YouTube kullanım koşulları ve YouTube Partner Program İlkeleri 8 Nisan duyurusu ile yeniden güncellendi.
Bundan sonra yükleyeceğiniz videoları bu koşulları göz önde bulundurarak kabul etmiş olursunuz.


Kazanç elde etme: YouTube aşağıdaki şekillerde size ödeme yapar:
Kazanç elde etme. YouTube vidyolarınızdaki reklamlara göstermlerden ve de tıklamadan elde ettiği kazancın %55 kadarını sizinle paylaşacak. YouTube vidyolarınızda herhangi bir reklam gösterimi için zorlamayacak ve and YouTube servisinde bulunan reklam format tiplerini sabit tutacak. Açıklılık adına YouTube arama sonuçlarında çıkan sayfalardaki reklamlar ile alakalı diğer bütün kazanç sağlayanların hakkını saklı tuatar.

Abone Gelirleri. YouTube kayıt olma önerileri ile alakalı aylık görüntüleme yüzdesi olarak İçeriğinizin izlenme süregi ve görüntülenme sayısı için ödenen aylık kayıt aidatının %55 kadarını sizinle paylaşır. Eğer İçeriğiniz kullanıcı tarafından bir kaç kayıt dahilinde YouTube size temel abonelik ücretini öder.
Ödeme Hesabı Gerekliliği. Para kazanıp ödeme alabilmeniz için YouTobe kanalınıza bağlantılı aktif bir AdSense hesabınızın olması gerekliliği. YouTube geçerli bir ödeme metodunuz olmadığı sürece size herhangi bir şekilde borölu olmayacaktır.

Ödeme Koşulları, Limitler ve Vergiler. YouTube 100$ ve üzeri bir kazanç sağladığınızda 60 (altmış) gün içinde ve takip eden ayın sonunda size ödeme yapacak. Aşağıdaki koşullara uymadığınız sürece para kazanamazsınız. (a) Eşleşen üçüncü taraf içeriği Videonuz ile alakalı hak talebi olmaması gerekiyor (telif hakkı) (b) Yüklediğiniz videoda Kazanç Elde Etme kapalı durumda ise yada YouTube tarafından kapalı konuma getirilmişse (c) YouTube Partner Program üyeliğiniz askıya alınmışsa ya da sonlandırılmışsa (alttaki 4. madde ile alakalı olarak).

Sonlandırma. YouTube kullanım koşullarına uymadığınız taktirde aniden YouTube Partner Program üyeliğinizi askıya alabilir yada tamamen durdurabilir.

Ülke Kanunları. Ülke kanunları ve ve YouTube Hizmet Şartları uyuşmazlık çözüm hükümleri de bu Şartlar için geçerli olacaktır .

Muhtelif. Kullanılan terimler büyük harfle değil YouTube Hizmet Şartları tür terimlere verilen anlamlara sahip olacak bu Şartlar tanımlanan . Bu Koşullar yürürlüğe girdiği tarihten itibaren siz ve YouTube arasında yürürlükte olan herhangi bir ön para kazanma anlaşmaları da dahil olmak üzere YouTube İş Ortağı Programı'na ilişkin siz ve YouTube arasındaki tüm önceki veya mevcut sözleşmelerin yerini . Bu Şartlar tarafından değiştirilmediği sürece , YouTube Hizmet Şartları tam olarak yürürlükte kalır . Değiştirmek veya ( YouTube Hizmet Şartları açıklandığı gibi ) Hizmet Şartlarını revize etmek YouTube'un hakkı da bu Şartlar için geçerli olacaktır .

Kaynak: http://www.pcfrm.com/forum/threads/youtube-partner-program-ko%C5%9Fullar%C4%B1-t%C3%BCrk%C3%A7e-15-haziran-itibar%C4%B1-ile-ge%C3%A7erli.165/