Microsoft tarafından geliştirilen xCloud, konsol oyunlarına internet üzerinden erişim imkanı sağlıyor. Microsoft'un geliştirdiği xCloud servisi iOS ve PC platformları için kullanıma sunuldu.

Son dönemde bulut oyun sektörüne olan ilgi gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Özellikle konsol ve PC fiyatlarının yüksek olması, oyun severleri bulut oyun platformlarına yönlendiriyor.

Herhangi bir oyun konsoluna veya oyun bilgisayarına ihtiyaç duyulmadan ve oyunları indirmeye gerek kalmadan, pek çok oyunun oynanabildiği bulut oyun sektörüne Microsoft da katıldı. Daha önce hayata geçirdiği Game Pass aylık abonelik hizmeti ile Xbox kullanıcılarını memnun eden Microsoft, şimdi ise xCloud bulut oyun servisi ile normal bir bilgisayardan oyun deneyimi yaşatmayı vadediyor.

iOS, PC ve Macos İçin Yayınlandı

Microsoft'un bulut oyun servisi xCloud; iOS, PC ve macOS kullanıcıları için yayınlandı. Game Pass abonelik sisteminin en üst seviye paketi olan Game Pass Ultimate abonesi olan kullanıcılar, yalnızca internete bağlı bilgisayar veya akıllı telefon ile hiç bir donanıma gerek kalmadan yeni nesil oyunları xCloud servisi ile oynayabilecekler.

İnternet bağlantı kalitesine bağlı olarak -1080p 60 fps oyun deneyimi yaşatan xCloud, 100'den fazla oyunu desteklemekte. iOS veya macOS kullanıcıları Edge tarayıcısı ile Apple'ın kendi internet tarayıcısı Safari'yi kullanarak platforma erişebilirken, Windows bilgisayara sahip kullanıcılar Chrome veya Edge tarayıcıları üzerinden erişim sağlayabilirler. Ayrıca xCloud, cihazlara hem USB hem de Bluetooth ile bağlanabilen oyun kolları için destek sunmakta.

Microsoft xCloud Türkiye'de Var Mı?

Microsoft tarafından hayata geçirilen bulut oyun servisi xCloud, ülkemizde henüz kullanıma geçmedi. Fakat önümüzdeki günlerde xCloud bulut oyun servisinin ülkemizde kullanıma girmesi bekleniyor.

Kaynak: Teknoloji Haberleri