İyi günler arkadaşlar ben 1,5-2 ay önce bir sağlık sitesi kurdum. Bu sitede çeşitli sağlık, güzellik, zayıflama vb. konularda makaleler yayınlıyorum. Siteyi ilk kurduğum zaman çeşitli sebeplerden dolayı kullandığım yoast eklentisini kaldırdım. Daha sonra ise tekrar kurmadan devam ettim.
Sitede yayınladığım makaleler için anahtar kelimeleri elle giriyorum. Sitenin ana sayfa meta kodlarını kendim yazdım. İndekslenmesini istediğim veya istemediğim kısımları herhangi bir eklenti kullanmadan kendim ayarlayabiliyorum. Site haritası için Google XML Sitemaps, site hızını arttırmak için ise WP Fastest Cache eklentilerini kullanıyorum. Birde çeşitli amaçlarla kullandığım 3-4 adet daha eklenti bulunuyor (seo eklentisi değil). Şuan sitemde 80 adet makale bulunuyor ve sitemin hitleri yavaş yavaş artmaya başladı.
Makale açıklamaları için ise eklenti kullanmıyorum çünkü google makalemde arama terimiyle alakalı içerik gördüğünde açıklama kısmını otomatik ayarlıyor. Yani benim özel olarak bir açıklama girmem pek birşey değiştirmez diye düşünüyorum.
Fakat sizlere sormak istediğim soru şu;
Sizce Yoast Seo veya All in Seo eklentilerini kullanmak zorunda mıyım? Kullanmazsam seo yönünden bir şey kaybeder miyim?
Ek Olarak: Konu güncel...
Arkadaşlar biri en azından konu hakkında kendi tahminini belirtebilir mi?