Genel olarak forum sitelerinde kaliteli backlink nasıl kasılır onu anlatmaya çalışacağım. İlk başta dikkat etmemiz gereken backlink kasacağımız forumun içeriğimize uygun olması her açıdan faydalıdır. Hem ilgili insanları verdiğiniz linklerle sitenize çekersiniz hem de backlink kaliteli sınıfına girer. Demek istediğim sizin içeriğinizle çok ilgisiz bir siteden gelen bağlantı ile sizin içeriğinizle ilgili bir siteden gelen bağlantı aynı kefeye koyulamaz elbette.

Genel olarak 3 yöntem kullanırız. Hem basit hem de etkilidir. İlk olarak söylemek istediğim; bir foruma kaydolurken size profilinizi oluşturma aşamasında internet sitenizi sorar, orayı doldururuz. İkinci olarak forumlardaki imza kısmına sitenizin linkini veririz. Bu her forumda yapılamaz çünkü bazı forumlar imzaya link eklemeyi desteklemez. Diğer bir yöntem ise forumlara sitemizde yayınladığımız bir konuyu post olarak atmak içinde de en azından kaynak olarak postun linkini vermektir. (Bu yazı gibi). Ama burda da çok dikkatli olunmalıdır. Yazıyı yazarken kesinlikle aynı yazıyı kopyalamayın; çünkü ne zaman ne yapacağı beli olmayan Google sizin yazınızı alıntı olarak, kopya içerik olarak değerlendirebilir. Bunun örneklerini biliyoruz. Örneğin sizin sitenizden çalınan bir içeriğin başka bir sitede yayınlanması ve o sitenin aramalarda o konuyla sizden önde çıkması Google için son zamanlarda sıkça karşılaştığımız olağan bir durum.

Bu üç yöntemi kullanırken dikkatli olmalıyız. Ve en başta dediğim gibi bunları içeriğimize uygun sitelerde yaparsak daha fazla faydası olacağını düşünüyorum. Örneğin film siteniz var ve film değerlendirmeleri yapıyorsunuz. Backlink almak için film indirme forumları ya da onun gibi sizin konunuzla alakalı forumları kullanırsanız daha çok faydasını görürsünüz. Aksi halde de faydasını görürsünüz. Yani çok fazlada seçiçi olmanıza gerek yok. Dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta da backlink kasma çalışmaları yaptığınız forumda aktif olmanız gereklidir. Başarınız açısından bu önemlidir. Çünkü işin mantığı linkinizin bulunduğu forumu arama motoru botları gezerken sizin linkleri görmesi ve değerlendirmesidir. Bir forumda ne kadar çok aktif olursanız örneğin imzanızdaki link o kadar çok konuda görünecektir. Ya da çok fazla konu açarsanız Google konularınızı o kadar çok tarayacaktır ve linkleriniz sürekli botun gözüne çarpacaktır. Fakat bu forumda aktif olma konusunu forumun sağlığı açısından düzenli ve mantıklı bir şekilde yapmak gereklidir. Aksi halde forumdan uzaklaştırma bile alabilirsiniz. Foruma faydalı konularla ve yararlı cevaplarla aktifliğini arttırabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri de forumlara vediğiniz linklerin "dofollow" olmasıdır. Bu daha çok foruma bağlıdır. Bazı forumlar örneğin imzalardaki linkleri "nofollow" ile etiketlemektedir. Yani "bu linkle ilgili herhangibir sorumluluk almıyorum" açıklaması gibidir. Bu kodu gören arama motoru botları linki değersiz kategorisinde değerlendirmekte linkinizi görmezden gelmektedir. Yani bu tür forumlarda backlink çalışması yapmanızın çokta bir anlamı yoktur.

Eksik bir konu ya da atladığım bir şey varsa benden daha bilgili olarak sizlerin eksiklerimiz gidermenizi istiyorum. Faydalı olması dileğiyle

Kaynak: http://makale.tabugo.com/kaliteli-backlink-kasmak-forum