Aklıma konu gelmedi, Kickstarter adını duymuşsunuzdur, onu size bi’ anımsatıyım dedim.

Ne ki bu Kickstarter?
Kicksarter da insanlar hobi olarak veya profesyonel olarak yaptığı, kaliteli gördükleri veya destek(parasal destek yani proje geliştirilirken adamlar aç kalmayasın diye destek) gelebileceğini düşündüklerinde akıllarına gelen ilk adrestir. Kickstarter çoğu projenin gelişmesine yardımcı olmuştur. Parası bol olan insanlar yada fon verip projeye ortak olmak isteyen insanlar projelere para yatırıyor ve bu projenin hayata geçmesi için fon sağlıyor. Öğrenci bursu gibi bi’şey yani benzemiyor değil.

Şimdi drone -Transformers 4’ten aşina olduğunuz üzere- aslına bakarsan bu drone denilen şey helikopter işte ya, salla. Bi drone almışlar içine phone koymuşlar sonra DronePhone demişler.

Bu dronelarda bi’ çok işlemci ve sensör var yani robot gibi bi’şey. Robotlar gibi pahalı da bi’şey yani BİM’den aldığınız bozulunca götürüp eve kazık yediğini düşünerek döndüğünüz helikopterlere benzemez(yaptığınız ettiğiniz biçtiğiniz, bende yaptım da yani). Şimdi bu dronun bi farkı var hafız, bunun içine telefonu sokuyorsun(tövbe est.) bu drone, PhoneDrone oluyor. Özelliklerini, sensörlerini telefon aracılığıyla sağlıyor.



Bunu geliştiren şirketin adı ise “X-Craft” bunların merkezi Hindistan. Bu drona ise iPhone 4S ve üstü takabiliyoruz(düzgün bir kelime). Bunu taktık telefonla drone uçtu gitti 😀 İşte burada yine imdadına adamların Android geliyor. Android tabanlı bir tablet ve telefondan yönettiğimiz bu drone uygulamasında bulunan takip et (bu ne ya heryerde var bu) butonuyla sizin dronu yönettiğiniz konuma dron geliyor orada teknik kısım var artık dalgalar sinyaller falan buluyor yerinizi. Bu uygulamada birde harita var ve harita üzerinde çizim yapınca drone o çizim üzerinde ilerleyebiliyor. Bu uygulamada -olmasa şaşardım- özçekim (bir kezban deyimiyle ‘selfiiiğğ’) özelliğide bulunmakta.Telefonu kullanıyor dedik telefon aracılığı ile video çekebiliyor çekilen videoyu an itibari ile yönetici telefona görüntüyü iletebiliyor.

İçinde telefon takılmadığı taktirde bulunan sensörler sayesindeyse bi tarafa bu drone çarpmıyor. Ee yani 25 dakikada uçuyor bunca işe bakarak az denilebilir bir süre(ben bile -greenbull sağolsun- her gün 1 saat uçuyorum). Şuan proje 61 bin dolar toplamış durumda(bu sayı değişebilir yani benim yazıyı yazdığım tarihe bakın).
Projenin kabul görmesi için 250 bin dolara ihtiyacı var, tutacak gibi görünüyor hadi hayırlısı. Fiyatıda iyiymiş 199 dolar (ben evde Asus neyse marka vermeyem boşver söylemedim). Fonu toplarlar umarım.
O değilde bi Türk göremedik Kickstarter’da ya o kötü. (yazarın milliyetçi duyguları depreşir)
Ve buradan da resmi Kickstarter sayfasından inceleyebilirsiniz.

Kaynak: http://goo.gl/tuS7is