Facebook, daha önce sizlere bahsettiğimiz Snapchat benzeri mesajlaşma uygulamasını yayına aldı. Poke isimli uygulama ile Facebook üyeleri arkadaşlarına belirlenen süre için geçerli olan mesajlar gönderebilecekler.

Henüz sadece App Store‘da kullanıcılara sunulan uygulama Facebook kullanıcılarına kısa süre için geçerli olan mesajlar gönderme olanağı sunuyor. Örneğin arkadaşınız için hazırladığınız fotoğraf veya video ekli mesaj için 2 dakikalık veya 2 saatlik ömür biçebileceksiniz. Bu süre sona erdiğinde mesaj içeriği her iki tarafın cihazından da otomatik olarak silinecek.

Poke, uzun süredir popüler olan Snapchat isimli uygulamanın bir klonu. Günlük ortalama 50 milyonun üzerinde fotoğrafın paylaşıldığı uygulamanın başarısından etkilenen Facebook yönetimi kendi Snapchat’lerini geliştirmek üzere harekete geçmiş ve uygulamanın Noel dönemine kadar yetişeceği öngörülmüştü.



Arkadaşlar arasındaki iletişimin hızını artırmayı teşvik etmek için hazırlanan Poke, sosyal ağın bir arkadaşlık sitesi olarak kullanılmasının da önünü açıyor. Zira zaman zaman yeni Chatroulette olarak da adlandırılan Snapchat’in en büyük artısı kullanıcılara yakından tanımadıkları kişilerin cihazlarında kişisel bilgilerinin kalmayacağı garantisini vermesi.

Facebook Poke uygulaması yayınlandıktan kısa bir süre sonra Google Maps’i geride bırakarak App Store’da en çok indirilen uygulamalar listesinde birinci sıraya yükseldi.

Poke ile ilgili mesajların veri tabanından silinip silinmeyeceği ile ilgili kafalarda oluşan bir soru işareti var. Zira gizlilik konusunda pek titiz davranmayan Facebook yönetiminin, cihazlardan silinecek mesajları kendi veri tabanından silmemeyi de tercih edebilir(di). Ancak sosyal ağdan gelen açıklama, Poke mesajların son kullanma tarihi geçtikten iki gün sonra veri tabanından tamamen silindiği yönünde.

Kaynak