Filistin’in Gazze şehirinde yaşanan çatışmalar sırasında Instagram ‘da , Filistin yanlısı içerikleri paylaşan kitlelerin gönderileri engellemiş ve sansür uygulanmıştı.Kullanıcılardan gelen çığ gibi tepkiler üzerine de bunun bir yanlışlık olduğunu öne süren şirket yöneticileri tepkilerden kurtulmaya çalışmış ancak başarısız olmuştu.

Sosyal medya platformu, gelen şikayetler memnuniyetsizlik üzerine algoritmasında değişiklikler yaptığını açıkladı. Bütün içeriklere eşit derecede önem verileceği vurgusu da kullanıcılarına duyurdu.

Peki ne olmuştu ?
Mayıs ayı başlarında İsrail tarafından Filistin vatandaşlarına şiddet ve gözaltılar gerçekleştirişmişti.Bu nedenle Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinli siviller başta olmak üzere pek çok kişi seslerini duyurmak için sosyal medyaya yönelmişti.

İnstagram, Facebook gibi sosyal medya platformlarında savaşı kınayan gönderiler silinmiş, engellenmiş ya da arka plana atılmıştı.

Instagram’dan yapılan açıklamada, şu ana kadar orijinal içeriklerin daha çok öne çıkarıldığını ancak bugünden sonra hem orijinal hem de yeniden paylaşılan içeriklere eşit derece önem verileceğini açıkladı. Ardından ” Şu an kullanılan algoritma, insanların belirli konular veya bakış açıları hakkındaki hikayeleri bastırdığımıza inanmalarına neden oldu. Gerçekten açık olmak istiyoruz; durum böyle değil ” duyurusu yapıldı.