Teknoloji ile ilgili bir yazı yazmayalı uzun zaman oldu. Sanırım bu biraz takip etmediğimden dolayıdır çünkü teknoloji ile ilgili yazacak sürekli bir gelişme oluyor. Bugün ise sizlere Sony mühendisleri tarafından kağıttan üretilen pilden bahsedeceğim. Sony‘in yeni geliştirdiği biyolojik pil, enzimler yardımı ile ağacın fiberyapısı içinde yer alan selüloz içinde depolanan glikozu parçalayarak çalışıyor. Bu işlem sonucu ortaya belli bir miktar ATP, yani enerji çıkıyor. Ayrıca birbiriyle tepkiyeme giren elementleri de ayrı tutan Sony, hidrojen iyonlarının akışınıda sorunsuz bir şekilde sağlamış oluyor. Bu işlem sonucu sistem, elektriksel olarak dengeli çalışmayı sağlamış oluyor.

Sistem oluşturduğu elektronları bir araya getirerek bunları elektriğe çeviriyor. Bunun yanı sıra hidrojen iyonları ve elektronlar tekrar atmosferik oksijen ile bir araya geliyor ve ortaya su çıkıyor.

Peki bu kağıttan pil nerelerde kullanılır?
Pilin kullanım alanlarına gelecek olursak, ilk olarak aklımıza geldiği gibi müzikli doğum günü kartları, kartpostallar vb. şeyler olabilir.

Kaynak: http://www.syorulmaz.com/sony-kagittan-pil-uretti.html