuzu kendiniz yazarak halledemezsiniz. Sonuçta wp sistem kullanıyorsunuz. Bunun için eklentiler mevcut fakat sizinde dediğiniz gibi sistemi kasmakta. Kullandığınız sistem hazır olmasa muhakkak yardımda bulunurdum...
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
sorunu , wordpress api ile hallettik.
Özel alanlara işlenen veriyi yeni bir tabloya haflık ve aylık olrak yeniden yazdırdık. Zamanlama periyotları ile wpCron yapısını kullanarak günceleleme yaptırdık. Mantık için teşekkürler. |
![]() |
| Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |