lostyazilim
tr.link

Yoast veya All in Seo kullanmıyorum yanlış mıdır?

5 Mesajlar 1.009 Okunma
lstbozum
tr.link

fevzib fevzib WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 478
  • Beğeniler 396 / 113
  • Ticaret 78, (%100)
İyi günler arkadaşlar ben 1,5-2 ay önce bir sağlık sitesi kurdum. Bu sitede çeşitli sağlık, güzellik, zayıflama vb. konularda makaleler yayınlıyorum. Siteyi ilk kurduğum zaman çeşitli sebeplerden dolayı kullandığım yoast eklentisini kaldırdım. Daha sonra ise tekrar kurmadan devam ettim.

Sitede yayınladığım makaleler için anahtar kelimeleri elle giriyorum. Sitenin ana sayfa meta kodlarını kendim yazdım. İndekslenmesini istediğim veya istemediğim kısımları herhangi bir eklenti kullanmadan kendim ayarlayabiliyorum. Site haritası için Google XML Sitemaps, site hızını arttırmak için ise WP Fastest Cache eklentilerini kullanıyorum. Birde çeşitli amaçlarla kullandığım 3-4 adet daha eklenti bulunuyor (seo eklentisi değil). Şuan sitemde 80 adet makale bulunuyor ve sitemin hitleri yavaş yavaş artmaya başladı.

Makale açıklamaları için ise eklenti kullanmıyorum çünkü google makalemde arama terimiyle alakalı içerik gördüğünde açıklama kısmını otomatik ayarlıyor. Yani benim özel olarak bir açıklama girmem pek birşey değiştirmez diye düşünüyorum.

Fakat sizlere sormak istediğim soru şu;

Sizce Yoast Seo veya All in Seo eklentilerini kullanmak zorunda mıyım? Kullanmazsam seo yönünden bir şey kaybeder miyim?

Ek Olarak: Konu güncel...

Arkadaşlar biri en azından konu hakkında kendi tahminini belirtebilir mi?

wmaraci
reklam

WPMAVI WPMAVI WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Wordpress
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** O**
  • Mesajlar 344
  • Beğeniler 42 / 139
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam şöyleki seo sadece anahtar kelime girmekten ibaret değil, Diyelim ki bir yazı yayınladınız ve bir ana anahtar kelimeniz var, o anahtar kelimenin yazınız içerisindeki kullanılma yüzdesi kaç, anahtar kelimeniz başlığınızın içerisinde varmı, alt başlıklarınız içerisinde varmı, yazınızda kullandığınız resimlerin isimlerinde varmı, daha önce o anahtar kelimeyi kullandınızmı gibi gibi onlarca varyasyonu var ve bunu manuel olarak her bir yazıda yapmanız neredeyse imkansız. Seo İpuçları başlıklı yazımda seo'dan biraz bahsettim ayrıca neden yoast kullanmanız hakında da en iyi ve mutlaka kullanmanız gereken eklentiler başlıklı yazımda bagsettim. Detaylı okursanız eminim bir fikir elde edieksinizdir.
fevzib

kişi bu mesajı beğendi.

fevzib fevzib WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 478
  • Beğeniler 396 / 113
  • Ticaret 78, (%100)

crasher911 adlı üyeden alıntı

Hocam şöyleki seo sadece anahtar kelime girmekten ibaret değil, Diyelim ki bir yazı yayınladınız ve bir ana anahtar kelimeniz var, o anahtar kelimenin yazınız içerisindeki kullanılma yüzdesi kaç, anahtar kelimeniz başlığınızın içerisinde varmı, alt başlıklarınız içerisinde varmı, yazınızda kullandığınız resimlerin isimlerinde varmı, daha önce o anahtar kelimeyi kullandınızmı gibi gibi onlarca varyasyonu var ve bunu manuel olarak her bir yazıda yapmanız neredeyse imkansız. Seo İpuçları başlıklı yazımda seo'dan biraz bahsettim ayrıca neden yoast kullanmanız hakında da en iyi ve mutlaka kullanmanız gereken eklentiler başlıklı yazımda bagsettim. Detaylı okursanız eminim bir fikir elde edieksinizdir.

Hocam öncelikle birkaç gün önce açmış olduğum bu konuya cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. Verdiğiniz linklerde bulunan makaleleri ve sitenizdeki farklı konuları okudum gerçekten çok değerli bilgiler bulunuyor. Ayrıca mesajınızda belirttiğiniz gibi site içi seoda onlarca farklı faktör bulunmaktadır. Artık yoast kullanacağım. Önceden yayınlamış olduğum makaleleri de yeniden düzenleyecem.

MehmetGUMUS3 MehmetGUMUS3 . Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 283 / 200
  • Ticaret 12, (%100)
Yoast kullanmış ve verim alamamış biri olarak daha sonradan all in seo'ya geçtim ve daha fazla verim aldım. Ya ben ayarları yanlış yaptım olmadı ya da sorun eklentilerden.

Teamtofas.com
wmaraci
wmaraci

WPMAVI WPMAVI WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Wordpress
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** O**
  • Mesajlar 344
  • Beğeniler 42 / 139
  • Ticaret 0, (%0)

Mehmet GÜMÜŞ adlı üyeden alıntı

Yoast kullanmış ve verim alamamış biri olarak daha sonradan all in seo'ya geçtim ve daha fazla verim aldım. Ya ben ayarları yanlış yaptım olmadı ya da sorun eklentilerden.

Sizi temin ederimki doğru kullanımda yoast çok daha fazla fark yaratır.

Ek Olarak:

fevzib adlı üyeden alıntı

Hocam öncelikle birkaç gün önce açmış olduğum bu konuya cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. Verdiğiniz linklerde bulunan makaleleri ve sitenizdeki farklı konuları okudum gerçekten çok değerli bilgiler bulunuyor. Ayrıca mesajınızda belirttiğiniz gibi site içi seoda onlarca farklı faktör bulunmaktadır. Artık yoast kullanacağım. Önceden yayınlamış olduğum makaleleri de yeniden düzenleyecem.

Herhangi bir konuda wordpress'le ilgili herhangi bir yardıma ihitaç duyarsanız sitem üzerinden bana ulaşabilirsiniz.

Ek Olarak: Birde şunu unutmayın tüm seo ayarlarınızı doğru yaptıktan sonra sitenizin ilk sıraya oturması 4 - 5 ay gibi süreler alabilir. En başta doğru yapın gerisi sabırla beklemek, eğer doğru yaptıysanız 4-5 ay içerisinde muhakkak bir sonuç alırsınız.
fevzib

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al