E-ticaret internette online ticaret yapılabilmesi için gerekli olan sistemleri bir araya getiren yazılımlara denir. Bu yazılımlar sayesinde sahip olunan paketlerin satışı internet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Online satış sitesi açabilmek için gerekli olan e-ticaret paketlerinde online ödeme sistemleri ve özel güvenlik alt yapısı kullanılmaktadır.

E-ticaret sitesi nasıl açılmaktadır

E-ticaret sitesi açabilmek için e ticaret paketleri kullanılır. E ticaret paketleri internette satış yapabilmek için gerekli olan bütün ayrıcalıklara sahiptirler. İlk olarak bir alan adı yani internette yayın yapılabilmesi için gerekli olan isim tescil edilir. Ardından bu alan adı son derece güvenlikli sunucularda barındırılmaya başlar. Bu alan adına e-ticaret sistemi entegre edilir.

Yukarıda anlatılan bütün işlemler iki gün içerisinde tamamlanır ve sadece 2 gün sonra internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz. Sitenizin bir yönetim paneli bulunmaktadır. Yönetim paneli aracılığı ile online olarak bütün değişiklikleri gerçekleştirebilirsiniz. Ürün eklemeleri, tasarım değişiklikleri, online ödeme ve sipariş kontrolleri kısacası bütün işlemler yönetim paneli üzerinden gerçekleştirilmektedir.



Yönetim paneli eğitimi ve demo

Yönetim panelinin ara yüzü oldukça kullanışlıdır. Kısa bir süre öğrenilebilmekte ve anlaşılır bir şekilde dizayn edilmektedir. E-ticaret sitesi açan herkese ücretsiz olarak eğitim verilmekte ve bu eğitimin ardından sitenizi nasıl yöneteceğiniz aktif bir şekilde sizlere aktarılmaktadır. Ücretsiz olarak verilen eğitiminin ardından internet hakkında hiçbir bilgi sahibi olmasanız dahi online satış yapmaya başlayabilmektesinizdir. Yönetim panelini inceleyebilmek için hemen sayfanın sağ üst kısmından demo talebinde bulunabilirsiniz.

E-ticaret paketlerini kullanırsanız ayrıcalıklarınız neler olacaktır ?

İnternette ticaret yapabilmeniz için gerekli olan bütün ayrıcalıklar sizlere sunulmaktadır. Google arama motorunda reklam alabilmeniz için 250 TL değerinde kupon verilmektedir. Bu kuponla birlikte ileride oldukça sık kullanacağınız Cimri.com ve Efiyat.com sitelerinden sırası ile 100 ve 150 TL değerinde kupon sizlerin olmaktadır.

Neticaret eticaret paketlerini kullanan bütün işletmeler UPS kargo ile yapılan özel anlaşma sayesinde tüm Türkiye’ye indirimli ve tek bir fiyata kargo gönderebilmektedirler. Unutulmamalıdır ki online satış sitelerinden alınan paketlerin %90’sından üzeri kargolar ile müşterilere iletilmektedir.

Hangi güvenlik önlemleri alınmaktadır

Bu paketerde uluslar arası geçerli olan bütün güvenlik önlemleri alınmaktadır. Bir e-ticaret sitesi açmadan önce en çok dikkat etmeniz gereken konu budur. Sitenizin beklemediğiniz bir anda kapanmaması ve ödeme sayfalarında hukuksal prosedürlerle karşılaşmamanız için sunucu ve ödeme sayfası bazlı güvenlik önlemlerinin alınması gerekmektedir.

Neticaret paketlerinde ödeme sayfalarında 128 ve 256bit SSL şifreleme sistemi kullanılarak müşteri bilgileri şifrelenmekte ve güvenlik altına alınmaktadır. Bu şifreleme sistemleri bankaların da zorunlu kıldığı önlemlerdir. Ayrıca saldırı, tehdit, veri kayıplarının önüne geçebilmek için kullanılan sunucularda Firewall, IPS, IDS, RAID5 sistemleri kullanılmaktadır.

Neticaret E-ticaret Paketleri