wmaraci reklam

Linkedin Kullanmak Neden Önemlidir?

Bir sosyal medyada profilinizin bulunması, çoğu zaman bir keyif aracı olarak sayılabilecekken Linkedin bir gereklilik olarak karşımıza çıkıyor. Peki, neden bu sosyal medya platformunda profilinizin bulunması ve aktif olarak kullanmak önemli?

Bilmeyenler için çok basitçe özetleyelim. Linkedin, profesyonel iş dünyasının sosyal medyası. Özellikle dijital alanla bağları bulunan çoğu şirket bu platformda aktif olarak yer alıyor ve işe alımlarını burada duyuruyor. Bununla birlikte bizler de kullanıcılar olarak kayıt olabiliyoruz ve CV benzeri bir formatta oluşturduğumuz profillerimizle, profesyonel hayatlarımızda yaşadığımız durumlarla platformun sosyal medya kısmını canlı tutuyoruz ve sitenin çarkları bu şekilde dönüyor. Ayrıca profilimize kimlerin baktığını, hangi şirketlerin hangi aramalarında ismimizin onlar tarafından göründüğünü de Linkedin hoş bir şeffaflık ile bizimle paylaşıyor. Bu da platformu kullananlar için tatlı bir etki bırakıyor.

Linkedin’de Kimler Yer Alıyor

Aslında bu soruya net bir cevap vermek oldukça kolay. İşi belli bir ölçeğin üzerinde olan her şirketin Linkedin’de yer aldığını söyleyebiliriz. Aslında platformda çoğunlukla devasa şirketleri ve dijital alanlarda etki sürdürme amacı olan firmaları görüyoruz. Ancak sanal dünya, yazılımlar, sosyal medya platformları bugün sanayi alanından tutun da tekstil alanına kadar pek çok şirket için çok önemli. Dolayısıyla şirket gözüyle bakacak olursak, dediğimiz gibi belirli bir ölçeğin üzerindeki her şirketi burada görebiliyoruz. Ancak aktif kullanım gözüyle bakmak sanırım daha önemli.

Bu bağlamda değerlendirecek olursak da Linkedin’i kullanan dijital reklam ajansları, devasa yazılım şirketleri, oyun stüdyoları ve medya gruplarının eleman alımları için, profesyonel başarılarını duyurmak için bu sosyal medyadan yararlandıklarını söyleyebiliriz.

Profesyoneller Neden Vimeo’yu Tercih Ediyor?
İlginizi Çekebilir!

Profesyoneller Neden Vimeo’yu Tercih Ediyor?

Evet evet, YouTube çok büyük ve geniş kitlelere ulaşmak isteyenler için muhteşem nimetleri içerisinde barındırıyor. Ancak profesyoneller sıklıkla ücretli yapısına rağmen Vimeo’yu tercih ederken karşımıza çıkıyor. Peki, bunun ...

Neden Linkedin Profiliniz Bulunmalı?

Aslında yazının, platformu sizlere anlatmaya çalıştığımız ilk kısmı, bu alt başlık için cevap niteliğinde. Dolayısıyla soruyu sormak için bir alan kaldı mı emin değilim ancak yine de net bir şekilde açıklayayım. Linkedin, sizlerin dijital kartviziti gibi. Bu platformda hoş bir şekilde açılmış bir profil ile yapabileceğiniz pek çok şey bulunuyor ve burada sağlayacağınız imkânların etkisi küçümsenecek gibi değil.

Bir Linkedin profiliniz bulunduğunda, platformun algoritması sizi kendi sektörünüzde iş yapan diğer insanlarla ve şirketlerle buluşturmaya yönelik hareket ediyor. Bu sayede güçlü bir network oluşturmak gibi bir planınız varsa buna yardımcı olduğu çok açık. Ayrıca eğer kariyerinizi farklı bir şirketin çatısı altında yürütmeyi kafanıza koyduysanız, Linkedin bu noktada da size yardımcı olabiliyor. Kolay filtreleme araçlarıyla işçi arayışı olan firmaları görebiliyorsunuz ve dilerseniz birkaç tıklama ile başvurunuzu gerçekleştirebiliyorsunuz. Ayrıca ‘kartvizit’ işlevi gördüğünü daha önce de söylediğimiz profilinize ufak bir not ile iş arayışında olduğunuzu duyurabiliyorsunuz ve ufak bir durum paylaşarak bağlantılarınızla durumu paylaşabiliyorsunuz.

Diğer bir yandan küçümsenemeyecek diğer bir pozitif yönünden de bahsedelim. Freelance işler ortaya koyan bir grafik tasarımcı ya da 3D artisti olduğunuzu düşünelim. Linkedin portföyünüzü sergilemeniz ve diğer insanlarla paylaşmanız için de size olanak sağlamakta. Buna yardımcı olan pek çok site var elbette ancak bu siteler daha fazla insana ulaşmanız konusunda eksik kalabiliyorlar. Linkedin’de ise ipler sizin elinizde.

Bu sosyal medya ile ilgili olarak sizlerin de paylaşmak istediğiniz bir görüşünüz varsa yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.25 / 5 (4 değerlendirme)

4 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al