Merhaba arkadaşlar;uzun zamandır düşündüğüm ve yanlışlıkla sahibi olduğum domain ile bir proje yapmak istiyorum. Proje yiyecek içecek ve bölgesel giyim firmaları için geliştireceğim. Konu hakkında bilgi sahibi dğeilim şuanda sadece ne yapabilirim ne kadar bütçe ayırmam lazım vs. onları öğrenmek için yazıyorum. Ankara'da burger üzerine kafe işletiyorum. Bulunduğum çarşıda 2 adet giyim mağazası 6 adet yiyecek içecek işletmesi 1 adet market bulunmakta. Toplamda çalışan kurye sayısı ise 10. yiyecek içecek hizmeti sağlayan işletmeler ile görüştüm ve bu şekilde bir platform kurup bir test hazırlayalım dedik. Ancak ney nasıl yapılır fazla bilmiyorum :)

Sadede gelecek olursak eğer hem adisyon programı hem de kurye takip sistemi oluşturmak istiyoruz.Aşağıdaki açıklamaya adisyon programı dahil edilmemiştir. Onu da buradan yazayım dedim.

İlk etapta test için yanımızdaki esnaflarla ortak kurye modeli kullanacağız. Kuryeler attıkları sipariş başı ve gittikleri kilometre başı ücret alacaklar. hangi siparişte ne kadar kazandıklarını kendileri de görecek. akşam oldu hesap yapılacak tek tuşlar ne kadar nakit ne kadar kredi kartı topladığını görecek ve iş yerine günün ödemesini yaparak iş sonu yapacak. ne kadar çok çalıştıysa ona göre bir sıralama sistemi olacak. Gelen siparişler adisyon sistemi üzerine düşerek hem mutfağa kağıt çıkaracak hem de kurye ataması otomatik olarak olacak ve kuryeye bilgi gidecek. Adisyonu alan mutfak kaç dakikaya hazırlayacağını işaretleyip kurye ona göre kendini ayarlayacak. bir X firmasından a noktasından c noktasına gelen sipariş yakınındaki Y de b noktasına sipariş var ise aynı güzergah üzerinden 2 siparişide aynı kuryeye atayacak. Sadece Y firması siparişi başkasına taşı diyerek sipariş başka kuryeye gidecek.

Bu şekilde bir kurye ve adisyon sistemi istiyoruz. Kim yapar, burada yapanlar var mı, ne kadara yapılır, yapıldı aldık ne kadar teknik destek alabiliriz bu konuda neler yapmamız gerekiyor aydınlatırsanız sevinirim.

NOT: ek olarak sistem sizce nasıl? büyük değil küçük düşünüyorum. Sadece bulunduğum yerdeki kısıtlı alanca ilk olarak plan gerçekleştirmek istiyoruz. Pilot bölge gibi :)

Herkese teşekkürler iyi forumlar :)

42220-6504e6e7609d4.jpg