Google… O artık bir arama motoru değil bunu herkes biliyor. Teknolojinin her alanında parmağı bulunan Google, yeni çalışmalarını şuan gündemde olan tabletler üzerinde devam ettiriyor. İlk tabletini piyasaya sürmek için hazırlanan Google, bu tableti, Nexus ailesi altında Nexus Tablet olarak piyasaya sürüecek. Peki Google, Nexus Tablet çıkış tarihi için bir şeyler söyledi mi?

Duyulan haberlere göre Google bu tableti şuan hazırlamış durumda hatta öylşe söylentiler vardı ki Nexus Tablet önümüzdeki ay raflarda yer alacaktı. Ancak en son gelen haberlere göre Google Nexus Tablet çıkış tarihi fiyat çalışmaları için ertelendi. Ertelendi ama Nexus Tablet ne zaman çıkacak? Bu sorunun cevabını otoriteler Temmuz ayı olarak gösteriyor.

Temmuz ayında piyasada olacağı öngörülen Nexus Tabletin neden ertelendiği ise 249$ olan fiyatın daha aşşağı çekilmek istenmesi yüzünden. 7 inç ekrana sahip olacağı belirtilen Nexus Tablet, Tegra 3 yongaseti kullanacak.

Bize göre Tabletin Temmuz ayında yada Ağustos ayında piyasaya çıkması gayet mantıklı. Çünkü yapılacak olan Google I/O 2012 etkinliğinde Nexus tabletin tanıtılacağını düşünürsek ve Android 5.0′ın 3. çeyrekte piyasaya sürüleceğini de göz önüne alırsak, Tabletin söylenen tarihte en geç bir sonraki ay çıkış yapması muhtemel.

Kaynak:Teknotime.net