Dünyanın en geniş kablosuz internet sağlayıcısı olarak bilinen, ntt docomo‘nun, 20.000′den fazla harf bulunun Japonca‘nın 4 alfabesinden sadece 1′i ve en zoru olan, kanji ile haberleşmenin zor olmasına istinaden, 140+ karakterle resmedilen bir başka buluştur emoji.

Özellikle, Twitter‘ın popülasyonu ve 140 karakter engelini de göz önünde bulunduran Twitter Inc’in 872 tanelik emoji ile bu rakamı oldukça fazlalaştırması ve dahasında, kendi deyimleri ile twemoji ‘yi üretmeleri ile, popüler telefon aplikasyonlarında bu sevimli karakterleri çok daha kolayca ifade özgürlüğü ve yazım zamanı tasarrufu avantajını da elde etmiş oluyorsunuz.

Ancak, emojik karakterleri siz yolladığınızda, Apple OS ya da akıllı telefon desteği olmayan bir çıktı sağlayan cihaza sahip olmayan alıcınız bu karakterleri göremiyordu. Ta ki 6 Kasım 2014 tarihine dek. Twitter’ın resmi blog yazısına istinaden, (buradan) açık kaynak kodlu olarak Emojileri artık sizlerde özgürce web projelerinizde kullanabileceğinizin müjdesini de yazmak istedim.

WordPress Jetpack ve Emoji Desteği
Aynı zamanda, WordPress Core Development ekibi de, bu gelişmeyi, Markus Kazmierczak ‘ın resmi sayfasında, şu manifesto ile ilan etmiş. Jetpack ‘ın en yakın gelecekteki versiyonunda da tüm bu karakterleri sayfanıza jet bir şekilde dahil edebileceksiniz. Ancak beklemekte sabırsız olan kullanıcı / geliştiriciler için MaxCdn desteği ile nasıl emojilerinizi web sayfanıza kurabilir / kullanabilirsiniz bunu birlikte deneyeceğiz.

CDN desteği ile Emoji kullanımı
Kullanımı oldukça basit. Sayfanıza, MaxCdn sunucularından twemoji JS dosyasını dahil etmelisiniz ve hemen sonrasında, yine script tagleri arasında, ikon karşılıkları olan karakterleri, javascriptin parçalayıp yorumlayabilmesi için gereken tanımlamayıda eklemelisiniz.

Kaynak Kodu
<script></script>
<script>
twemoji.parse(document.body, {size: 16});
</script>

İş bu durumdan sonra aslında daha meşakatli, kullanmak istediğiniz ikonun karaktersel karşılığını bulmak 872 tane seçenek arasından hiç de kolay olmasa gerek.Ancak, şuradaki adreste tüm emojilerin kopyalanmasını sağlayan bir kolaylık da gerçekleştirilmiş. Yardımcı olabilir.

Tabi isterseniz, bu Emojileri, CDN yerinde kendi sunucunuzda da barındırabilir, kullanabilirsiniz.İlgili dökümantasyon ve kaynak dosyalar, github proje sayfasından indirilebilir. Bu arada ilk fırsatta TinyMCE kullanımına uygun bir Emoji plugin’ini buradan yayınlayacağımın ilanını da etmiş olayım.

Faydalı olması dileklerimle, Emojileriniz hayırlı olsun.

Kaynak : http://www.fatihtoprak.com/web-sitelerine-emoji-destegi-eklemek.html