Twitter web uygulamasında kısmi olarak yeniliğe giderken aynı zamanda Çarşamba günü iki yeni etkinlik-merkezli özelliğini tanıttı.
Söz konusu değişiklik kullanıcıların daha kolay bir şekilde Twitter’da neler olup bittiğini keşfetmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış ve Twitter.com sitesine iki yeni sekme eklenmiş: ‘Activity’ (Etkinlik) ve @username (@kullanıcıadı).
@Kullanıcıadı sekmesi ‘Mention’ sekmesi yerine getirilmiş ve panelden daha fazla kişisel bildirimlere ulaşmanızı sağlıyor. Bu sekme doğrudan kullanıcılara yönelik olarak @replies yoluyla yapılan tweet’leri, favori tweet’leri ve RT yapılan tweet ve yeni takipçi bildirimlerini içeriyor.



Activity sekmesinin amacı ise Facebook’taki News Feed özelliğine benziyor ve etkinlikleri size bildiriyor. Bu sekme RT, favoriler ve takipçileri içeriyor – tıpkı @kullanıcıadı sekmesinde olduğu gibi fakat sadece kullanıcının takip ettiği kişilerle ilgili bilgileri gösteriyor.



Twitter’ın resmi bloğundan yapılan açıklamaya göre, Activity sekmesi yeniliği sayesinde favoriler, RT, Twitter üzerinde takip eden insanlara yani hepsine tek bir yerden ulaşılabiliyor.

Her iki sekmeyi de özellikle daha az renkli ‘mention’ ve RT sekmesi ile kıyasladığınız zaman fonksiyon ve tasarım açısından oldukça radikal bir yenilik olmuş.

Yeni sekme bazı kullanıcılar için aktif olmuş durumda ancak kısa bir süre sonra bütün kullanıcılar tarafından erişilebilir olacak.

Kaynak: Mashable
SosyalMedya.co: http://sosyalmedya.co/twitter-2-yeni-sekme/