Dünya'nın en çok ziyaret edilen video paylaşım platformu YouTube, önemli bir karara imza attı. YouTube, tüm videolara reklam koyma kararı aldı. Elde edilecek gelirin, küçük içerik üreticileri ile paylaşılmayacağı ifade edildi.



Dünyada 2,3 milyar kullanıcıya sahip olan YouTube, tüm videolara reklam koyma kararı aldı. Kararın ardından yayınlanan hizmet şartları kapsamında oluşturulan reklamlardan elde edilen gelir, küçük içerik üreticileri ile paylaşılmayacak.

Video paylaşım platformu YouTube tarafından yapılan açıklamada, "YouTube, platformdaki tüm içerikten para kazanma hakkına sahiptir ve reklamlar, YouTube İş Ortağı Programı'nın parçası olmayan kanalların videolarında gösterilebilir." ifadeleri kullanıldı. Açıklamadaki 'YouTube, platformlardaki tüm içerikten para kazanma hakkına sahiptir' sözleri dikkat çekti.

YouTube tarafından alınan bu yeni karar ile içerik üreticileri, abone kazanmak için çabalayan içerik üreticilerinin büyümesini kısıtlayacağı konusunda endişeli olduklarını belirtti.

Söz konusu yeni hizmet kararının 1 Haziran 2021'de hizmete gireceğini açıklayan YouTube'un, içerik üreticilerinden gelen tepkilerin ardından yeni bir karar alıp almayacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: Teknoloji Haberleri